Μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα και φτιάχνουμε κουραμπιέδες



Φέτος τα Χριστούγεννα μπαίνουμε στην κουζίνα μας και φτιάχνουμε γιορτινά γλυκά. Λέμε να ξεκινήσουμε με τραγανούς κουραμπιέδες που ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ και το τσάι. Έχουμε μία συνταγή που θα σου θυμίσει αυτούς που έτρωγες από τα χεράκια της γιαγιάς σου. 

Τι θα χρειαστείς

  • 400 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 100 γραμμάρια φυτίνη
  • 2 βανίλιες
  • 100 γραμμάρια άχνη
  • 1 αβγό ολόκληρο
  • 2 κρόκους
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 850 γραμμάρια αλέυρι μαλακό
  • 1 κιλό άχνη για το πασπάλισμα

 

Πώς θα το κάνεις

  1. Χτυπάς πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη, ρίχνεις τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό και ξαναχτυπάς.
  2. Ρίχνεις τη σόδα  με το κονιάκ (ένα φλιτζανάκι του καφέ), δύο κουταλιές σούπας αλεύρι και μοσχοκάρυδο.
  3. Προσθέτεις δύο βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Τέλος προσθέτεις τα αμύγδαλα.
  5. Ψήνεις για μισή ώρα στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  6. Όταν είναι ακόμη ζεστοί ρίχνεις την άχνη.