Οι φράσεις που θα σου πει αν θέλει να σε χωρίσει

Αν τις ακούσεις, προετοιμάσου ψυχολογικά!



Σε κανέναν δεν αρέσουν τα ψέματα και οι φθηνές δικαιολογίες. Ειδικά όταν αυτά προέρχονται από ανθρώπους που αγαπάμε και έχουμε ψηλά στην εκτίμησή μας. Η ειλικρίνεια σε κάνει να κοιμάσαι καλά το βράδυ και καλό είναι να την προτιμάς πάντα, ακόμα και αν κάποτε μπορεί να πληγώσει. Κανείς δεν θα κρίνει άσχημα εκείνον που λέει την αλήθεια, αντίθετα θα εκτιμήσει τη γενναία αυτή στάση του. Οι άντρες πολλές φορές επιλεγουν να κρύψουν την αλήθεια τους πίσω από μια ανόητη δικαιολογία, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα μας πληγώσουν τόσο και δεν θα πέσουν στα μάτια μας. Τελικά, καταφέρνουν το αντίθετο, γιατί ορισμένες φράσεις που συνηθίζουν να επικαλούνται, ειδικά όταν έχουν αρχίσει να βαριούνται τη σχέση και θέλουν να μείνουν μόνοι τους, είναι πια τόσο κλισέ και όλο και κάπου τις έχεις ξανακούσει. Ποιες είναι οι φράσεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και όταν τις ακους μυρίζεσαι χωρισμό;

#1 Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω.

Συναγερμός! Σου έρχεται κεραμίδα, τη μυρίζεις; Η πιο κλασική φράση που χρησιμοποιούν οι άντρες (αλλά και οι γυναίκες) όταν θέλουν να απομακρυνθούν από κάποιον. Νομίζουν πως το κάνουν διακριτικά, αλλά αν έλεγαν «Χωρίζουμε», ξεκάθαρα, καλύτερο θα μας φαινόταν και πιο ντόμπρο. Άλλωστε, είναι πια τόσο κλισέ αυτή η φάση που τελικά είναι το ίδιο και το αυτό.

#2 Είσαι υπέροχη, αλλά...

Πέρνα κατευθείαν στο παρασύνθημα, αυτή η εισαγωγή μας τρομάζει. Και δικαίως, γιατί κατά 99,9% η φράση θα συμπληρωθεί κάπως έτσι: «θέλω να μείνω μόνος» , ή «δεν σου αξίζω». Πόσο ανόητη δκαιολογία! Γιατί δηλαδή να κρίνεις εσύ αν μου αξίζεις; Μυριζόμαστε τη φθηνή δικαιολογία που ακολουθεί, δήθεν για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και ξέρουμε ακριβώς τι θες να πεις. Γιατί δεν το λες ξεκάθαρα;

#3 Είσαι πιο καλή από όσο αντέχω.

Μοιάζει λίγο με την δικαιολογία που αναφέραμε προηγουμένως. Υποτίθεται ότι μια τέτοια φράση, που μας χαιδεύει τα αυτιά πριν ακούσουμε αυτό που τελικά θα μας κουφάνει, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα κι εκείνος θα φανεί λίγο πιο γλυκός στα μάτια μας. Αμ δε! Το τι θάψιμο έχεις να φας στον καφέ με τις κολλητές, δε λέγεται! 

#4 Ας μείνουμε για λίγο καιρό χώρια και μετά βλέπουμε...

Τι πάει να πει «μετά βλέπουμε»; Και για πόσο καιρό; Να γίνεις πιο συγκεκριμένος! Ένα μήνα, ένα χρόνο, σε μία άλλη ζωή; Για να μιλήσουμε σοβαρά, ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει καλό στη σχέση. Τους λόγους θα τους βρεις εδώ. Αλλά όταν το προτείνει εκείνος με αυτόν τον τρόπο, μάλλον δεν έχει σκοπό να ξαναγυρίσει. Επίσης, μπορεί να σου αφήνει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, διότι ανησυχεί μήπως τελικά δεν βρει κάτι καλύτερο από εσένα. Μη γίνεις η καβάτζα του.

#5 Δεν είμαι σε φάση για σχέση.

Σου έλεγε γλυκόλογα, σε άφησε να ελπίζεις και να νομίζεις πράγματα για εσάς που τελικά αποδείχθηκαν δημιουργήματα της φαντασίας σου. Αφού πέρασε καλά μαζί σου και τώρα λίγο βαρέθηκε, θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη κανάρα. Σου λέει λοιπόν ότι θα ζήσει ελεύθερο πουλί και ότι δεν είναι για δεσμεύσεις. Είναι εκείνος που μετά από 1 μήνα συναντάς αγκαζέ με μια κοπέλα που τον έχει σήκω- σήκω, κάτσε- κάτσε.

#6 Είμαι πολύ πιεσμένος με τη δουλειά μου, δεν έχω χρόνο να αφιερώσω για την προσωπική μου ζωή.

Όταν όμως σε πρωτογνώρισε, είχε χρόνο. «Λες να πήρε καμιά προαγωγή;», σκέφτεσαι με το αθώο μυαλουδάκι σου. Όχι κούκλα μου, να σε ξεφορτωθεί θέλει.

Πόσες από αυτές έχεις ακούσει; Και πόσες έχεις πει κι εσύ η ίδια όταν αποφασίζεις πως θέλεις να φύγεις από μία σχέση; Μην ξαναχρησιμοποιήσεις κάτι από αυτά, ακόμα και αν τα εννοείς, γιατί απλά είναι τόσο κλισέ φράσεις που ο άλλος πιστεύει ότι τον κοροιδεύεις. Κοίταξέ τον στα μάτια και πες του την αλήθεια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα έχεις πρώτα από όλα καλά με τον εαυτό σου. Να είσαι σίγουρη ότι κι εκείνος θα το εκτιμήσει, όσο κι αν τον στενοχωρήσει η απόφασή σου. Άντρες, το ίδιο ισχύει και για εσάς!

Μήπως μπερδεύεις κι εσύ τον έρωτα με τον ενθουσιασμό και τελικά τα κάνεις μαντάρα στις σχέσεις; Διάβασε εδώ πώς να τα ξεχωρίζεις!