Φτιάξε μπισκοτάκια με τα παιδιά σου

Η συνταγή της Ανθούλας είναι εγγύηση.
Φτιάξε μπισκοτάκια με τα παιδιά σου



Θυμάσαι την Ανθούλα από το Μόναχο που μου έδειξε πώς να φτιάξω εκείνο το πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας που με μικρές αλλαγές μπορεί να γίνει brownie; Αυτή τη φορά μου έδωσε οδηγίες για μπισκοτάκια που μπορείς να ετοιμάσεις παρέα με τα παιδιά σου. Ορίστε η συνταγή:

Μπισκοτάκια παιδικά

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι πανεύκολα και μπορεί να τα φτιάξει μία μαμά μαζί με τα παιδιά της. Ειδικά αν τα παιδάκια είναι λίγο επιδέξια, τότε ακόμα καλύτερα. Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, αλλά με μαρμελάδα η αλήθεια είναι ότι διατηρούνται καλύτερα.

Συστατικά:

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ ζάχαρη (βάζω καστανή)

500γρ μαλακο αλεύρι (ή αλεύρι γ.ο.χ. τύπου 405)

λίγο αλατάκι

ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι ή 1 βανίλια

2 αυγά

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάω βούτυρο και ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτω αυγά, αλάτι, βανίλια (ή ξύσμα). Χαμηλώνω ταχύτητα στο μίξερ, βάζω το γάντζο και αρχίζω σταδιακά να ρίχνω το αλεύρι, λίγο λίγο, να το απορροφάει το μείγμα και μετά ρίχνω κι άλλο λίγο κ.ο.κ. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μου τη βάζω σε μία σακούλα (τροφίμων όχι σκουπιδιών- εκτός αν την έχω κάνει μάπα) την πατάω λίγο να πλατύνει και την βάζω στο ψυγείο για 2 ωρίτσες. Αφού λοιπόν περάσει και αυτός ο σημαντικός χρόνος των 2 ωρών, βγάζω τη ζύμη και την ανοίγω κι άλλο έτσι ώστε να είναι ΕΝΙΑΙΟ το πάχος της ΠΑΝΤΟΥ!

Παίρνω κουμ πατ και αρχίζω και κόβω, σε ότι σχήμα θέλω. Αν τα θέλω με γέμιση κόβω το κάθε σχήμα x2, έτσι ώστε όταν θα έχουν ψηθεί να αλείψω το ένα με τη μαρμελάδα και να καπακώσω από πάνω με το άλλο.

Αφού λοιπόν τα κόψω με τις κουμ πατ τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 μέχρις ότου αρχίζουν να ροδίζουν λίγο οι άκρες, το γύρω γύρω.

'Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν και βάζουμε τη γέμιση μαρμελάδα (ΧΩΡΙΣ σπόρους ή κομμάτια) και τα φυλάμε σε ένα αλουμινένιο κουτί ή ειδικό κουτάκι από αυτά που έχουν στο εμπόριο για cookies.