Γλυκάκι στη νηστεία; Φτιάχνουμε φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά

Μια παραδοσιακή συνταγή με κάποια tip που αναδεικνύουν και τον μοντέρνο "χαρακτήρα" της.
Γλυκάκι στη νηστεία; Φτιάχνουμε φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά



Είναι ένα γλυκό που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Η γιαγιά αναδεύει τα συστατικά του παραδοσιακού χαλβά και ο παππούς το απολαμβάνει αργά το απόγευμα. Πρόκειται για μια διαχρονική λιχουδιά που ξέρει πως να εντυπωσιάζει τον ουρανίσκο μας.

Υλικά:

-1 ποτήρι ελαιόλαδο

-2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

-3 ποτήρια ζάχαρη

-4 ποτήρια νερό

-2 ξυλάκια κανέλα

-φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη,την κανέλα,τη φλούδα λεμονιού για δέκα λεπτάκια.

2.Καβουρδίζουμε σε ένα μαγειρικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

3.Αφαιρούμε την κανέλα,τη φλούδα από το σιρόπι και το ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

4.Ανακατεύουμε συνεχώς για 6 λεπτά .

5.Αφήνουμε τον χαλβά να ηρεμήσει για λίγο .

6.Τον μεταφέρουμε σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει,ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΤΙΡ:

-Μπορούμε να τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή με κανέλα.

-Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα ποτήρι ζάχαρη με ένα ποτήρι σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι ή λεμόνι ή νεράντζι.