Κλασσική συνταγή για κάθε περίσταση: Μυρωδάτο μοσχαράκι μπύρας



Τι θα φτιάξεις σήμερα; Μια πολύ καλή επιλογή είναι το κλασσικό μοσχαράκι! Συνταγή που σου δίνει την απόλυτη γευστική λύση. Όπως και να το κάνουμε είναι μια σταθερή αξία. Όσο απλό και αν φαίνεται...τόσο νόστιμο είναι! Δες πως μπορείς να το φτιάξεις με μία μικρή επιπρόσθετη πινελιά!

Tι θα χρειαστείς

  • 2 κg μοσχαρίσιο μπούτι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
  • 750 ml μπύρα
  • 200 ml ζωμός μοσχάρι
  • 200 γρ. τυρί ρεγγάτο 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (μέτρια, ξερά - ψιλοκομμένα)
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. σκόρδο (αφυδατωμένο)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 5 κ.σ. μουστάρδα

Πως θα το φτιάξεις
1. Καθαρίζεις το κρέας καλά και το σοτάρεις. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν ρίχνεις όλα τα μπαχαρικά.
2. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τη μουστάρδα και τις πιπεριές. Άφησέ τα να βράσουν όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου και σβήσε με μπύρα.
3. Προσθέτεις το ζωμό, αφήνεις να πάρει ολική βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου με κλειστό το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος περίπου αφαιρείς το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
4. Σερβίρεις το μοσχαράκι ζεστό πασπαλίζοντας με ρεγγάτο. Ιδανικά, μπορείς να το συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες.