Μπύρα : Αυτές είναι οι 10 καλύτερες στον κόσμο

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αφήνει, αλλά η μπύρα είναι ποτό παντός καιρού…
Μπύρα : Αυτές είναι οι 10 καλύτερες στον κόσμο



Η μπύρα είναι ίσως το δημοφιλέστερο (αν όχι σίγουρα) το πιο δημοφιλές ποτό στον πλανήτη. Έτσι το site RateBeer.com έφτιαξε μια λίστα με τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο βάσει των reviews που άφησαν οι χρήστες του.

Εμείς κάναμε το countdown (την δοκιμή την έχουμε ξεκινήσει) και μαζέψαμε τις 10 πρώτες. Με γεύσεις που ξεχωρίζουν, εκπλήσσουν και συστατικά που δεν πάει ο νους, οι μπύρες αυτές προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και θεωρούνται η καλύτερη παρέα για τα απογεύματα που συναντιέσαι με τους φίλους σου.

Απολαύστε… υπεύθυνα λοιπόν!

10-Pliny the Elder

Με αλκοόλη που φτάνει στο 8% (πολύ), η Pliny είναι μια από τις δημοφιλέστερες μπύρες στις ΗΠΑ. Παρασκευάζεται από την Russian River και βελτιώνει διαρκώς την γεύση της!

9-Raspberry Tart

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, έχει γεύση βατόμουρου και σερβίρεται ακόμη και με σαμπάνια. Παράγεται στο Oregon και «ψήνεται» σε δρύινα βαρέλια. Είναι σχετικά ελαφριά καθώς είναι στους 4% αλκοόλη.

8- Everett

Μια μίξη από Αμερικανική, Αγγλική και Γερμανική μπύρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύμπλεγμα από σοκολάτα, καφέ και μια γλυκύτητα που δεν φαίνεται στους 7,2% βαθμούς. Παράγεται από την Hill Farmstead στις ΗΠΑ.

7-PseudoSue

Mε άρωμα grapefruit, κίτρο, μάνγκο η PseudoSue παρασκευάζεται στην Iowa από την Toppling Goliath. Αυτή την στιγμή έχει 5,8% βαθμούς ωστόσο στο μέλλον θα φτάσει στο 7% καθώς θα αλλάξει ο τρόπος «ψησίματος» της.

6-Gose Gone Wild

Μια γερμανική μπύρα που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ από την Westbrook Brewing. Ξανθιά με αρκετό Amarillo μέσα, φτάνει στους 4,3% βαθμούς, όχι ιδιαίτερα βαριά στην γεύση, αλλά πίνεται ευχάριστα.

5-Zombie Dust

Οι γεύσεις από τα εσπεριδοειδή είναι έντονες σε αυτή την μπύρα με το περίεργο όνομα. Φτάνει στους 6,2% βαθμούς και παράγεται στην Washington. Τα φρούτα διαλέγονται συγκεκριμένα από την Yakima Valley!

4-Susan

Σήμα κατατεθέν της Susan, ο πλούσιος αφρός της. Έχει και εκείνη ένα μείγμα εσπεριδοειδών και έχει 6,2% βαθμούς και αυτή. Παρασκευάζεται στο Hill Farmstead και για πολλούς θεωρείται ως η κορυφαία στον κόσμο.

3-Framboos

H μοναδική μπύρα στην λίστα που παρασκευάζεται στην Ευρώπη. Το Βέλγιο παράγει την κορυφαία μπύρα στην ήπειρο μας, καθώς η Framboos είναι μέσα στο παγκόσμιο top-3. Με δυνατή γεύση βατόμουρου και λιγοστό αφρό, πίνεται σε κάθε περίσταση. Το μεγάλο της ατού είναι το… πορφυρό χρώμα της!

2-Αnn

Aκόμη μια μπύρα που παρασκευάζεται στο Hill Farmstead. Η Ann έχει ένα βαθύ κίτρινο χρώμα και παρασκευάζεται σε δρύινα βαρέλια από την Γαλλία, ώστε να αναπτυχθούν οι κατάλληλοι μύκητες για το «ψήσιμο» της μπύρας. Το αποτέλεσμα; 6,5% βαθμοί και μια εκπληκτική μυρωδιά από εσπεριδοειδή..

1-Wisconsin Belgian Red

Η κορυφαία μπύρα στον κόσμο σύμφωνα με το Rate.Beer! Παρασκευάζεται στο Wisconsin και το μυστικό της είναι τα… κεράσια από το Door Country! Με χρώμα που θυμίζει ρουμπίνι και καταβολές από το Βέλγιο, η Belgian Red είναι στους 4% βαθμούς, πολύ ελαφριά σε σχέση με τις άλλες στην λίστα.

Όσοι πιστοί της μπύρας… ξεκινήστε την αναζήτηση!

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες ταράτσες της Νέας Υόρκης για κοκτέιλ! Φανταστικές...