Η συνταγή της γιαγιάς Σοφίας: Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο



Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει το πρωινό που φτιάχνουν στα ξενοδοχεία; Άπειρες! Και κάθε φορά λες στον εαυτό σου πως θα φτιάχνεις και εσύ ένα τέτοιο πλούσιο πρωινό σπίτι σου κάθε πρωί, πριν κάνεις το οτιδήποτε! Τέλεια ιδέα! Και δεν είναι δύσκολο να την υλοποιήσεις. Γι΄αυτό αρχικά φτιάξε μαρμελάδα με γεύση βερίκοκο! Είναι πανεύκολη! Ακολούθα βήμα-βήμα τη συνταγή της γιαγιάς Σοφίας!

Τι θα χρειαστείς
1 kg βερίκοκα
350 γρ. ζάχαρη

Πως θα την φτιάξεις

Πλένεις τα βερίκοκα πολύ καλά. Καλό είναι να μην είναι χτυπημένα.
Αφαιρείς τα κουκούτσια. 
Βάζεις τα βερίκοκα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτεις και τη ζάχαρη από πάνω. 
Αφήνεις για περίπου 3 ώρες τα βερίκοκα με τη ζάχαρη, για να βγάλουν τα ζουμιά τους. 
Bράζεις τα βερίκοκα σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να προσθέσεις καθόλου νερό.
Έπειτα παίρνεις τα βερίκοκα και τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς. 
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζεις για 9 λεπτά ακόμα τη μαρμελάδα.

Φτιάξε δροσερά κοκτέιλ με βάση το κρασί! Το αντίδοτο στη ζέστη!