Η πραγματική αγάπη δεν ζητάει αντάλλαγμα...

Με αυτούς τους τρόπους θα κερδίζεις πάντα στην αγάπη.
Η πραγματική αγάπη δεν ζητάει αντάλλαγμα...



Αγάπη σημαίνει ότι δέχομαι να βάλω τον εαυτό μου σε δεύτερη μοίρα. Η αγάπη είναι φροντίδα και πραγματικό ενδιαφέρον. Όσοι αγαπούν πραγματικά δίνουν απλόχερα, με την καρδιά τους, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Στην αγάπη δεν χωρούν εγωισμοί, ούτε συμφωνίες. Όταν αγαπάς δίνεις, χαρίζεις μέχρι και τον εαυτό σου, χωρίς να περιμένεις τίποτα. Αν πάρεις κάτι πίσω, καλοδεχούμενο, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Η αγάπη σε χτυπάει κατακέφαλα, σε τυφλώνει και αλλάζει όλα τα σχέδια που μπορεί να έκανες για τη σχέση σου, για τη ζωή σου. Γιατί το συναίσθημα αυτό δεν μπαίνει σε φόρμα, δεν ακολουθεί κανόνες, δεν έχει πρόγραμμα. Έρχεται σαν χείμαρρος, κατακλύζει τα μέσα σου και σε καθοδηγεί. Αυτή είναι η αληθινή αγάπη.  Και αυτή η αγάπη πάντα νικά.

Εσύ αγαπάς άνευ όρων; Ή μήπως βάζεις όρια στην αγάπη σου, ζυγίζεις την ποσότητα που προσφέρεις και κάνεις ταμείο με τα κέρδη που θα λάβεις; Η πραγματική και χωρίς όρια αγάπη δημιουργεί τις πιο σπάνιες και ισχυρές σχέσεις. Σε τέτοιες σχέσεις νιώθεις ελευθερία, αισθάνεσαι ασφάλεια, γι’ αυτό και οι σχέσεις αυτές έχουν σχεδόν πάντα ευτυχές τέλος.

Για να αγαπάς κι εσύ να αγαπάς με αυτόν τον τρόπο:

#1 Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου. Αποδέξου αυτό που είσαι. Λάτρεψε όλα τα καλά και όλες τις ατέλειες που μπορεί να έχεις, γιατί αυτές είναι που στο σύνολο σε κάνουν τόσο ξεχωριστή. Μόνο αν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά και τους άλλους.

#2 Να έχεις εμπιστοσύνη στον άνθρωπό σου και να πιστεύεις στις καλές προθέσεις του. Αν βλέπεις το καλό γύρω σου, το μαγνητίζεις κιόλας. Μην είσαι αρνητική και καχύποπτη.

#3 Δέξου τον σύντροφό σου όπως ακριβώς είναι. Μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Μη φέρεσαι λες και είναι ιδιοκτησία σου, μια τέτοια συμπεριφορά είναι εγωιστική και άδικη. Όσο πιο ελεύθερος νιώθει ο καθένας στη σχέση του, τόσο πιο δυνατά αγαπάει.

#4 Χαμογέλα συχνά στον άνθρωπό σου και πέρνα χρόνο μαζί του. Οι κοινές δραστηριότητες που κάνετε σας δένουν περισσότερο.

#5 Να τον φροντίζεις και να τον υπερασπίζεσαι πάντα. Να τον σέβεσαι.

#6 Να είσαι ειλικρινής μαζί του.

#7 Να του λες ότι τον αγαπάς, να του κάνεις κοπλιμέντα, να του ψιθυρίζεις στο αυτί όμορφα λόγια. Δεν τα βαριέται, ποτέ.

#8 Να δείχνεις την αγάπη σου με τρυφερές κινήσεις. Με ένα τρυφερό φιλί στο λαιμό του, με ένα απαλό χάδι, με μια σφιχτή αγκαλιά.

#9 Να είναι ο πρίγκιπάς σου κι εσύ η πριγκίπισσά του.

#10 Μην προδώσεις ποτέ την εμπιστοσύνη του, τα συναισθήματά του, τη σχέση σας.

#11 Να μην είσαι γκρινιάρα και μην του κάνεις συνεχώς παράπονα.

#12 Μην του ασκείς συνεχώς κριτική. Να τον ενθαρρύνεις και να του συμπαραστέκεσαι.

#13 Να δείχνεις κατανόηση.

#14 Να είσαι ευγενική κι ευχάριστη, ακόμα και σε στιγμές που δεν θα το περιμένει.

#15 Να είσαι το στήριγμά του, το σπίτι του, ο άνθρωπός του, ο σιωπηλός και παντοτινός συμπαραστάτης του.

#16 Μη συγκρίνεις τη σχέση σας με των άλλων.

#17 Μην επαναπαύεσαι. Να βρίσκεις συνεχώς τρόπους και αφορμές να κρατάς τη σχέση σας ζωντανή και να την βελτιώνεις.

#18 Θωράκισε τη σχέση σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ικανός κανένας εξωτερικός παράγοντας να την επηρεάσει και να τη βλάψει.Προστάτεψε αυτό που έχετε.

#19 Επένδυσε όσα μπορείς και θέλεις στη σχέση σου, αλλά ξέχασέ τα. Μην του τα επισημαίνεις και μην περιμένεις απαραίτητα να λάβεις αντίστοιχο αντάλλαγμα.

#20 Μη στέλνεις μηνύματα θυμού. Μη λες λόγια για τα οποία θα μετανιώσεις.

#21 Μην έχεις μυστικά από το σύντροφό σου. Δε χωράνε στη σχέση σας. Να τα μοιράζεστε και να τα συζητάτε όλα.

#22 Πριν απαντήσεις, μάθε να ακούς.

#23 Να υπερασπίζεσαι τη σχέση σου μπροστά σε τρίτους και ποτέ μην μιλήσεις άσχημα για τον άνθρωπό σου. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα χαρούν με τα προβλήματά σου, ακόμα κι αν μπροστά σου εμφανίζονται εξαιρετικά συμπονετικοί.

#24 Να του λες αυτά που σε ενοχλούν. Μην κρύβεσαι. Μην κρατάς μέσα σου πράγματα που σε προβληματίζουν.

#25 Μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά του στοιχεία. Μόλις εστιάσεις στα θετικά του χαρακτήρα του, θα δεις ότι τα ελαττώματα που έχει σχεδόν θα εξαφανιστούν.

#26 Συζητήστε, κάντε όνειρα, σχεδιάστε μαζί το μέλλον σας.

#27 Να λες συγνώμη όταν φταις, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου.

#28 Να διορθώνεις τον εαυτό σου, να μην επαναλαμβάνεις άσχημες και άδικες συμπεριφορές.

#29 Να ξεπερνάτε γρήγορα τους τσακωμούς σας και να μην κρατάτε για πολύ μούτρα ο ένας στον άλλον. Ή και καθόλου αν γίνεται.

#30 Δώσε, ζήσε, αγάπα, αλλά όταν πια δεν έχεις άλλα αποθέματα, όταν αντιληφθείς ότι ο άλλος δεν αξίζει, μάθε να φεύγεις. Με το κεφάλι ψηλά. Κι αν αποφασίσει κάποτε εκείνος να φύγει, να το σεβαστείς. Κανείς δε μένει με το ζόρι.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές δηλώνουν ωριμότητα και συνθέτουν έναν άνθρωπο που τα έχει καλά με τον εαυτό του. Να ξεχνάς αυτά που δίνεις, αλλά ποτέ μη ξεχνάς αυτά που λαμβάνεις. Και να θυμάσαι: Ακόμα κι αν μια σχέση δεν έχει το happy end που ονειρευόσουν, κανείς, ποτέ δεν θα ξεχάσει πώς τον έκανες να αιστανθεί. Γι’ αυτό δίνε και μη μετανιώνεις...

Δες ΕΔΩ τα χαρακτηριστικά των γυναικών που κερδίζουν πάντα στον έρωτα.