Κάτι διαφορετικό: Πιλάφι με πεταλλίδες

Θέλεις να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα; Τόλμησε την παρακάτω συνταγή.
Κάτι διαφορετικό: Πιλάφι με πεταλλίδες



Πεταλίδα είναι ένα  όστρακο που  έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξώτερη επιφάνειά του. Στην περιφέρειά του έχει δόντια και στο εσωτερικό του έχει γαλάζιους ιριδισμούς. Με αυτό το μεγαλούργημα κάνεις ένα ωραιότερο πιλάφι!
 
Τι θα χρειαστείς
½ κιλό πεταλίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρίταμο ψιλοκομμένο
1 κούπα λάδι
1 κούπα ρύζι (κίτρινο)
½ στυμμένο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
 
Πως θα το φτιάξεις
Αρχικά αφαιρείς  το κέλυφος από τις πεταλίδες. 
Τσιγαρίζεις όλα τα χορταρικά σε λίγο λάδι, ώσπου να μαραθούν. 
Ρίχνεις  τρία φλιτζάνια νερό, τις πεταλίδες, αλάτι και πιπέρι. 
Μόλις πάρει βράση ρίχνεις το λάδι και το λεμόνι. 
Ανακατεύεις συνέχεια, ώσπου να μισοβράσει το ρύζι. 
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την βγάζεις από την φωτιά. 
Είναι έτοιμο όταν τραβήξει όλο το νερό.