Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πώς μας ξενερώνετε με τα social media

Καλή και η τεχνολογία αλλά όταν το παρακάνετε γυναίκες η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πώς μας ξενερώνετε με τα social media



Ο άντρας είναι ένα πολύ απλό ον. Θεωρώ προσωπικά πως συνδέεται άμεσα με την αμοιβάδα νοητικά και κάθε μονοκύτταρο οργανισμό. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε ένα τεράστιο θέμα με εσάς γυναίκες. Εσάς που τα social media είναι η ζωή σας.

Αυτή η μάστιγα (ΟΚ, εγώ έτσι γνώρισα τον μεγάλο μου έρωτα) φτάνει πια σε σημείο που το κλάμα από το σπαστικό μωράκι του γείτονα (σόρυ γείτονα) ακούγεται τόσο ευχάριστα στα αυτιά, σαν την Τόσκα του Πουτσίνι (έλα δεν θέλω κρυάδες). Πάμε για ένα καφέ και έχουμε καταλήξει να είμαστε live στον μισό πληθυσμό του πλανήτη.

Ας μιλήσουμε για τα social γυναίκες. Ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να μας κάνετε έξω φρενών. Και μετά σας ενοχλεί που κάνουμε DAB (Διαμαντή, Παυλό… DAB).

-To Facebook

Εμείς πλέον οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το χρησιμοποιούμε ακόμα. Εσείς τα παιδιά, έχετε άλλα παιχνίδια. Τέλοσπαντων, πιο παλιά είχα γράψει τι καταλαβαίνουμε για εσάς μέσα από το δημιούργημα του Ζούκεμπε (είμαστε φίλοι με τον Μάρκο), αλλά πλέον έχετε αρχίσει και ξεφεύγετε γυναίκες. Καταρχάς γιατί κάνετε live; Πηγαίνετε για μανικιούρ, live. Πηγαίνουμε σινεμά, live. Συν ότι μας πετάνε έξω επειδή νομίζουν πως μαγνητοσκοπείτε κρυφά την ταινία. Ποιον νοιάζει να δει ζωντανά πως μασαμπουκιάζουμε τα ποπ κορν; Ποιον ενδιαφέρει αν θα κάνετε τα νύχια σας καλοκαιρινά (εξαιρετικό κείμενο της Κατερίνας Σκουρλή, διαβάστε το γυναίκες) και γενικά… ΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;

Μην πιάσω το θέμα «Σε ποια έκανες like;». Αυτά καλό είναι να μην γίνονται κορίτσια. Και καλό θα είναι να μην ποζάρετε κάθε τρεις και πέντε δίπλα μας για μια φωτογραφία και να δείξουμε πόσο ευτυχισμένοι είμαστε, πόσο ωραία περνάμε, να δει ο πρώην σας τι ευτυχισμένες που είστε και γενικά ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.  Γιατί ξενερώνουμε φουλ.

Και μην κάνετε like στις δικές σας φωτογραφίες. Μια λέξη υπάρχει για αυτό: Λοβοτομή.

-Το snapchat

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. Μαζί με τις μπύρες χωρίς αλκοόλ, είναι το νούμερο ένα στη λίστα μου με τα πράγματα που πρέπει να καταστρέψω. Το μόνο καλό από αυτό το μαραφέτι είναι πως έβγαλε για γκόμενα την Miranda Kerr ο τύπος που το δημιούργησε. Και ένα σκασμό εκατομμύρια δολάρια. Respect.

Αυτό που ξαφνικά εκεί που κάθεστε γυναίκες και τραβάτε ένα video χωρίς λόγο, απλά για να το ποστάρετε είναι κραυγή βοήθειας. Ήμουν στην κίνηση με την κοπέλα που σας έλεγα παραπάνω, κάτι έτσι, μπραφ βίντεο. ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. Τράβηξε ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Και το έκανε snapchat! Και μετά απορώ γιατί δεν μιλάμε κιόλας (καλά, ξέρω εγώ γιατί αλλά σε άλλο κείμενο). Αν δεν είσαι η Shakira (Shakira, Shakira…) μην το κάνεις κοπελιά. Οι 30 followers σου θα ζήσουν και αν δεν δουν ότι τρως γιαπράκια. Αλήθεια, θα το αντέξουν.

-To Instagram

Ή ο θάλαμος μεταμόρφωσης όπως τον λέω. Εκεί που και τα Transformers μοιάζουν λίγα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πριν συνεχίσω. To Duckface δεν είναι σέξι. ΟΚ; Πάμε άλλη μια. Το Duckface δεν είναι σέξι. Πάμε παρακάτω.

Το Instagram έχει τη μαγική ιδιότητα να σας κάνει λίγο ψωνισμένες να το πω; Λίγο πιο… φαντασμένες να το πω; Λίγο πιο «άσε μας κουκλίτσα μου»; Όπως και αν το πω κοιτάξτε πως έχει η κατάσταση. Δεν θέλουμε να γίνεστε θέαμα και μαϊντανοί στο Instagram. Bάλατε το ηλιοβασίλεμα μια φορά από τις διακοπές μας. Πόσο μπορεί να αλλάξει το ηλιοβασίλεμα από το ίδιο σημείο, την επόμενη μέρα; Ας απαντήσει κάποια υπεύθυνα.

Αφήστε τα γατάκια που βλέπετε στο κάθε καντούνι στην ησυχία τους. Μην τα κυνηγάτε από πίσω για μια φωτογραφία. Τρομάζουν τα ζωντανά.

Επίσης καμιά φωτογραφία από το χωριό σας δεν βλέπω να ανεβάζετε. Από το πραγματικό χωριό σας.

Και όχι άλλες πατούσες από παραλίες. Ναι;

Και αυτό το μπούμερανγκ, πως το λέτε, προσέξτε μην σας γυρίσει και το φάτε κατακέφαλα!

-Το Twitter

«Τρώω μακαρόνια με κιμά». ΟΚ, μια πληροφορία που προφανώς ενδιαφέρει όλη την οικουμένη. ΝΟΤ! Αλλά θα το «τιτιβίσουμε» μωρέ. Γιατί είναι ωραία τα άτιμα τα μακαρόνια με τον κιμά. Το Twitter είναι να γράψετε καμιά έξυπνη ατάκα. Και για εμένα είναι μακράν το πιο υποτιμημένο social media στην Ελλάδα.

Γιατί ξενερώνουμε; Γιατί κουράζει αυτό. Πάμε διακοπές για να περάσουμε καλά. Όχι για να βάλουμε κόντρα στα like. Να δούμε πόσα θα μαζέψουμε και αν μας αγαπάνε οι άλλοι. Τα social είναι για επικοινωνία. Όχι για φιγούρα. Αφήστε το ρημαδιασμένο το κινητό και ας ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. Όπως κάνουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Ξενερώστε μας με φυσιολογικούς τρόπους. Όχι με κουμπάκια, οθόνες και φίλτρα.

ΥΓ: Ευτυχώς που υπάρχουν και τα φίλτρα στο Instagram και σώζεστε μερικές-μερικές.

ΥΓ 1: Το tinder δεν το έβαλα στη λίστα. Προφανώς και είστε πολλοί οι απογοητευμένοι.

YΓ 2: Συνεχίστε το αυτό με το snapchat και εμείς θα κυνηγάμε Pokemon.