Αλήθεια ή μύθος; Μπορείς να κάνεις τον πρώην σου κολλητό;

Challenge: Μπορείτε να γίνετε Rachel και Ross (από τα Friends);
Αλήθεια ή μύθος; Μπορείς να κάνεις τον πρώην σου κολλητό;



Όταν χωρίζεις δεν νιώθεις ξαφνικά ότι ο χώρος σου είναι περιορισμένος; Τι και αν ζεις σε μια πόλη με 1.000.000 κατοίκους, η πιθανότητα να συναντήσεις τον πρώην σου είναι για σένα 99.9%! 

Το καλό είναι ότι αυτό το συναίσθημα δεν διακατέχει μόνο εσένα. Εκεί έξω όλοι έχουν από έναν πρώην που θέλουν να αποφύγουν. 

Όμως ας το πάρουμε από την αρχή. Χώρισες. Είτε ήταν δική σου επιλογή, είτε δική του, είτε κοινή, ένα πράγμα ισχύει και είναι το εξής: Εσείς οι δυο περάσατε μαζί ένα χρονικό διάστημα. Μοιραστήκατε στιγμές, ανακαλύψατε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορεί ένας χωρισμός να καταρρίπτει το παρελθόν σας. 
Γι' αυτό μείνετε φίλοι! 

Φυσικά η παραπάνω πρόταση θα εξεταστεί εξονυχιστικά, πριν βγει ένα συμπέρασμα για το αν στέκει ή όχι!

Μυθος 1ος
Το τέλος κάθε σχέσης πρέπει να συνοδεύεται από μια υστερική αντίδραση και ένα Oscar ερμηνείας. Η κολλητή σου βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να σου πει όλα όσα σιχαινόταν στον πρώην σου. Και εσύ με αυτά και με αυτά βρίσκεις χρόνο για να ξεκινήσεις ένα νέο hobby. 

Αλήθεια
Όσο και να θέλεις να αποφύγεις να βλέπεις τον πρώην σου, μην ξεχνάς ότι έχεις περάσει ένα μεγάλο διάστημα μαζί του. Το γεγονός ότι χωρίσατε δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός άνθρωπος.
Ένας χωρισμός δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Δεν υπάρχει πάντα ο καλός και ο κακός.
Αν αλλάξεις την οπτική που έχεις για τον χωρισμό και αποβάλλεις τους μελοδραματισμούς, θα σου είναι πιο εύκολο να έχεις μια καλή επαφή με τον πρώην σου. 

Μύθος 2ος
Αν είσαι όμορφη, έξυπνη, αστεία, ταλαντούχα, κοινωνική, γλυκιά (που προφανώς είσαι), δεν υπάρχει περίπτωση να σε χωρίσει κάποιος. 

Αλήθεια
Πόσα παραδείγματα τέτοιων γυναικών να σου δώσω για να διαπιστώσεις πως όλα είναι πιθανά; Irina Shayk, Jennifer Aniston, Jennifer Garner, Gwen Stefani...κ.α.!
Μπορεί να αναρωτιέσαι πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν από το "δεν μπορώ να ζήσω μακριά σου" να πάνε έτσι απλά στο "δεν θέλω να σε ξαναδώ". Η απάντηση είναι τόσο απλή που δεν το πιστεύεις. Τους τελείωσε, βαρέθηκαν.

Τι μπορεί να πεις τώρα μετά από τα παραπάνω;
"Είσαι τρελή. Ο πρώην μου είναι @@@@@! Είμαι καλύτερα χωρίς αυτόν. Δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ. Σιγά μην μείνω και φίλη μαζί του!"

Τι πρέπει να κάνεις τη στιγμή που θα νιώσεις έτσι:
Προσπάθησε να αποβάλλεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις για τον πρώην σου. Μην το βλέπεις εγωιστικά επειδή έφαγες απόρριψη. Κράτα μια θετική στάση και το πιο σημαντικό ~> Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να περάσεις από το στάδιο της απώλειας. Χώρισες με κάποιον που αγαπάς, δεν τον έχεις στη ζωή σου. Αυτό δεν πρέπει να σου δημιουργεί θυμό. 

Μύθος 3ος
Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου σημαίνει ότι θα τον βλέπεις σε καθημερινή βάση.

Αλήθεια
Σκέψου ένα πράγμα. Είναι το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει τόσο όσο, έτσι ώστε να αλλάξεις οπτική:
Έκανες σχέση μαζί του για κάποιο λόγο και χωρίσατε για κάποιο λόγο. Όλο αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής για σένα. Κάτι έμαθες από όλο αυτό. Αντί λοιπόν να αναλώνεσαι στο δυσάρεστο της κατάστασης, επικεντρώσου στο τι πήρες από αυτή τη σχέση, τι σε έμαθαν τα λάθη που έκανες, τι σε έμαθε ο πρώην σου. Κάνε αυτό και θα νιώσεις καλύτερα!

Συμβουλή-προτροπή.: Δεν πρέπει να μισείς τον πρώην σου. Και θα σου πω ευθύς αμέσως ποιος είναι ο λόγος. Ο θυμός παίρνει πολύ χρόνο για να ξεπεραστεί, εγκλωβίζει τόσο πολύ το μυαλό σου και δεν μπορείς να προχωρήσεις. 

Ας το δούμε και από την άλλη (αντρική) οπτική: Γιατί παρατάνε τα καλά κορίτσια οι άντρες;