The Dalliance House: Φθινοπωρινή ανανέωση εφ όλης της ύλης

Όχι μόνο καλά cocktailsαλλά και πιάτα με ενδιαφέρον
The Dalliance House: Φθινοπωρινή ανανέωση εφ όλης της ύλης



Το The Dalliance House δεν χρειάζεται συστάσεις. Ακόμα και αν δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις στα εστιατόρια και τα bars της πόλης, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις περάσει από την οδό Κυριαζή στην Κηφισιά, και να μην έχεις σταματήσει για να κοιτάξεις αυτό το εμβληματικό νεοκλασικό που στέκει εκεί, πανέμορφο-  αν και εντελώς αλλαγμένο. 

Η συνεργασία με τον Γιάννη Σαμαρά είναι αλήθεια πως σχεδόν μονοπώλησε τις συζητήσεις γύρω από τον χώρο, όμως η νέα σεζόν τους βρίσκει σε διαφορετικά μονοπάτια με το The Dalliance House να γυρνάει σελίδα προς ένα νέο, ενδιαφέρον κεφάλαιο. 

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο chef Πέτρος Δήμας, τον οποίο συναντήσαμε ως sous chef στη Hytra και το Cinco στο Κολωνάκι. Το φθινόπωρο του 2015 τον βρίσκει Executive Chef στο The Dalliance House, να στήνει μια κάρτα που φιλοδοξεί να συζητηθεί έντονα. Το The Dalliance House ξεκινάει από τις 10:00 το πρωί με φρεσκοστημένους χυμούς, καλό καφέ, signature κρύο τσάι Kusmi και brunch που σερβίρεται μέχρι τις 19:00.

Η κουζίνα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι από τη μία το μεσημέρι και μάλιστα η ομάδα δεν επαναπαύεται σε ένα μόνο μενού που θα ήταν πιο εύκολο call. Το μεσημέρι ο Πέτρος Δήμας έχει επιλογές για κάθε γούστο από δροσερές σαλάτες και ένα ωραιότατο καρπάτσιο μόσχου με παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών μέχρι burger με Black Angus, κοτόπουλο σχάρας με ψητά λαχανικά, ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολωμό, κολοκύθι και φινόκιο αλλά και σολομό σχάρας με σαλάτα κινόα. 

Στις προτάσεις για dinner βλέπεις ακόμα πιο ξεκάθαρα τη δημιουργική διάθεση του chef: εκπληκτική βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανο, λάδι τρούφας και ένα τραγανό αλμυρό μπισκότο να τη συνοδεύει, ταρτάρ σολομού σε ρολό από αγγούρι με γιαούρτι, σχοινόπρασο, δροσερά σαλατικά και ζελέ λάιμ (ωραία η πρώτη ύλη και ο συνδυασμός αλλά θα προτιμούσα ένα διαφορετικό σερβίρισμα, ώστε να είναι πιο εύκολο να το μοιραστεί μια παρέα), τόνος tataki σε κρούστα μπαχαρικών με μαγιονέζα φουντούκι (έκπληξη!), highlight το σιγομαγειρεμένο χταπόδι που λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα, παντζάρι και μαγιονέζα σκόρδου, αρωματικό κριθαρότο αγριομάραθου, λάιμ και σάλτσας οστρακοειδών με καραβίδες (τη σάλτσα την πήραμε μαζί μας φεύγοντας, σε ένα βαζάκι, μαζί με οδηγίες από τον chef για να φτιάξουμε το κριθαρότο στο σπίτι!), χοιρινό φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας, σελινόριζα, σάλτσα αρωματισμένη με μπαχαρικά και ποπ κορν από την πέτσα του χοιρινού.

Από τα γλυκά δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό,αποδομημένο banoffee, με κομμάτια από απίθανο κέικ σοκολάτας ατμού και μπανάνα σε διαφορετικές εκδοχές αλλά και ένα "πράσινο" cheesecake, με παρφέ καραμέλας, μπισκότα βουτύρου και sauce πράσινου μήλου.  

Τέλος, τα cocktails συνεχίζουν να χτυπούν στην καρδιά του The Dalliance House: 11 signature cocktails συνθέτουν την φθινοπωρινή συλλογή του δημιουργημένα με τα καλύτερα premium spirits, ειδικά blends αλλά και πρωτότυπες μίξεις υλικών, συνεχίζοντας επάξια τη φήμη του χώρου ως meeting point των βορείων Προαστείων για καλά cocktails. 

 

Info: The Dalliance House, Κυριαζη 19, 145 62 Κηφισια,  τηλ 210 62 30 775