9 συμβουλές για το σεξ που οι sex experts θα ήθελαν να ξέρεις...

Κράτα σημειώσεις για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή!
9 συμβουλές για το σεξ που οι sex experts θα ήθελαν να ξέρεις...



Πόσες από εσάς έχουν επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή τους κάποιον ειδικό για το σεξ; Μάλλον πολύ λίγες, ή μήπως καμία; Γι’ αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε να μαζέψουμε σημαντικές συμβουλές από σεξολόγους που θα απογειώσουν την ερωτική σου ζωή. Είτε είσαι σε σχέση, είτε είσαι μόνη σου, κράτα σημειώσεις, γιατί σίγουρα θα σου χρειαστούν, μιας και αυτές οι συμβουλές έχουν 100% επιτυχία και θα το δεις στην πράξη!

#1 Το σεξ δεν είναι (και δε χρειάζεται να είναι) τέλειο. Τέλειος άντρας δεν υπάρχει, γιατί να υπάρχει τέλειος παρτενέρ; Κάνεις δεν έχει μαγικές ικανότητες ώστε να μαντεύει ακριβώς τι θέλει και τι αρέσει στον σύντροφό του. Δες το από τον εαυτό σου: Εσύ γνωρίζεις ακριβώς το σώμα σου, αλλά δε σημαίνει ότι μπορείς να ξέρεις και τι ικανοποιεί τον άλλον. Μπορεί να ξεχάσεις κάποτε τον τρομερό εκείνο οργασμό που είχες, αλλά θα θυμάσαι πάντα την ερωτική επαφή με εκείνο το αγόρι με τον οποίο τα κορμιά σας ταίριαξαν κι επικοινώνησαν απόλυτα.

#2 Το πάθος το δημιουργείς. Μπορεί να μην έχεις πάντοτε όρεξη για σεξ και είναι λογικό, αλλά αν είσαι με τον σωστό άνθρωπο, με εκείνον που σου αρέσει, ένα και μόνο άγγιγμα πολλές φορές αρκεί για να δημιουργήσει ένταση στα κορμιά σας. Συναισθήματα όπως η έντονη χαρά, ο ενθουσιασμός, ακόμα και ο θυμός μετατρέπονται σε πάθος στο κρεβάτι σας.

#3 Το καλό σεξ δεν συνδέεται με την εμπειρία. Δε σημαίνει ότι για να είσαι καλός στο κρεβάτι πρέπει να έχεις έντονο σεξουαλικό παρελθόν. Μπορεί να έχεις κάνει μόνο δύο φορές σεξ στη ζωή σου και απλά να το έχεις. Το σεξ είναι συναίσθημα και ελεύθερη έκφραση και όσο δεν το σκέφτεσαι, τόσο καλύτερο γίνεται. Γι’ αυτό σταμάτα να αγχώνεσαι και να προβληματίζεσαι για τις επιδόσεις σου.

#4 Οι περισσότερες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται. Αυτό πια δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αυνανίζονται, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνεις καλύτερα το σώμα σου, καταλαβαίνεις τι σου αρέσει, με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερες πιθανότητες να έρθεις σε οργασμό κι επάνω στο σεξ με τον σύντροφό σου. Σταμάτα λοιπόν να ντρέπεσαι αν το κάνεις κι εσύ. Κι αν αυτό σε βοηθάει περισσότερο: Παραπάνω από το 50% των αντρών και των γυναικών έχουν χρησιμοποιήσει δονητή κάποια στιγμή στη ζωή τους.

#5 Να φροντίζεις για τη σεξουαλική σου ζωή και να ενδιαφέρεσαι γι’ αυτήν, ακόμα και όταν είσαι single. Το σεξ, δεν πρέπει να σε απασχολεί μόνο όταν έχεις μία σχέση, αλλά ακόμα και όταν δεν έχεις σύντροφο. Το να πειραματίζεσαι και να μαθαίνεις τι σου αρέσει, θα σε κάνει να ευχαριστιέσαι καλύτερα το σεξ, όταν συμβαίνει. Σκέψου πώς θα ήθελες να είναι η σεξουαλική σου ζωή, τι πιστεύεις ότι της λείπει και χρειάζεσαι για να την κάνεις ακόμα καλύτερη. Τέτοιου είδους συζητήσεις με τον εαυτό σου είναι απαραίτητες και θα σε οφελήσουν πολύ.

#6 Μην αγχώνεσαι για το πώς δείχνει το ευαίσθητο σημείο σου. Ο σύντροφός σου δεν θα ασχοληθεί ποτέ αρνητικά με αυτό και σίγουρα δεν βλέπει τις ατέλειες που εσύ έχεις εντοπίσει. Όλα τα γεννητικά όργανα έχουν τς ιδιαιτερότητές τους και παρουσιάζουν διαφορές από άντρα σε άντρα και από γυναίκα σε γυναίκα, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

#7 Μην ντρέπεσαι ποτέ να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα στο κρεβάτι. Αν είσαι περίεργη και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι, απλά άσε τις ντροπές και κάντο! Δεν υπάρχουν λάθη και σωστά στο σεξ. Στον τομέα αυτό, όλα επιτρέπονται! Αν περιορίζεις τον εαυτό σου, είναι σαν να αρνείσαι να δοκιμάσεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου, που μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια καινούρια εμπειρία.

#8 Το σεξ δεν πρέπει να σου προκαλεί πόνο, τουλάχιστον όχι δυσάρεστο. Χρησιμοποίησε λιπαντικό όταν χρειάζεται και μην παραλείπεις τα προκαταρκτικά, ώστε να απολαύσεις το σεξ ακόμα περισσότερο, χωρίς να πονάς. Αν νιώθεις πόνο στο σεξ, να απευθυνθείς στο γυναικολόγο σου ή το δερματολόγο, για να αποφύγεις το οποιοδήποτε γυναικολογικό πρόβλημα, ερεθισμό ή μόλυνση στον κόλπο σου.

#9 Η νούμερο 1 συμβουλή για το σεξ: Να είσαι ανοιχτή και να μην ντρέπεσαι. Μόνο έτσι θα απολαμβάνεις ουσιαστικά το σεξ, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου. Ξέχνα τα ταμπού και απλά αφήσου ελεύθερη! Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι του αρέσει και τον εαυχαριστεί και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Ακόμα και να υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, δεν υπάρχει λόγος να δίνεις την παραμικρή σημασία. 

Μιας και είναι ακόμα καλοκαίρι, διάβασε εδώ τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο σεξ.