Η συνταγή του εργένη: Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών

Είναι ευρέως γνωστή και σαν Funghi Τartuffo!
Η συνταγή του εργένη: Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών



Όλες αναγνωρίζουμε πως οι άντρες είναι από τους καλύτερους μάγειρες. Έχουν ένα ταλέντο αδιαμφισβήτητα που κάποιες φορές μας εκπλήσσουν. Ναι κάποιες φορές δεν μπορούμε να αναμετρηθούμε. Έτσι είναι και ο φίλος μου ο Νίκος, με τον οποίο σηκώνω τα χέρια ψηλά. Φτιάχνει συνέχεια κάτι συνταγές που δεν το πιστεύεις! Δεν θα μπορούσα επουδενί δηλαδή να τις κάνω μόνη μου ενώ ο Νίκος τις θεωρεί πανεύκολες! Δες την παρακάτω:Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών και υπέροχη λευκή σάλτσα λευκής και μαύρης τρούφας!

Τι θα χρειαστείς

Για τη γέμιση 
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 σκ. σκόρδο 
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια 
200 γρ. φρέσκο μαλακό τυρί κατσικίσιο, κρέμα ή μανούρι 
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο 
αλάτι 
πιπέρι 
40 φύλλα won ton (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ η ασιατικά προϊόντα ) ή σπιτική 

  Για τη σάλτσα μανιταριών
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. βούτυρο 
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
1 σκ. σκόρδο 
250 γρ. μανιτάρια κομμένα ή
Μανιτάρια πλευρώτους απλά η κίτρινα
Προαιρετικά για πιο ωραία γεύση 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini (βασιλομανίταρα)
1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο αρωματισμένο με μαύρη τρούφα ή
2 κουταλιές γλυκού πάστα λευκής η μαύρης τρούφας  ή
Μισή κουταλιά γλυκού βούτυρο λευκής τρούφας ή
Για πιο δυνατό αποτέλεσμα συνδυασμός τους σε μικρότερες ποσότητες
200 γρ. κρέμα γάλακτος απλή, light ή και σόγιας για ένα πιο υγιεινό διατροφικά πιάτο.
Αλάτι
Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Για τη σπιτική ζύμη για πάστα 

αυγά 
αλεύρι σκληρό ή ολικής αλέσεως  για πιο ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση
ελαιόλαδο 
αλάτι 
για κάθε αυγό 3/4 φλ. Αλεύρι

Πως θα τα φτιάξεις

Για την γέμιση

Ζεσταίνεις το λάδι, αρωματίζεις με το σκόρδο για 1' και το αφαιρείς.
Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. 
Σοτάρεις σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνεις. Αν θέλεις προσθέτεις μοσχοκάρυδο. 
Τα αλέθεις στο μπλέντερ και αφήνεις να κρυώσουν.
Τα ανακατεύεις με το φρέσκο τυρί. 
Τα βάζεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Αλευρώνεις τον πάγκο.
Αραδιάζεις τα μισά φύλλα won ton, βάζεις λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφεις περιμετρικά με κρόκο αυγού με πινέλο. 
Καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβεις με κούπ πάτ δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Τσιμπάς τις άκρες να κολλήσουν, πιέζοντας ελαφρά να φύγει ο αέρας.
Τα βράζεις σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 2'-3' και τα σουρώνεις.

Για τη σάλτσα funghi tartuffo (μανιταριών) 
Ζεσταίνεις το λάδι, στην συνέχεια προσθέτεις το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρεις (τα αποξηραμένα porcini χρειάζονται και μια διαδικασία να μαλακώσουν σε ζεστό νερό, θα αναγράφεται στην συσκευασία τους).
Τέλος προσθέτεις και λιώνεις το βούτυρο και αρωματίζεις με το σκόρδο. Όταν ροδίσει το βούτυρο ρίχνεις την κρέμα και αφήνεις να βράσει για να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις  ψιλοκομμένο μαϊντανό η φρέσκο θυμάρι ή το βούτυρο, λάδι ή πάστα τρούφας στις ποσότητες που έχεις στα υλικά. Περιχύνεις τα ραβιόλια και ανακατεύεις.

Για τη φρέσκια ζύμη για πάστα
Ένα αυγό αναλογεί σε κάθε άτομο, δηλαδή για μια μερίδα ζυμαρικά φρέσκα. Χτυπάς τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι. Κάνεις ένα λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγεις λακκούβα στη μέση. 
Ρίχνεις τα αυγά. Με πιρούνι αρχίζεις να ανακατεύεις και να περνάς μέσα στα αυγά αλεύρι. Η ζύμη θα τραβήξει όσο χρειάζεται. Ζυμώνεις καλά να γίνει ελαστική. 
Ξεκουράζεις τη ζύμη σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
Ανοίγεις πολύ λεπτό φύλλο ή με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι. 
Κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά. 
Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλεις να φτιάξεις. 
Ακολούθα την παραπάνω διαδικασία γεμίσματος. 
Θέλουν βράσιμο για 3' λεπτά.

Θέλεις και άλλη συνταγή του Νίκου; Δοκίμασε αυτή και θα ξετρελαθείς!