Πώς να φλερτάρεις (αν δεν θέλεις να μείνεις για πάντα μόνη σου)

Ένας άντρας σου λέει τη (σκληρή) αλήθεια για το γυναικείο φλερτ.
Πώς να φλερτάρεις (αν δεν θέλεις να μείνεις για πάντα μόνη σου)



Που θα πάει ρε παιδιά;

Συνέχεια ακούμε και μαθαίνουμε από φίλους και φίλες πως πλέον φλερτάρουν ΚΑΙ οι γυναίκες. Ότι έχει χαθεί πλέον ο ρόλος του «άντρα κυνηγού» και είναι πια πολλές οι απελευθερωμένες εκεί έξω που τα καταφέρνουν πολύ καλά στο αρχαιότερο αντρικό επάγγελμα: το καμάκι.

Βασική σημείωση: εδώ θα μιλήσουμε για προσπάθεια προσέγγισης σε κάποιον που ήδη είναι στο περιβάλλον σου, έχει γίνει μία πρώτη γνωριμία και έχετε ανταλλάξει 2-3 κουβέντες.

Για σκέτο, αυστηρό καμάκι τύπου «μπαρ» δεν μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί δεν θέλω να αποκαλύψω μυστικά αιώνων.

Του Jason Hola

Ακολουθούν τα βασικότερα λάθη που κάνεις, συνοδευόμενα από τους προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισής τους:

1) Δείχνεις (πολύ) ξεκάθαρα τις προθέσεις σου.

Οκ, θέλουμε να παίζουμε εκ του ασφαλούς, αλλά ένας ελάχιστος βαθμός δυσκολίας είναι πάντα απαραίτητος. Ακόμα και αν μας την πέφτεις, κάνε το να φανεί σα να το προκαλέσαμε εμείς. Ότι (και καλά) σε ρίξαμε, ακόμα και αν δεν προσπαθήσαμε. Βάλε τον σπόρο της διεκδίκησης στο υποσυνείδητό μας και θα φυτρώσει σιγά σιγά το δέντρο του κυνηγιού.

2) Κάνεις «αντρικά» αστεία.

Το χιούμορ είναι μεγάλο αφροδισιακό. Αλλά υπάρχει διάκριση μεταξύ του αστείου που κάνω με τους κολλητούς μου με αυτό που θέλω να κάνω με μία κοπέλα. Μη γίνεις φίλη μας. Πχ το βραβείο σε διαγωνισμό ρεψίματος που κέρδισες στην κατασκήνωση είναι εκτός κουβέντας, όσο περήφανη και αν αισθάνεσαι για αυτό (well done btw).

3) Είσαι πάντα διαθέσιμη.

Τι λέγαμε για διεκδίκηση; Προσπάθησε να μας λείπεις. Μην απαντάς αμέσως στα μηνύματα, μη δέχεσαι ραντεβού τελευταίας στιγμής, μην παίρνεις ΠΑΝΤΑ πρώτη τηλέφωνο. Κράτα μία διακριτική απόσταση. Δείξε ότι θα ήθελες να μας δεις αλλά μη γίνεις η καβάτζα μας. Αν σε πάρει πχ. Σάββατο βράδυ για αυθημερόν ραντεβού, όσο κ αν θες να τον δεις, ρίξε ένα μεγαλοπρεπές άκυρο: «Καλά ρε Μάκη, τώρα μου το λες; Έχω κανονίσει τέτοια ώρα. Την επόμενη φορά πες το εγκαίρως γιατί και εγώ θα ήθελα να βγούμε». See?!

4) Έχεις πολύ υψηλά στάνταρντ.

Δεν λέω να αλλάξεις το γούστο σου. Ούτε να διαπραγματευτείς τις κόκκινες γραμμές που έχεις θέσει στις επιλογές σου. Απλά να δώσεις περιθώριο και σε πιο απλούς, γήινους, προσιτούς τύπους (σαν εμάς) να μπουν στο target group σου. Μία αντρική κουβέντα λέει: αν δεν μπαζώσεις, δεν χτίζεις. Αυτό, αλλά σε πιο γυναικεία version, μεταφράζεται ως: δώσε ευκαιρία στο nerdy τύπο να σου «δείξει τη συλλογή από CD του». Πού ξέρεις, μπορεί να έχει CD Κάμα Σούτρα και να σου βγει γκουρού του σεξ!

5) Έχεις περιορισμένα ενδιαφέροντα. 

Ναι, εκεί έξω υπάρχουν αγόρια που ασχολούνται με μόδα, διακόσμηση, υγιεινή διατροφή και τηλεοπτικές σειρές. Αλλά αυτά τα αγόρια συνήθως έχουν ήδη αγόρι!
Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να διευρύνεις λίγο το φάσμα των ενδιαφερόντων σου, έτσι ώστε να μπορείς να σταθείς σε μια κουβέντα μαζί του. Άκου προσεκτικά το τι του αρέσει, μάθε που συχνάζει και τι χόμπι έχει. Δόξα τω Θεό, το ιντερνέτ παρέχει πληροφορίες για όλα. Διάβασε (επιγραμματικά) κάποιες λεπτομέρειες και εντυπωσίασέ τον πετώντας τες «τυχαία» στην κουβέντα.

6) Ντύνεσαι πολύ καλά / πολύ πρόχειρα για την περίσταση. 

Εννοείται πως σε θέματα γούστου και επιλογών ρούχων δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από ένα ραντεβού που έρχεται το κορίτσι με γόβα και γούνα και ο τύπος είναι με τη γκρι φόρμα και διαφημιστικό t-shirt γειτονικού συνεργείου αυτοκινήτων.
Αντίστοιχα δεν γίνεται να ντύνεται η κοπέλα συνέχεια σα να κάνει γυμναστική (ειδικά αν δεν κάνει) ή σα να ήταν σπίτι και να διάβαζε για πανελλήνιες, ενώ το αγόρι να εμφανίζεται σα να είναι γόνος Δούκα του Κέιμπριτζ. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία αλλά κυρίως ομοιομορφία και αυτή εξασφαλίζεται με χαριτωμένες αόριστες συμβουλές: «θέλω να πάμε σινεμά, να είμαι χαλαρή και άνετη» ή «αυτό το μαγαζί που θα πάμε είναι κυριλέ; Τι φοράνε συνήθως;»

7) Μιλάς ΠΟΛΥ για/με άλλους ή δεν μιλάς ΚΑΘΟΛΟΥ για/με άλλους.

Δεν αντέχουμε τη σύγκριση, παρά μόνο όταν βγαίνουμε νικητές. Μη μιλάς συνέχεια για τον πολύ-κουλ-δραστήριο-πλούσιο-όμορφο φίλο σου, γιατί θα νοιώθουμε ανεπαρκείς. Από την άλλη μη μας κάνεις να αισθανθούμε ως το μόνο αρσενικό στη ζωή σου γιατί, αφενός λειτουργούμε καλύτερα υπό συνθήκες ελαφρού ανταγωνισμού, αφετέρου θα υποψιαστούμε ότι για να μην υπάρχει άλλο αρσενικό στον ορίζοντα, κάτι πάει στραβά. Με εσένα, όχι με τον ορίζοντα.

8) Βγαίνεις με πιο ωραίες φίλες σου.

Δυστυχώς καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι και κάποια/ες από τις φίλες σου ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πιο ωραίες από εσένα. Αυτές είναι καλό να λειτουργούν ως κράχτες για να φέρνουν στην παρέα τα αγόρια, αλλά μετά θα πρέπει να απομακρύνονται (= κλειδώνονται στο πιο βαθύ υπόγειο) μέχρι να ολοκληρωθεί το κονέ με εσάς. Αν έχουμε να επιλέξουμε, θα επιλέξουμε την πιο ωραία. Ακόμα και αν μας απορρίψει, όσο είναι εκεί γύρω, δεν πρόκειται να μας τραβήξει κάτι υποδεέστερο την προσοχή.  Οπότε κομμένα τα «είμαι με την Μέγκαν Φοξ για καφέ» γιατί θα έρθουμε μεν, για το λάθος λόγο δε.

Δεν έχετε καμία "αστεία" (βλ. σημείο 2) να πάρετε μαζί;

Οπότε, συνοψίζοντας, το πολύ απλό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι: μυστηριώδης αλλά όχι μυστήρια, αστεία αλλά όχι γελοία, προσιτή αλλά όχι εύκολη, επιλεκτική αλλά όχι ψηλομύτα, ενδιαφέρουσα αλλά όχι ΣΕ ενδιαφέρουσα (χεχε, σόρρυ δεν κρατήθηκα), όμορφη αλλά όχι ντίβα, κοινωνική αλλά όχι Δήμαρχος, με παρέα αλλά όχι πιο καλή παρέα από εσένα.

Δύσκολο ακούγεται έ;

Ίσως έτσι εκτιμήσεις λοιπόν την προσπάθεια που κάνουμε τόσα χρόνια και παρόλα αυτά το μόνο που εισπράττουμε είναι ένα από τα παρακάτω (ή και όλα μαζί): «σε βλέπω φιλικά, δεν είμαι σε φάση, είσαι καλό παιδί αλλά το timing είναι λάθος».

Καλώς όρισες στον κόσμο μας λοιπόν και να είσαι πάντα ανοιχτή στις προκλήσεις. Άλλωστε το παιχνίδι της διεκδίκησης είναι το πιο ωραίο κομμάτι σε μία σχέση, και τώρα είσαι έτοιμη να παίξεις ως έμπειρος κυνηγός!