Ambos Mundos: Έχουμε τη συνταγή του πιο τέλειου cocktail

Ο ταλαντούχος Head bartender του Six D.O.G.S. και φιναλίστ στον διαγωνισμό Bacardi Legacy Competition, Μάριος Ηλιόπουλος, μας δίνει τη συνταγή για ένα cocktail που μας ταξιδεύει ανάμεσα σε δύο κόσμους.
Ambos Mundos: Έχουμε τη συνταγή του πιο τέλειου cocktail



Ambos Mundos είναι το όνομα του cocktail, με το οποίο ο Μάριος Ηλιόπουλος, Head bartender του Six D.O.G.S. τα τελευταία πέντε χρόνια, διαγωνίζεται στο Bacardi Legacy Competition, που σημαίνει Δυο Κόσμοι. Η έμπνευση προήλθε από δύο κόσμους που ενώνονται και γίνονται ένα. Ο παλιός κόσμος της Κούβας που γέννησε και εξόρισε το Bacardi και ο υπόλοιπος κόσμος που κατέκτησε στη συνέχεια. Το ποτό είναι βασισμένο σε ένα κλασικό cocktail με μια πινελιά από τον σύγχρονο κόσμο ενώνοντας το παλιό με το καινούριο, τη ζωή του Μάριου ως bartender και της κοπέλας του που ενώνονται σε κάθε ευκαιρία. 

Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδεύουμε ανάμεσα σε δύο κόσμους, με ένα cocktail που συνδυάζει αρμονικά τις γλυκές και πικρές γεύσεις και περιέχει σπιτικό ρόδι – ό,τι πρέπει για καλή τύχη! Το Ambos Mundos ταξιδεύει στην Ευρώπη με τελευταία στάση το Παρίσι, σερβίρεται στο Six D.O.G.S., αλλά μπορείς να το αναζητήσεις και σε άλλα μπαρ της πόλης. Τι θα έλεγες όμως να το φτιάξεις στο σπίτι μαζί με τους φίλους σου;

 

Ambos Mundos 
 

Υλικά

40ml Bacardi Superior

  • 10ml Bacardi Gold
  • 25ml Punt e Mes
  • 10ml St. Germain
  • 7,5ml σιρόπι ρόδι
  • 2 dashes bitter λεβάντα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζεις πάγο σε ένα mixing glass. 
  2. Προσθέτεις  όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύεις για λίγη ώρα. 
  3. Διπλοσουρώνεις σε ένα ποτήρι martini. 
  4. Cheers!

 

facebook.com/ambosmundos.m.iliopoulos