Time out! Ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σας

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τελικά είναι απαραίτητο...
Time out! Ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σας



Οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν... Αυτό τουλάχιστον θα ήταν το σωστό κι έτσι θέλουμε όλοι να πιστεύουμε. Υπάρχουν όμως φορές, που όσο ευτυχισμένη και να είσαι σε μια σχέση, κάποτε νιώθεις την ανάγκη να φύγεις. Ίσως να μην είσαι πάντα εσύ που το θέλεις, μπορεί εκείνος να πάρει μια τέτοια απόφαση. Είτε γιατί είστε μικροί και θέλετε να ζήσετε ακόμα πράγματα, είτε γιατί κάποιος μετακόμισε στο εξωτερικό για δουλειά ή μεταπτυχιακό και σας φοβίζει η απόσταση, είτε για άλλους λόγους που νιώθετε πως σας πηγαίνουν πίσω και δε βοηθούν τη σχέση να περάσει σε ένα επόμενο και πιο σοβαρό στάδιο.

Υπάρχουν φορές που νιώθεις πως τον λατρεύεις κι όμως αποφασίζεις να τον χωρίσεις. Οξύμωρο; Μπορεί. Πάντως είναι αληθινό και αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Αυτός ο χωρισμός όμως, μπορεί να μην είναι οριστικός. Κι ας μην είστε σε θέση να το γνωρίζετε εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να αποδειχθεί ότι τελικά ήταν ένα διάλειμμα στη σχέση σας. Μια έρευνα έδειξε ότι οι μισοί περίπου ενήλικες μικρής ηλικίας που είχαν μια μακροχρόνια σχέση και χώρισαν, μετά από κάποια χρόνια έσμιξαν και πάλι με τη μεγάλη τους αγάπη και παντρεύτηκαν.

Το να μείνεις μόνος σου κάποιες φορές είναι απαραίτητο και άκρως βοηθητικό, τόσο για τον ίδιο σου τον εαυτό όσο και για τη σχέση σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μόνη σου σκέφτεσαι πιο λογικά και πιο αποστασιοποιημένα  για εσένα και εκείνον. Κι αυτό κάποτε χρειάζεται. Η απόσταση σε κάνει να εκτιμήσεις καλύτερα τον σύντροφό σου και τη σχέση σας, να ζυγίσεις πράγματα και να κατασταλάξεις τελικά στο τι νιώθεις για εκείνον και πώς θα σου φαινόταν ένα κοινό μέλλον μαζί του. Αν εκμεταλλευτείς σωστά αυτό το χρόνο, οι ψυχολόγοι λένε ότι η σχέση σας θα δυναμώσει κι ας είστε μακριά. Αν είσαι κι εσύ σε μια τέτοια φάση, αν νιώθεις ότι θέλεις για λίγο να μείνεις μόνη σου, διάβασε τον τρόπο που πρέπει να το χειριστείς, ώστε να μην μπερδευτείς ακόμα περισσότερο.

Πριν του ζητήσεις να μείνεις για λίγο μόνη σου:

- Ξεκαθάρισέ του τον τρόπο επικοινωνίας σας από εδώ και πέρα. Θέλεις να μιλάτε; Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για εσένα; Επίσης, ξεκαθαρίστε τι σημαίνει αυτό το διάλειμμα για τη σχέση σας. Δηλαδή, στο διάστημα αυτό που θα είστε χώρια, μπορείτε να βλέπετε και άλλους;

- Να έχεις κατά νου πως πρέπει να βρεις τρόπο να διαχειριστείς σωστά τη ζήλεια που θα νιώσεις κι εσύ αλλά κι εκείνος, όταν δεις μια φωτοφραφία στο facebook, με κάποια «φίλη» να τον αγκαλιάζει. Πρέπει να σεβαστείς την απόφασή σου και να τη στηρίξεις.

- Ετοιμάσου να στρέψεις όλη την προσοχή σου σε εσένα. Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να συζητήσεις μαζί του και να βρεις τι είναι εκείνο που σε κάνει και θα σε κάνει ευτυχισμένη.

Πώς θα ξέρεις αν πρέπει να τα ξαναβρείτε;

Αν σου λείπει, αν νιώθεις ότι το κενό που υπάρχει στη ζωή σου δεν μπορεί να καλυφθεί, αν η ζωή σου δεν είναι καλύτερη μετά το χωρισμό, τότε ίσως παραείναι σημαντικός για εσένα και αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας. Προσοχή όμως! Μόνο αν σου λείπει ΕΚΕΙΝΟΣ και όχι αν σου λείπει μια οποιαδήποτε σχέση, στοργή και συντροφικότητα. Μη γυρίσεις πίσω επειδή σου λείπει η σιγουριά και μην τον δεις σαν καβάτζα, γιατί δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένη. Για να αποφύγεις ένα τέτοιο λάθος, πρέπει να εκμεταλλευτείς σωστά και ουσιαστικά το χρόνο που θα είστε χώρια. Είναι λογικό στην αρχή να σου είναι δύσκολο.Πολλά βράδια θα σου λείπει η αγκαλιά του και θα έχεις την ανάγκη να γυρίσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις πάρει μια απόφαση για τον εαυτό σου και οφείλεις να τη στηρίξεις. Πρέπει να είσαι δυνατή και να φέρεις την «αποστολή» σου εις πέρας, ώστε να επωφεληθείς τα μέγιστα από αυτό το διάλειμμα της σχέσης.

Η καρδιά είναι εκείνη που θα σε κατευθύνει σωστά, αλλα αν θέλεις και μια συμβουλή, μάθε να ακους και το μυαλό σου. Γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς ακόμα καλύτερα τα συναισθήματά σου και τελικά να βρεθείς στο μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή. Λες στο τέλος του δρόμου, να δεις και πάλι εκείνον; 

Έχεις αρχίσει να βαριέσαι και σκέφτεσαι να τον χωρίσεις; Πρέπει να διαβάσεις αυτό το κείμενο!