Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί οι σχέσεις είναι σαν την δουλειά

Και αν δεν είσαι καλός στη δουλειά σου, τι γίνεται; Μπράβο…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί οι σχέσεις είναι σαν την δουλειά



Μια σχέση για να σταθεί χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τους δυο. Όμως τι είναι πραγματικά μια σχέση; Μήπως είναι σαν μια δουλειά και μάλιστα δύσκολή;

Ο άνθρωπος πίσω από τις γραμμές λοιπόν έχει να σας πει πως εμείς οι άντρες την βλέπουμε (τη σχέση ντε) όπως ακριβώς την δουλειά μας. Άλλες φορές μας αρέσει, άλλες ρίχνουμε κατάρες που είμαστε εκεί και άλλες φορές δεν θέλουμε να σταματήσουμε να βρισκόμαστε εκεί.

-Σχεδιασμός

Για να προχωρήσεις στην δουλειά σου, πρέπει να σχεδιάζεις τι και πως. Για να προχωρήσεις στην σχέση σου πρέπει να σχεδιάζεις, τι, πως, που, γιατί, πότε. Όχι, δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά όποιος αγαπάει την δουλειά του και τον σύντροφό του πρέπει να τα κάνει.

-Καλοί τρόποι

Μια γυναίκα που έχει δίπλα της έναν άντρα που μιλάει σαν χουλιγκάνο δεν τον γουστάρει ούτε για να της πάρει ένα ζευγάρι Jimmy Choo. Αναλόγως, αν πεις στο αφεντικό σου «κάνε μας την χάρη ρε» θα μείνεις άνεργος.

-Η ψυχολογία

Πάνε να δουλέψεις αν είσαι μέσα στην μίρλα, τα μούτρα και τα νεύρα. Αποδίδεις; Όχι. Πάνε να κάτσει με γυναίκα δίπλα με μίρλα, μιζέρια, μούτρα και νεύρα. Αποδίδεις; Όχι. Αποδίδει εκείνη; Ωχ, που πήγε;

-Αγάπη και προδοσία

Τι μόνο τα καλά θα γράφω; Νοοοο! Όσο και αν αγαπάς την δουλειά σου, το αφεντικό αν βρει κάποιον που θεωρεί πως είναι αποδοτικότερος σε καλύτερη τιμή… έφυγες! Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Αν ένας από τους δυο βρει κάποιον άλλον που νιώθει πως του προσφέρει περισσότερα… έφυγε Vol 2!

-Ακούς. Δεν μιλάς.

Κακό μου γνώρισμα είναι πως δεν αφήνω λέξη να πέσει κάτω. Ευτυχώς έχω καλή διευθύντρια. Αλλά στις δουλειές ΔΕΝ μιλάς αν δεν σου ζητηθεί. Ακούς. Μαθαίνεις να ακούς. Τι κάνει μια σχέση super. Να ακούς. Ακόμη και όταν δεν έχεις καμία διάθεση. Πρέπει όμως να ΑΚΟΥΣ.

-Βελτίωση

Δουλεία βρίσκεις. Τι κάνεις; Μένεις στάσιμος; Ξανά όχι. Γιατί αν δεν προσπαθείς να βελτιωθείς μην βρίζεις τον παίχτη της ομάδας σου που σέρνεται στο γήπεδο. Γιατί κάνει ότι και εσύ: Δεν θέλει να βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει με τις σχέσεις. Δεν θεωρείς τον άλλον δεδομένο. Τον κρατάς και προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος. Γαϊδαράκο δεμένο αν αφήσεις, σίγουρα κάποιος θα περάσει και θα τον καβατζάρει. Νόμος σαν το δίκιο του εργάτη.

-Φαντασία

Τι ξεχωρίσει έναν εργαζόμενο από τον σωρό; Να σκέφτεται κάτι διαφορετικό. Αυτό που θα κάνει όλους τους άλλους να πουν «ρε τον π@@@τη που το σκέφτηκε;». Αν λοιπόν και στην σχέση βάλει φαντασία το ζευγάρι η ρουτίνα ΔΕΝ έρχεται ποτέ. Άντρες φίλοι, για εσάς τα λέω. Μην περιμένετε επετείους να δείξετε πόσο ευφάνταστοι είστε…

-Οπισθοχώρηση

ΟΚ, στην δουλειά ΔΕΝ μπορούμε να πάμε σε μετωπική με τους ανώτερους μας. Πάλι είμαι τυχερός γιατί έχω καλή διευθύντρια. Στην σχέση πάλι ΔΕΝ μπορείς να πας σε μετωπική με τον άλλον. Θολώνεις και χάνεις. Εκτός αν είσαι γυναίκα. Βάζεις τα κλάματα. Νικάς.

-Σεξ

Και στα δυο υπάρχει. Με διαφορετική μορφή. Και αποτέλεσμα.

Διάβασε ΕΔΩ τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη ενός άντρα