Τι δεν πρέπει να πεις στη κολλητή σου που μόλις χώρισε

Αυτές είναι οι 5 απαγορευμένες φράσεις!
Τι δεν πρέπει να πεις στη κολλητή σου που μόλις χώρισε



Είναι γεγονός: Η κολλητή σου χώρισε και χρειάζεται συναισθηματικό support! Ξέρεις πολύ καλά ότι τώρα πρέπει να εφοδιαστείς με υπομονή γιατί αρχίζει μία περίεργη περίοδος.

Έχεις να διαχειριστείς μία κατάσταση όπου θα υπάρχει πολύ ξενύχτι, ατελείωτο μπλα μπλα (όπου θα λέτε τα ίδια και τα ίδια non stop) και τα συναισθήματα που επιφέρει ένας χωρισμός: άρνηση, θυμός, κατάθλιψη, συνειδητοποίηση, αποδοχή! Θα χάσεις πολλές φορές την ψυχραιμία σου αλλά stay focus!

Οι φίλες στην ανάγκη φαίνονται άλλωστε! Απόφυγε διακαώς κλισέ φράσεις που αντί να της απαλύνουν τον πόνο της, τον κάνουν εν τέλει μεγαλύτερο.

1. “Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.” (Συνήθως πάει μαζί με το “Κάθε εμπόδιο για καλό”.)
Αδιαμφισβήτητα εκφράσεις που ισχύουν και το ξέρει και η κολλητή σου. Όμως, μην ξεχνάς πως είναι φρεσκοχωρισμένη και αυτό σημαίνει ότι είναι κυκλοθυμική και σίγουρα αν ακούσει κάτι τέτοιο σίγουρα το μόνο που θα της προξενήσεις είναι ΘΥΜΟ! Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα βάλει μαζί σου και στην προκειμένη: “Ποιος είδε μία χωρισμένη και δεν τη φοβήθηκε;”

2. “Είσαι μικρή. Έχεις να γνωρίσεις ακόμα...”
Ωραία σκέψη, αλλά αυτό ακριβώς κράτα την σαν σκέψη! Δεν είναι ακόμα η ώρα να την μοιραστείς με την κολλητή σου. Δεν μπορεί να το καταλάβει. Γι' αυτήν η σχέση που είχε ήταν μοναδική και προς το παρόν αναντικατάστατη! Θέλει χρόνο και είναι κάτι που δεν είναι δεδομένο, είναι απρόβλεπτο.
Σε αυτή τη φάση η φίλη σου προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρώην της και μετά να προχωρήσει στον επόμενο!

3. “ Έχω και το δικό μου πρόγραμμα, δεν μπορώ να είμαι απίκο συνέχεια σε σένα.”
Όταν ένας άνθρωπος βιώνει έναν χωρισμό δεν είναι και πολύ και στα καλά του. Η ψυχολογία του είναι ασταθής και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Τη δική σου στήριξη, που δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο λεκτική. Η παρουσία σου, η κατανόηση και η αγάπη σου είναι ίσως τα πιο σημαντικά πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις για να τον βοηθήσεις.  Το να της λες τέτοιες εκφράσεις δεν θα τη βοηθήσουν καθόλου αλλά αντιθέτως θα την φορτίσουν ακόμα περισσότερο και θα νιώσει ότι δεν έχει κανένα στήριγμα. 

4. “Μα καλά ακόμα να το ξεπεράσεις; Έχει περάσει τόσος καιρός!”
Αναμφίβολα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδος όπου είναι η επιτρεπτή και η standard για να “πενθήσεις” τη σχέση σου. Ό κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τα δικά του χρονικά όρια τα οποία και πρέπει να είναι σεβαστά από τους άλλους. Δώσε στη φίλη σου το χρόνο που χρειάζεται για να το ξεπεράσει χωρίς να ασκείς κριτική και πάνω απ'όλα χωρίς να την φορτίζεις περαιτέρω ψυχολογικά.