Φτιάχνουμε παραδοσιακό Πολίτικο εκμέκ

Πιο νόστιμο δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!



Τα γλυκά από την Πόλη είναι τα πιο απολαυστικά. Φυσικά και δεν περίμενες εμάς για να το μάθεις, αλλά εμείς έχουμε την απόλυτη συνταγή για να φέρεις την Κωνσταντινούπολη στο σπίτι σου!

Θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό εκμέκ!

Τι θα χρειαστείς
1/2 κιλό καταΐφι 
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια 
7 κ.σ. γάλα 
1 βούτυρο
10 κ.σ. μαύρη ζάχαρη 
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 
1 κουτί φυτική κρέμα 
Καβουρδισμένα αμύγδαλα 
Για το σιρόπι: 
5 κούπες νερό 
5 κούπες ζάχαρη

Πως θα το φτιάξεις
Παίρνουμε ένα ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. 
Aπλώνουμε το καταΐφι.
Περιχύνουμε λιωμένο βούτυρο πάνω από το καταΐφι και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. Πασπαλίζεις με αμύγδαλο.
 
Πως φτιάχνεις την κρέμα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ 6 κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Προσθέτουμε ένα σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πήξει. 
Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταΐφι.

Έχεις 5 λεπτά; Φτιάξε ένα σουφλέ σοκολάτας