3 εύκολες συνταγές για λαχταριστές κοτόσουπες

Ένας ακόμα λόγος που λατρέυουμε το κρύο!
3 εύκολες συνταγές για λαχταριστές κοτόσουπες



Λατρεύουμε τις σούπες! Ειδικά αυτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα, είναι το ιδανικό πιάτο. Ζεστή, ευχάριστη στη γεύση, χορταστική, υγιεινή, η σούπα είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά, σαν ένα τρυφερό χάδι, γι’ αυτό και όταν τρως την πρώτη ζεστή κουταλιά, κλείνεις τα μάτια σου και την απολαμβάνεις. Ειναι το καλύτερο φάρμακο αν είσαι άρρωστη, ή αν νιώθεις αδύναμη και έχεις κρυάδες. Μια ζεστή σουπίτσα θα σε κάνει σίγουρα να νιώσεις καλύτερα! Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε 3 συνταγές που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

#1 Κοτόσουπα με μανιτάρια, noodles και αυγά ποσέ

Παραξενεύτηκες με το αυγό; Κι όμως, η σούπα αυτή είναι πεντανόστιμη και μέσα σε μισή ώρα θα είναι έτοιμη, για να τη γευτείς!

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κομματάκια

¼ κ.σ αλάτι

¼ κ.σ πιπέρι

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

340γρ. καθαρισμένα μανιτάρια

1 κούπα ζωμό κότας

1/2 λίτρο νερό

600γρ. Noodles

2 με 4 αυγά, ποσέ ή τηγανιτά

Εκτέλεση:

Ρίξε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και άφησέ το για λίγο να "ξεκουραστεί" και να πάρει άρωμα. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε το ελαιόλαδο και το άφησέ το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι. Άφησέ το να μαγειρευτεί μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Το γυρίζεις μία ή δυο φορές και από τις δύο πλευρές, όση ώρα μαγειρεύεται, ώστε να μαγειρευτεί καλά, για περίπου 10 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά και αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Έπειτα τοποθέτησέ το σε ένα μπολ. Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακάτεψε καλά. Κλείσε το καπάκι της κατσαρόλας, για περίπου 5 με 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Βάλε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε και το νερό. Δυνάμωσε τη φωτιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα noodles και άφησέ τα όλα μαζί για 8 με 10 λεπτά.

Η σουπίτσα σου είναι έτοιμη! Πριν τη σερβίρεις, πρόσθεσε από πάνω το αυγό και λίγο πιπεράκι ακόμα. Καλή απόλαυση!

#2 Κοτόσουπα με τορτελίνια

Προτίμησε τα τορτελίνια με γέμιση από διάφορα τυριά και αγόρασε καλύτερα στήθος από κοτόπουλο για τη σούπα σου. Θα χρειαστείς μόλις 20 λεπτά για να ετοιμάσεις αυτή την πεντανόστιμη σουπίτσα!

Υλικά:

1 ½ κ.σ ελαιόλαδο

1 ½  κούπες καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια καρότα

1 κούπα σέλερι

1 κούπα κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

3 ζωμούς κότας

Αλάτι και πιπέρι

1 συσκευασία τορτελίνια με τυρί

½ κούπα μαϊντανό

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Ρίξε τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι και τσιγάρισέ τα για 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε μέσα το σκόρδο και τσιγάρισέ τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Σε ένα μπολ βάλε το κοτόπουλο και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, και αν θέλεις και λίγη μουστάρδα για περισσότερη γεύση. Στη συνέχεια βάλε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα, κλείσε το καπάκι  και άφησέ το να μαγειρευτεί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε και τα τορτελίνια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 6 με 8 λεπτά. Ύστερα βάλε τα υπόλοιπα υλικά που είχες τσιγαρίσει σε μια κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα. Μαγείρεψέ τα όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό, ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Η σουπίτσα σου είναι έτοιμη!

#3 Κοτόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

Το λεμονάκι κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή, που είναι νοστιμότατη και έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά.

Υλικά:

2 κ.σ ελαιόλαδο

3 στήθη κοτόπουλο μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι τριμμένο

3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα

1 σέλερι

½ κ.σ θυμάρι

5 κούπες ζωμό κότας

2 φύλλα δάφνης

¾ της κούπας κριθαράκι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ρίξε ελαιόλαδο. Άλειψε τα κομμάτια κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πρόσθεσε άλλο 1 κ.σ ελαιόλαδο. Βάλε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και μαγείρεψε τα υλικά ανακατεύοντάς τα, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε και το θυμάρι και ανακάτεψε καλά, αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξε μέσα το ζωμό κότας, τα δαφνόφυλλα και 1 κούπα νερό και άφησε τα να μαγειρευτούν σε υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κριθαράκι, το δεντρολίβανο και το κοτόπουλο  και ανακάτεψε καλά τα υλικά. Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι, για περίπου 10 με 12 λεπτά. Ρίξε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και βάλε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Σέρβιρε τη σούπα στα πιάτα και καλή απόλαυση!

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις την πιο υπέροχη σπιτική σαγκριά για τα φθινοπωρινά σουαρέ με τις φίλες σου!