Πώς θα φτιάξεις brownies με χαμηλά λιπαρά

Μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό ακόμη και αν βρίσκεσαι σε δίαιτα.
Πώς θα φτιάξεις brownies με χαμηλά λιπαρά



Brownies με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, αλλά το ίδιο νόστιμα; Γίνεται, αν αντικαταστήσεις κάποια από τα αβγά και το βούτυρο με πουρέ δαμάσκηνου. Έτσι μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό ακόμη και αν βρίσκεσαι σε δίαιτα!

 

Τι θα χρειαστείς

115 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι  μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αβγό και 1 μεγάλο ασπράδι αβγού

50 γρ. πουρέ δαμάσκηνου

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ αλάτι

3/4 φλιτζανιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη

 

Πώς θα το κάνεις

Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Άπλωσε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αφήνοντας να εξέχει λίγο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε λίγο νερό και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Βάλε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ και τοποθέτησέ το πάνω στην κατσαρόλα. Ανακάτευε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, βγάλτο από τη φωτιά. Χτύπησε τη ζάχαρη μαζί με το αβγό, το ασπράδι αβγού, τον πουρέ δαμάσκηνου, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Πρόσθεσέ το, μέσα στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψέ το μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και άφησέ το να ψηθεί για 30 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα τρύπησέ το για να δεις αν μέσα είναι υγρό. Στη συνέχεια άφησε το να κρυώσει  εντελώς και χρησιμοποιώντας το φύλλο σήκωσε τα brownies και ξεκόλλησε το φύλλο.

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι και κόψε σε κομμάτια. Καλή απόλαυση!