Είσαι ερωτευμένη ή παραμυθιάζεσαι; Κάνε το τεστ!

Με δύο ερωτήσεις θα μάθεις την αλήθεια!
Είσαι ερωτευμένη ή παραμυθιάζεσαι; Κάνε το τεστ!



Ό,τι και αν θεωρείται, αδιαμφισβήτητα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι η γιορτή των ερωτευμένων. Τι είναι όμως έρωτας; Μια λέξη με άπειρες έννοιες. Για το κάθε έναν μας διαφορετική γι' αυτό και δεν έχει απάντηση. Ωστόσο, δύο επιστήμονες καταπιάστηκαν με το περίπλοκο ζήτημα αυτού που λέμε "αληθινή αγάπη" και απέδειξαν ότι υπάρχουν δύο ερωτήσεις που δείχνουν την πιστότητα του όρου στην σχέση ενός ζευγαριού ή τουλάχιστον να δείξουν πως μια σχέση μπορεί να οδηγηθεί στο χωρισμό. 

Οι δύο περίφημες ερωτήσεις είναι: 

1. "Πόσο πιο ευτυχισμένος είσαι στην σχέση σου συγκριτικά με το πόσο θα ήσουν αν δεν ήσουν σε αυτή την σχέση;"
2. "Τι πιστεύεις ότι θα απαντήσει ο σύντροφός σου;"

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Leora Friedberg και Steven Stern, έκαναν αυτές τις ερωτήσεις σε 4.242 ζευγάρια, σε διάστημα έξι ετών, και μετά από ανάλυση, διαπίστωσαν πως αυτοί που νόμιζαν ότι δεν θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση αν ήταν μόνοι τους, ήταν και πιο πιθανό να χωρίσουν. Μόνο 40,9 % των συμμετεχόντων κατάφερε να προσδιορίσει με ακρίβεια πως νιώθει ο σύντροφός του για την σχέση τους, πράγμα που είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων μέσα στη σχέση.

Σύμφωνα με τη θεωρία της διαπραγμάτευσης, το να κρίνεις λανθασμένα τα συναισθήματα του συντρόφου σου μπορεί να σε κάνει να είσαι πιο απαιτητικός και άθελα σου να επισπεύσεις το χωρισμό. 

Ως παράδειγμα ο καθηγητής Stern αναφέρει το εξής: 

"Αν πιστεύω ότι η γυναίκα μου είναι πραγματικά χαρούμενη με το γάμο μας, μπορεί να νιώσω πιο άνετα να την πιέσω να  κάνει περισσότερες δουλειές ή να δίνει περισσότερα. Αλλά αν έχω πέσει έξω στον λόγο για τον οποίο είναι χαρούμενη το πιθανότερο είναι να την πιέσω και μετά να μου ζητήσει διαζύγιο.”

Πριν λοιπόν αποφασίσεις πως θα την δεις την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και αν θα την γιορτάσεις εν τέλει, καλό είναι να αναρωτηθείς αν είσαι ακόμα ερωτευμένη και ευτυχισμένη. Και για να μην σκεφτείς βιαστικά και παρασυρόμενη από αρνητικές καταστάσεις, δες τα παρακάτω ,ας το πούμε tips ,για να διευκολυνθείς!

  • H αγάπη δεν είναι τέλεια. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της και κάποια πάνω είναι πολύ πάνω και κάποια κάτω είναι πολύ κάτω. Ακόμα και οι δυσκολίες ανάμεσά σας δεν είναι σημάδι ότι δεν πρέπει να είστε μαζί, αλλά αντίθετα μπορούν να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά.
  • Οι καβγάδες δεν σημαίνουν το τέλος της σχέσης σας αλλά ότι απλά είστε και οι δύο άνθρωποι που κάνουν και λάθη. Οι υποχωρήσεις, καμια φορά, αξίζουν τον κόπο. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που σε κάνει πιο ευτυχισμένη απ’ όλα είναι το να είσαι μαζί του και να είστε ευχαριστημένοι και οι δύο.
  • Η επικοινωνία λύνει τα περισσότερα προβλήματα. Όταν ο άλλος θέλει να μείνει για λίγο μόνος του ή να περάσει χρόνο με τους φίλους του, δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η σχέση σας. Αλλά ότι είστε δύο άνθρωποι που είναι μαζί, αλλά έχουν και ο καθένας τη δική του ζωή.
  • Δεν χρειάζεται οι φίλοι σου να είναι και δικοί του (ή το αντίστροφο).
  • Αρκεί ο ένας να σέβεται τους ανθρώπους που έχουν σημασία για τον άλλον.