Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα



Ετοίμασε για ορεκτικό πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα. Η γλυκιά αίσθηση του μελιού αντισταθμίζεται από τη σάλτσα σόγιας και του ξυδιού. Το σκόρδο και το τζίντζερ προσθέτουν μία παιχνιδιάρικη νότα που ταιριάζει στο γιορτινό κλίμα των ημερών.

 

Τι θα χρειαστείς

1/2 φλιτζάνι σόγιας

1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

1/2 τριφύλλι ή ανθόμελο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες

1 φλούδα φρέσκο τζίντζερ (2 ίντσες), κομμένη σε λεπτές φέτες

3 φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση (τα φτερά να έχουν αφαιρεθεί)

1 κ.γ. σουσάμι φρυγανισμένο

2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασσο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 475 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα χτύπισε ελαφρά τη σάλτσα σόγιας μαζί με το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Άφησε το να σιγοβράσει σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να μειωθεί κατά το ήμισι, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνεις τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ αφαιρώντας τα στερεά της σάλτσας. Θα πρέπει να σου έχει μείνει 2/3 φλιτζάνι σάλτσας.

Στο μεταξύ άπλωσε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψήνεις για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανές και να ψηθούν. Στράγγισε το λίπος από το φύλλο και στη συνέχεια μετέφερε τις φτερούγες στο μπολ με τη σάλτσα. Άφησε τα για 3 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Τέλος, για το σερβίρισμα πασπάλισε με σουσάμι και λίγο σχοινόπρασσο.