Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί φοβόμαστε τις έξυπνες γυναίκες

Προσέξτε το ρήμα: Φοβόμαστε. Όχι, δεν θέλουμε. Φοβόμαστε!
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί φοβόμαστε τις έξυπνες γυναίκες



Ποιο είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει έναν άντρα; ΟΚ, το δεύτερο μετά το ότι είναι γουρούνι σε ανθρώπινη μορφή. Επειδή το βλέπω να το τραβάμε, να σας πω εγώ: Το ένστικτο της κυριαρχίας. Και είμαστε προγραμματισμένοι να το διατηρούμε σε όλη την πορεία της ζωής μας (ναι παντοφλάκια και εσύ το έχεις). Έξυπνη γυναίκα… είσαι ο φόβος και ο τρόμος!

Είσαι εσύ (ναι, εσύ!) που ο καθένας μας ονειρεύεται, αλλά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Γιατί αγαπημένες είστε και δύσκολα διαχειρίσημες, μιας και εχετε το γυναικείο ένστικτο, που σε συνδυασμό με την εξυπνάδα που διαθέτετε σας κάνουν πιο επικίνδυνη και από τον Σπανούλη με την μπάλα στα χέρια και 5 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο (Σπανούλης για τρειειειειειεις…).

Και σας φοβόμαστε. Όσο η άμυνα του Παναθηναϊκού τον Σπανούλη. Ξέρεις γιατί;

-Μας καταλαβαίνετε αμέσως

Όχι, δεν εννοώ για καλό. Ξενοκοιτάζουμε; Τσουπ, το ψυλλιάζεστε με την πρώτη. Θέλουμε να πούμε ψέματα; Το έχετε καταλάβει στο δευτερόλεπτο που έχουμε σκεφτεί να πούμε. Η 6η αίσθηση (που την είχε και η Κολέτσα) αποκτά νέα διάσταση και νομίζουμε πως έχουμε κοντά μας έναν απευθείας απόγονο του Γιούρι (Ούρι; Πως τον λένε σωστά;) που κάνει κόλπα και ξέρει τι σκεφτόμαστε.

-Μας επιβάλλεστε. Άνετα.

Και όχι απότομα. Με τον δόλιο τρόπο. Αυτό που αφήνεται να νομίζουμε πως έχουμε το πάνω χέρι και εσείς μας οδηγείται εκεί που θέλετε. Ύπουλα. Δόλια. Καταχθόνια. Ή παίρνετε τον γρήγορο δρόμο: Το sex. Γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχει αρκετό αίμα στον αντρικό οργανισμό. Και είτε θα κάνει σεξ, είτε θα σκέφτεται. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται. Το αίμα πρέπει να πάει σε ένα από τα δυο σημεία που το χρειάζονται…

-Είστε επιβλητικές

Και πλέον εννοώ σαν παρουσία. Μια έξυπνη γυναίκα κερδίζει τον χώρο που μπαίνει χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια. Απλά μπαίνει και ο αέρας της κάνει όλη την δουλειά. Να, μέχρι και εγώ που το έγραψα αγχώθηκα.

-Δεν σας τουμπάρουμε!

Ούτε με δωράκια, ούτε με γλύκες, ούτε με τίποτα. Ακόμη και αν κάνουμε ένα λάθος δεν δέχεστε την συγγνώμη μας, μέχρι να μας δείτε να κοπανιόμαστε. Γιατί είστε έξυπνες. Και ξέρετε πως αν το κάνουμε μια φορά, θα το κάνουμε και δεύτερη. Και εμείς το ξέρουμε. Σιγά που δεν θα το ξανακάνουμε!

-Ξέρετε τι θέλετε ακριβώς

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο και να γκρινιάζουμε συνέχεια πως δεν ξέρετε τι θέλετε και δεν μας αρέσει αυτό. Ένας άνθρωπος γενικά που δεν ξέρει τι θέλει, είναι ευάλωτος. Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ είναι μια πολεμική μηχανή. Δεν νικιέται, δεν κάνει πίσω, δεν αντιμετωπίζεται στην καμία.

-Αγαπάτε αληθινά

Πολύ αληθινά. Γιατί για να νιώσετε αυτό το συναίσθημα είστε 100% σίγουρες. Δεν ενθουσιαστήκατε από τη μια νύχτα, από ένα ταξίδι. Είστε τέτοια πλάσματα που ξέρετε τι σημαίνει ειλικρινά αυτό το συναίσθημα. Και εμείς είμαστε πλάσματα που τα τρομάζει η δέσμευση, αν αγαπήσουμε μετατρεπόμαστε σε 10χρονα παιδάκια και κάνουμε βλακείες και μετά αρχίζει το καλό.

Και επειδή σίγουρα αναρωτιέστε «Ρε μάγκα, τι πάει να πει έξυπνη γυναίκα;», θα σας το πω τώρα, στο τέλος. Όχι σαχλοκούδουνο. Είναι η γυναίκα που δεν δίνει δικαιώματα, παρά μόνο σε αυτόν που θέλει. Δεν ζητάει την αποδοχή όλων για να ξεχωρίσει. Είναι δυναμική και δεν περιμένει κανέναν πλούσιο να πάει να προσκολλήσει σαν βδέλλα. Είναι η γυναίκα που δεν κάνει σαν υστερική να κυνηγάει κάποιον που την… φτύνει. Είναι η γυναίκα που άμα χωρίσει δείχνει τον δρόμο στον πρώην της. Δεν τον περιμένει να γυρίσει μετά από ότι συνέβη λες και είναι ο Μεσσίας!

Μην είστε λοιπόν γυναίκες έτσι. Γιατί η δική σας νοημοσύνη, όλων των γυναικών, είναι ΣΚΑΛΕΣ ανώτερη από τη νοημοσύνη την δική μας. Και θέλουμε μια τέτοια γυναίκα δίπλα μας. Αυτή ονειρευόμαστε. Αν φοβηθούμε, έξυπνες είστε, θα βρείτε τον τρόπο να μας ηρεμήσετε.

ΥΓ: Αυτές τις γυναίκες τις αγαπάμε πολλά… τσικ παραπάνω!

ΥΓ 1: Ο άντρας είναι το κεφάλι. Η γυναίκα ο λαιμός.

ΥΓ 2: Την μπάλα στον Σπανούλη παιδιά.

Διαβάστε ΕΔΩ γιατί ξαναγυρνάμε στις πρώην μας