Δυο χρόνια Εξομολογήσεις ενός άντρα – Όσα μάθαμε για τον έρωτα, τις σχέσεις και τη ζωή

Φέρτε την τούρτα. Ανάψτε κεράκια. Σήμερα έχουμε γενέθλια!
Δυο χρόνια Εξομολογήσεις ενός άντρα – Όσα μάθαμε για τον έρωτα, τις σχέσεις και τη ζωή



Η μέρα σήμερα είναι 14 Οκτώβρη. Ο Ερμής είναι στο Ζυγό. Και οι Εξομολογήσεις ενός άντρα γίνονται 2 χρονών. Ναι αγαπημένοι αναγνώστες, 2 χρονών. Τα καταφέραμε. Βασικά, καλά να πάθετε γιατί εσείς διαβάζετε Εξομολογήσεις. Τα θέλετε και τα παθαίνετε λοιπόν…

Καταρχάς να πούμε όλοι μαζί χρόνια πολλά στο FollowMe.gr που έγινε 2 χρονών χθες. Πάμε το τραγουδάκι όλοι.

«Να ζήσεις FollowMe και χρόνια πολλά

Μεγάλο να γίνεις με άρθρα πολλά

Παντού να σκορπίζεις του stylish το φως

Και όλοι να λένε… κξγσοτρβεβςππφδ (δεν κάνει τίποτα ρίμα με το φως)».

Αφού λοιπόν ευχηθήκαμε και στο site, πάμε τώρα να πούμε και τα δικά μας. Δυο χρόνια. Δυο ολάκερα χρόνια χάσατε από τη ζωή σας να διαβάζετε εμένα. ΕΜΕΝΑ. Που μέχρι την 2α γυμνασίου περίμενα τον Άγιο Βασίλη. Που στα 24 είδα  για πρώτη φορά πως παράγονται τα ρεβίθια (!) και λίγες μέρες πριν τα 30 (ΤΡΙΑΝΤΑ) ανεβαίνω ακόμη συγκρουόμενα.

Θα σας ταξιδέψω πίσω στο χρόνο. Στο σωτήριο έτος 2014. Πριν ακόμη οι κάλπες γίνουν δεύτερο σπίτι μας. Πριν ο Παναθηναϊκός πάρει πρωτάθλημα (αχ, ξέχασα ακόμη να πάρει. Και δεν προβλέπεται άμεσα…). Στις 14 Οκτώβρη του 2014.

«Δημητράκη γράψε κάτι σαν άντρας. Ξέρεις εσύ, αυτά τα χαριτωμένα που λες. Γράφτα βρε παιδί μου». Αυτά τα λόγια είπε η Κατερίνα Ιωακείμ, διευθύντρια τότε του FollowMe. Η αλήθεια είναι πως με απείλησε πολλές φορές αλλά έγραψα. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Σκέψεις ενός άντρα». ΟΚ, δεν ήταν πιασάρικος αλλά αυτόν βάλαμε. Να και το link (δείτε το πριν το κατεβάσουν-όλη η αλήθεια που δεν θέλουν να ξέρεις)

http://www.followme.gr/article/653/skepseis-enos-antra-ti-skeftontai-oi-...

Μετά το καθιερώσαμε για το τότε DWTS (Dancing With The Stars!ΕΛΕΟΣ). Αλλά ξεχάσαμε κάτι: Το σκέψεις. Και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έτσι αβάδιστα-αβασάνιστα-αβίαστα, έγραψα Εξομολογήσεις. Αυτό ήταν. Το κατακλυσμιαίο event είχε συμβεί. Η merenda είχε πλέον ανταγωνιστή σαν την απόλυτη απόλαυση: Εμένα.

Ξαφνικά ό,τι σκεφτόμουν για τις σχέσεις, το σεξ, τον έρωτα, τις φιλίες και το κράξιμο έπαιρνε σάρκα και οστά μέσα από αυτή την γωνία. Και κάπου εκεί εμφανιστήκατε εσείς. Που-για όνομα του Θεού-με διαβάζατε! Ακόμη μια απόδειξη πως η ανθρωπότητα έχει προβλήματα.

Τι μάθαμε 2 χρόνια:

Όσα κάνετε και μας ξενερώνετε

Όσα κάνουμε και σας ξενερώνουμε

Τα λάθη που κάνετε στο sex

Τα λάθη που κάνουμε στο sex (κρίση αυτογνωσίας)

Πώς σας θέλουμε στις διακοπές

Τι σημαίνει κορίτσι για σπίτι

Πότε σας κερατώνουμε

Γιατί σας κερατώνουμε

Πως θα καταλάβετε πως σας κερατώνουμε (εκεί δέχτηκα απειλές)

Τι αγνοείτε για εμάς

Διέψευσα τον κεραυνοβόλο έρωτα

Πίστεψα στον κεραυνοβόλο έρωτα

Πώς να διαλέξετε τον σωστό άντρα

Τι πιστεύουμε για το σώμα σας

Γιατί πάμε για τσιγάρα και δεν επιστρέφουμε ποτέ

Γιατί λατρεύουμε τις κοντές γυναίκες

Και πολλά ακόμη γραφικά. Αλλά η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα χιλιάδες κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι μια: Πως αυτή η γωνία λέει μόνο αλήθειες.  Για όλα. Δεν γράφτηκε ποτέ το παραμικρό για να κερδηθεί καμία εντύπωση. Το αρχικό πλάνο ήταν να γράφονται μόνο αλήθειες και για τα δυο φύλα. Και σε όποιον αρέσει.

Και στην αρχή σκέφτηκα πως το κράξιμο θα πήγαινε σύννεφο. Αλλά ανθρωπότητα δεν το έκανες. Ίσα-ίσα που κοράσια έστελναν συγχαρητήρια. Είτε τις έκραζα, είτε όχι. Γιατί εκτιμούσαν πως κάποιος τα έλεγε τα ρημάδια τα πράγματα όπως ήταν.

Το γεγονός πως είχα χωρίσει μετά από (καθίστε αναπαυτικά) 11 χρόνια έπαιξε ρόλο. Έπαιξε ρόλο όμως και ένας άνθρωπος που του χρωστάω τα πάντα. Η Κατερίνα. Και ας μην είναι πλέον στο γραφείο. Ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά και μου έδωσε την ελευθερία να γράφω. ΝΑ ΓΡΑΦΩ. Οι Εξομολογήσεις είναι δικό της δημιούργημα. Και ξέρω πως είναι πολύ περήφανη για αυτή την γωνία. Μου το λέει, μου το δείχνει, με στήριξε και με στηρίζει ακόμη και σήμερα. Η μεγάλη αδερφή που δεν είχα. Αλλά τώρα την έχω.

Θα σας πω λοιπόν όλες τις αλήθειες μαζεμένες. Και είναι τελικά αποδεδειγμένες. Και τις κατάλαβα μέσα από τα μηνύματα που μου στέλνετε και σας ευχαριστώ όσο δεν φαντάζεστε.

-Κανείς δεν είναι κανενός. Ούτε ο Μάκης Δημάκης, του Μάκη Δημάκη. Κανείς δεν είναι κανενός.

-Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποδώσει αισθήματα επειδή δίνεις εσύ.

-Όλοι θα κοιτάξουν την πάρτι τους. ΟΛΟΙ. Όποιος βρει κάτι καλύτερο θα πάει εκεί.

-Η πραγματική αγάπη ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ. Δεν θα δεις  ποτέ τον άλλον και θα πέσεις ξερός.

-Ψέματα λένε ΟΛΟΙ για να σώσουν το τομάρι τους.

-Εμπιστοσύνη ΜΟΝΟ στην οικογένεια μας.

-Το sex χωρίς συναίσθημα είναι ΜΟΥΦΑ.

-Ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.

-Δεν τελειώνει η ζωή σε έναν χωρισμό ή μια απόρριψη. Από έρωτα δεν πέθανε και ούτε θα πεθάνει κανείς.

-Η απιστία θα έρθει. Ελάχιστοι το παραδέχονται. Πιο ελάχιστοι την αποφεύγουν.

-ΟΛΟΙ ξαναγυρνάνε. ΟΛΟΙ.

-Μην τρώτε ληγμένα γιαούρτια.

-Δεν είμαστε όλοι οι άντρες γουρούνια. Αλλά συγγενεύουμε.

-Οι πατάτες τηγανιτές πηγαίνουν πολύ με την πίτσα.

Τελειώνοντας αυτό το Manifesto (κλεμμένο από Θανάση Αναγνωστόπουλο), θα σας πω ότι οι Εξομολογήσεις θα συνεχιστούν όσο τις γουστάρετε εσείς. Εγώ τα ψωμιά μου (δεν τρώω ψωμί. Κακός υδατάνθρακας) δεν τα έχω φάει. Για την ακρίβεια έχω πολύ βενζίνη ακόμη να κάψω. Σκοπός είναι να την κάψω με παρέα εσάς. Με ανθρώπους που γουστάρουν να λέμε αλήθειες και όχι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Να πω και κανά ευχαριστώ (πέρα από την Κατερίνα που της το λέω κάθε μέρα, γιατί πίστεψε σε μένα όταν δεν πίστευα εγώ). Ευχαριστώ Νάνσυ που με εμπιστεύεσαι. Ευχαριστώ τα κορίτσια του FollowMe που είναι πλάι μου και δίνουν ιδέες. Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά που με κάνατε super duper Γκούφι. Ευχαριστώ αδερφέ μου που με χτύπαγες στην πλάτη στα ζόρια και προχωρούσα. Ευχαριστώ Γιώργο, Διαμαντή, Νίκο που είστε broz. Ευχαριστώ την κοπέλα μου (το ξέρω πως χαμογελάς τώρα) που μου φτιάχνει κάθε μέρα τη διάθεση με τον δικό της τρόπο και μου απέδειξε πως ένα χαμόγελο είναι όσα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος.

Δυο χρόνια λοιπόν. Γεροί να είμαστε και να τα κάνουμε 3,4,5,6 και όσα μπορούμε. Να είμαστε καλά να γουστάρουμε παιδάκια. Και να αγαπάμε. Με την καρδιά μας,  την ψυχή μας και να παλεύουμε για όσα αξίζουμε

Εγώ ίσως πήρα περισσότερα από όσα αξίζω. Αλλά κάθε ιστορία έχει το happy end που θέλουμε. Αρκεί να το παλέψουμε.

Χρόνια μας πολλά!

ΥΓ: Για λίγους μήνες δεν ήμουν στο FollowMe. Από δική μου επιλογή. Ευχαριστώ τα παιδιά στη Smartpress που με φιλοξένησαν για 9 μήνες. Ειρήνη, Δημήτρη, Πέτρο, Χριστίνα, Έλλη, Δήμητρα, σας ευχαριστώ για όλα!

ΥΓ 1: Όταν χρειάστηκα ένα…θαύμα (ή ευλογία) ήρθε. Και είναι δίπλα μου συνέχεια. Και θα είμαι και εγώ.