Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τον εαυτό σου ή για εκείνον;

Κάνε το τεστ!
Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τον εαυτό σου ή για εκείνον;



Κάθε σχέση είναι δούναι και λαβείν, δε γίνεται διαφορετικά. Στην αμοιβαιότητα στηρίζονται οι σχέσεις. Στο μαζί. Έχει σημασία να ξέρεις να δίνεις με χαρά, να μοιράζεις την αγάπη και να νιώθεις παράλληλα πως όλο αυτό σου επιστρέφεται από τον άνθρωπό σου. Με όποιον τρόπο. Με λόγια τρυφερά και κινήσεις φροντίδας, ας είναι και μικρές, δεν έχει σημασία. Το λάθος όμως που κάνουμε συχνά, είναι ότι χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στη σχέση μας. Σκεφτόμαστε μόνο σε πρώτο πληθυντικό, ή στρέφουμε όλη μας την προσοχή σε εκείνον και χάνουμε το «εγώ». Στην αρχή, δεν το συνειδητοποιούμε. Όταν όμως αρχίζουμε να «ξυπνάμε» και νιώθουμε ότι μας λείπουν πράγματα, καταλαβαίνουμε ότι είναι αργα να διορθώσουμε καταστάσεις. Μήπως χάνεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση σου; Μήπως τα μεγάλα συναισθήματα αγάπης σε κάνουν να ξεχνάς εσένα; Παρακάτω θα βρεις την απάντηση και θα μάθεις πώς να σε προσέχεις λίγο παραπάνω, γιατί μια καλή σχέση, θέλει ευτυχισμένους κι εξίσου ικανοποιημένους και τους δύο.

Πόσο συχνά κάνεις τα χόμπι σου; Όταν μπαίνουμε σε μία σχέση, ρυθμίζουμε την καθημερινότητα και τον ελεύθερο χρόνο μας, σύμφωνα με τον δικό του, ώστε να περνάμε όσες περισσότερες στιγμές γίνεται μαζί του. Αυτό σημαίνει πως συχνά, εγκαταλείπουμε τα ενδιαφέροντα που κάποτε κάναμε και μας έκαναν χαρούμενες. Αν για παράδειγμα σου αρέσει το σκι, ενώ εκείνος δεν κάνει, αν συνήθιζες να παίρνεις τα βουνά με την πρώτη ευκαιρία για το σπορ που αγαπάς, μην σταματήσεις να το κάνεις, ακόμα κι αν εκείνος δε θέλει να ακολουθήσει. Πάρε την παρέα σου και ζήσε στιγμές που σε γεμίζουν. Είναι λογικό να μην κάνεις πια τόσο συχνά αυτά που αγαπάς, αλλά έχει διαφορά από το καθόλου.

Νιώθεις ότι έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου κι εκείνος δείχνει να μην το καταλαβαίνει; Αν νιώθεις δυστυχισμένη, μίλησέ του. Η επικοινωνία είναι το πιο βασικό στοιχείο μιας σχέσης. Μοιράσου με τον άνθρωπό σου όλα όσα σκέφτεσαι και νιώθεις. Αν σε αγαπάει, θα σε καταλάβει και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει την κατάσταση.

Ένας άλλος τρόπος για να βρεις τον εαυτό σου και να είσαι πιο ευτυχισμένη μέσα στη σχέση σου, είναι το σεξ. Πολλές φορές η ερωτική συνεύρεση με τον άνθρωπό σου είναι η απάντηση και η λύση σε αρκετά προβλήματα. Μην ξεχνάς ότι είναι και αυτός ένας τρόπος επικοινωνίας με τον σύντροφό σου και μάλιστα σημαντικός. Μην απομακρυνθείς και μην αφήσεις τα προβλήματα και τις όποιες σκέψεις σε βασανίζουν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορείς να ξαναβρείς τον εαυτό σου και μέσα στη σχέση, αν είσαι πραγματικά ερωτευμένη κι ευτυχισμένη μαζί του.

Μην τον κατηγορείς άδικα. Πολλές φορές, όταν δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ρίχνουμε το φταίξιμο στο σύντροφό μας. Καλό θα ήταν να σκεφτείς αν και κατά πόσο φταίει εκείνος κι αν εντοπίσεις πράγματα που επιθυμείς να διορθώσει, συζήτησέ τα μαζί του. Οι τσακωμοί δεν είναι λύση.

Κάντε διάφορα πράγματα μαζί. Εμπλουτίστε την καθημερινότητά σας. Κάντε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα και σπάστε τη ρουτίνα. Το άγχος και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας σε αναγκάζουν να μιλάς μόνο για δουλειά, χρήματα και λογαρισμούς και αυτό κάποτε κουράζει. Βρες χρόνο μόνο για εκείνον και για εσένα, μακριά από όλους και από όλα, κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να το κάνεις.

Keep it real! Μην εξιδανικεύεις τον σύντροφό σου και τη σχέση σου. Στην αρχή, εξαιτίας του ενθουσιασμού, όλοι το κάνουμε! Αλλά τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουν τα κουσούρια και τα ελαττώματά τους. Για να μη βρεθείς πάλι προ εκπλήξεων, κράτα τα πόδια σου στη γη και μετρίασε τον ενθουσιασμό σου, αν βρίσκεσαι στην αρχή της σχέσης.

Μη ξεχνάς ότι για να είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, πρέπει να είσαι πρώτα εσύ ευτυχισμένη με τον εαυτό σου κι εκείνος το ίδιο. Όσο είμαστε καλά μέσα μας, μπορούμε να δώσουμε και στον άλλον. Η ευτυχία ξεκινάει πρώτα από μέσα σου και από το πώς νιώθεις όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

Τέλος, μην απομακρύνεσαι από τους αγαπημένους και σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, την οικογένεια και τους φίλους σου. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα είναι δίπλα σου no matter what.

Είσαι η γυναικα της ζωής του, ή μια απλή του σχέση; Την απάντηση θα τη βρεις εδώ