Εξομομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί δεν θέλουμε να πηγαίνουμε supermarket μαζί σας

Ακόμη και αν έχετε λίστα με τα ψώνια γυναίκες…
Εξομομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί δεν θέλουμε να πηγαίνουμε supermarket μαζί σας



Η υπερκαταναλωτική μανία της γυναικείας φύσης υπάρχει από τότε που ένας θηλυκός Νεάντερνταλ δεν ήξερε ποιον καρπό να πρωτοαρπάξει από ένα δέντρο. Η Εξέλιξη  του ανθρώπινου είδους έδιωξε τις τρίχες από πάνω μας, τους φρονιμίτες αλλά από εσάς γυναίκες δεν έφυγε ο υπερκαταναλωτισμός. Ειδικά στο supermarket…

Eίχα πάντα την υποψία πως είναι μια κόλαση να πας με γυναίκα. Θυμάμαι ότι με την μάνα μου μικρός καθόμασταν κανένα… τρίωρο. Μεγαλώνοντας άρχισα να πηγαίνω μόνος (αυτά παθαίνεις άμα έχεις νοικοκυριό). Είχα ξεχάσει γιατί δεν θέλω να πηγαίνω με γυναίκα για ψώνια, ώσπου πήγα με την διευθύντρια μου, το Κατερινιώ (εεε ωρε Κατερινιώ). «Έλα βρε Δημητράκη, δυο πράγματα θα πάρουμε». Δεν ήταν δυο. Δεν ήταν τρία. Ήταν τροφή για σκέψη. ΟΚ και μια σακούλα Kit-Kat για να ξεχαστώ.

Γιατί δεν θέλουμε να πηγαίνουμε μαζί σας για ψώνια;

Χάνουμε ώρες από τη ζωή μας

Ώρες από τη ζωή μας που δεν θα βρούμε ποτέ. Χιλιόμετρα στους διαδρόμους. Σέρνοντας ένα καροτσάκι. Τρακάροντας με άλλες κυρίες που προχωρούν και κοιτάζουν εκστασιασμένες τα απορρυπαντικά. Μια ώρα που μπορεί να κοιμόμασταν, να βλέπαμε ποδόσφαιρο, να πίναμε δυο μπύρες (για γυμναστήριο ούτε λόγος). Αλλά όχι, θέλουμε να το παίξουμε οικογένεια. Κάπως έτσι πειράζουμε τα παιδάκια για να περάσει η ώρα.

Βγάζετε έναν άλλο εαυτό

Που είναι η γυναίκα που ερωτευτήκαμε; Τι διάολο συμβαίνει μέσα στα supermarket; Είναι πύλη για έναν άλλο κόσμο; Όποια μπαίνει εκεί μέσα μεταμορφώνεται. Περπατάτε υπνωτισμένες ανάμεσα στα αποσμητικά, τις σακούλες σκουπιδιών, τα μπρόκολα και τα γιαούρτια 2% (όχι 0% ή πλήρες. 2%!). Σας ρίχνουν κάτι από τον εξαερισμό κορίτσια και μετατρέπεστε σε άβουλα όντα; Κόλπο των καρτέλ των σούπερμαρκετ; Άγνωστο!

Αρπάζετε ό,τι βρείτε

Μέχρι να πάω να φέρω ένα καροτσάκι, η Κατερίνα είχε προλάβει σε 30 δευτερόλεπτα να γεμίσει μια αγκαλιά ψώνια και κράταγε ΚΑΙ στα δόντια κάτι ακόμα. Περπατάτε στους διαδρόμους και απλώνετε τα χέρια σαν 5χρονα σε μαγαζί με παιχνίδια. Και γεμίζετε. Τι την φτιάχνετε την ρημάδα την λίστα με τα ψώνια που θα χρειαστούμε; Κινούμαστε με σχέδιο που δεν είναι σχέδιο. Ή πάμε να τα σηκώσουμε όλα ή ας μείνουμε στη λίστα.

Λογαριασμός είναι αυτός ή υπεραστικό τηλέφωνο;

Και φτάνει η ώρα του ταμείου. Προφανώς και δεν έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο έχουμε αγοράσει 5 διαφορετικά είδη σερβιετών, γυναίκες είστε εσείς ξέρετε. Ούτε αν επίκειται κάποιος πόλεμος και έχουμε πάρει 50 πακέτα μακαρόνια. Βγαίνει μισό μέτρο ταινία από την ταμειακή και το νούμερο είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τριψήφιο. Ποιος πληρώνει την λυπητερή; «Αγάπη μου, τα χρειαζόμαστε όλα αυτά!». Όταν είπα την ίδια ατάκα στον σπιτονοικοκύρη μου δεν γέλασε…

Δεν μας αφήνετε να πάρουμε τίποτα δικό μας

Εμείς ψυχή δεν έχουμε; Μανούλα δεν μας γέννησε; Γιατί να μην πάρουμε μια 18άδα μπύρες; Γιατί να μην πάρουμε 2 μπουκάλια βότκα; Μας βολοδέρνεται στους διαδρόμους σαν κρατούμενους σε ρωσική φυλακή. Να μην πάρουμε κάτι; Και ναι, το επικριτικό βλέμμα όταν πηγαίνουμε να πάρουμε ένα παιχνίδι (Χελωνονιντζάκι) δεν μας αρέσει.

Μας ρουφάτε και εμάς στην παράνοια

Είναι θέμα χρόνου. Αργά ή γρήγορα θα γίνουμε και εμείς σαν εσάς. Θα τσεκάρουμε τα μαλλακτικά για την διαφορά του ενός λεπτού. Θα τσακωνόμαστε με την κυρία που πέρασε πρώτη στην ουρά. Θα ρωτάμε αν η φέτα είναι στην άλμη καιρό. Και χωρίς να το καταλάβουμε οι μπύρες θα έχουν γίνει παρελθόν, τα Χελωνονιντζάκια μας κοιτάζουν και γελούν (ο Μικελάντζελο ειδικά ξεκαρδίζεται) και την επόμενη μέρα φοράμε ρόλεϊ στα μαλλιά… Ναι πατέρα για σένα τα λέω που πηγαίνεις σουπερμάρκετ για να πάρεις σαλάμια και βγάζουμε silver alert. Και ένα φορτηγό να μεταφέρεις τα ψώνια…

Ντέι γαϊδαράκο, ντέι…

Ποιος θα κουβαλήσει τις 4354255 σακούλες; Ποιος; Ναι, εμείς! Όχι εσείς. Κυρίες μπροστά… «Πρόσεχε, έχει αυγά, πρόσεχε τις ντομάτες». Εννοείτε πως δεν έχουμε πρόβλημα με το κουβάλημα. Έχουμε πάντα με τις εντολές. Λες και μέσα στον γενικό χαμό ξέρουμε που είναι τα αυγά και που τα άλλα!

Στάνταρ έχει και επιστροφή το μενού

Εννοείται πως δεν έχουμε πάρει το πράγμα που πήγαμε. Μέσα στον χαμό των προμηθειών άντε πάλι πίσω στο σούπερ. Με την ουρά, τις κυριούλες υπνωτισμένες, τα πιτσιρίκια να τρέχουν πανικόβλητα και εμάς μια μικρογραφία σας. Τόσο απλά!

Ναι κορίτσια, μας αρέσει να ψωνίζουμε στο σούπερμαρκετ. Σε ένα τέταρτο, τα πράγματα που γράψαμε στην λίστα και adios. Ναι, και το Χελωνονιντζάκι θα πάρουμε…

Διαβάστε ΕΔΩ τις 9 κινήσεις που κάνετε και μας ξενερώνετε ΑΠΟΛΥΤΑ!