Σήμερα φτιάχνουμε μπισκοτένια τυροπιτάκια

Τα πιο τραγανά και νόστιμα που έχεις φάει!
Σήμερα φτιάχνουμε μπισκοτένια τυροπιτάκια



Δε μοιάζουν με τα κλασικά τυροπιτάκια, με τη μαλακή ζύμη και το λεπτό φύλλο. Είναι πολύ πιο τραγανά και νόστιμα και θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Πάμε να τα ετοιμάσουμε;

 Τα Υλικά που θα χρειαστείς:

1 ποτήρι του κρασιού καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι του κρασιού λευκή ρετσίνα

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ τυρί φέτα

¼ κασέρι ή παρμεζάνα (ή ό,τι άλλο τυρί προτιμάς)

2 κρόκους αυγών

1 αυγό

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα τυριά, λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα. Ρίχνουμε όσο αλέυρι χρειάζεται, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μπορείς εύκολα να τη δουλεύεις στο χέρι, χωρίς να κολλάει.

Αφού γίνει η ζύμη, κόβεις ένα κομματάκι και το ανοίγεις στην παλάμη σου, πατώντας το καλά με το χέρι σου, για να απλωθεί. Τοποθετείς στο κέντρο τη γέμιση που έχεις ετοιμάσει και τυλίγεις τη ζύμη στα δύο, κλείνοντας τις άκρες καλά. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη και το μείγμα σου.

Σε ένα ταψί, στο οποίο έχεις απλώσει λαδόκολλα, τοποθετείς τα τυροπιτάκια σου. Χτυπάς το αυγό και με ένα πινελάκι, αλείφεις τα τυροπιτάκια από την επάνω πλευρά, για να γυαλίσουν.

Τα τοποθετείς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα αφήνεις να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 – 20 λεπτά).

Καλή απόλαυση!

Θέλεις να δεις τις καλύτερες συνταγές για πίτες; Θα τις βρεις όλες ΕΔΩ!