Μακαρόνια, με ντομάτα και σκόρδο



Τα σπιτικά ζυμαρικά είναι πολύ εύκολη υπόθεση τελικά, τόσο εύκολη που αν αποπειραθείς μια φορά το πήρες το κολάι! Η συνταγή είναι απλή καθώς και η διαδικασία. Η αφορμή μπορεί να έρθει από το ότι δεν θέλετε να τρως τυποποιημένα μακαρόνια και θέλεις να φτιάξεις  τα δικά σου. Το αποτέλεσμα θα σας κάνει περήφανους μόνο και μόνο που θα τα φτιάξεις εσύ εξ' ολοκλήρου.
 
Τι θα χρειαστείς (για τα μακαρόνια)
5 αυγά
500 γραμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κουτ. ελαιόλαδο
 
Πως θα τα φτιάξεις
Χτυπάς τα αυγά.
Προσθέτεις αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο.
Ζυμώνεις καλά το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτεις και λίγο νερό. Εάν η ζύμη «κολλάει» πρόσθεσε λίγο αλεύρι και συνέχισε να ζυμώνεις. 
Όταν η ζύμη σου  θα έχει γίνει απαλή, τύλιξέ την με μία μεμβράνη και άφησε την για μισή ώρα.
Άπλωσε τη ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια όπου θα έχεις ρίξει αλεύρι και ανοίξτε την με έναν πλάστη. Όσο πιο λεπτή, τόσο πιο καλή! Τέλος, κόψε τη σε λεπτά κομμάτια στο σχήμα που επιθυμείς. 
Αφού έχεις δώσει το σχήμα που θέλεις, πρέπει να κρεμάσεις ή να απλώσεις  τα ζυμαρικά σου για να μπορέσεςι να τα ξηράνεις.
Μετά από 24 ώρες μπορείς να τα μαζέψεις  και να τα αποθηκεύσεις  σε δοχεία. 
Αυτό θα τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.ώρα, έχετε τα δικά σας πεντανόστιμα σπιτικά ζυμαρικά!
 
 
Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα
ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουτ. του γλυκού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, ρίγανη  και ένα φύλλο δάφνης
 
Πως θα την φτιάξεις
Βράζεις  τα μακαρόνια.
Τα στραγγίζεις και κατόπιν τα βάζεις  σε μία πιατέλα  μαζί με τα παξιμάδια που θα έχεις τρίψει (αν θέλεις). 
Σε μία κατσαρόλα βάζεις το λάδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το φύλλο δάφνης και τα ψήνεις  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτεις τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια σου.
 
Απόλαυσε το δημιούργημά σου.