Ώρα για όσπρια: Ρεβίθια στη γάστρα με λουκάνικο και ρόκα

Δεν φαντάζεσαι για νοστιμιά!
Ώρα για όσπρια: Ρεβίθια στη γάστρα με λουκάνικο και ρόκα



Τα όσπρια είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην διατροφή σου. Γι΄αυτό και δεν πρέπει να τα αποφεύγεις! Προσπάθησε να τα εντάξεις στην εβδομαδιαία σου διατροφή με έξυπνο τρόπο, όπως είναι και η παρακάτω συνταγή. Τα όσπρια μπορείς να τα μαγειρέψεις όπως θέλεις. Μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε σε ευχαριστεί γευστικά!

Tι θα χρειαστείς
1/2 kg ρεβίθια
250 γρ. λουκάνικο με πράσο
5 ροδέλες ρόκα 
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
χυμός από 2 ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πώς θα τα φτιάξεις

Βάζεις τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα μουλιάζεις. Τα αφήνεις εκεί όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα στραγγίζεις τα ρεβίθια και τα βράζεις για μισή ώρα.
Τα σουρώνεις. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον χυμό ντομάτας.
Βάζεις τα ρεβίθια σε μια γάστρα και ρίχνεις το παραπάνω μείγμα. 
Προσθέτεις το λουκάνικο, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
Ρίχνεις ένα ποτήρι νερό και σκεπάζεις τη γάστρα. 
Ψήνεις το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα. 
Μόλις γίνει το φαγητό προσθέτεις και τη ρόκα.

Συνόδευσέ τη με μια ελαφριά σαλάτα! Θα σου πάρει 5 λεπτά!