Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γυναίκες έτσι θα σας έχουμε για πάντα εμπιστοσύνη

Γιατί ως γνωστόν αυτή η κυρία κερδίζεται. Δεν χαρίζεται…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γυναίκες έτσι θα σας έχουμε για πάντα εμπιστοσύνη



Το Α και το Ω δεν είναι το sex και αυτό το καταλαβαίνουμε άντρες και γυναίκες μετά τον μήνα του μέλιτος. Τι είναι λοιπόν; Αυτή η ρημάδα η εμπιστοσύνη. Κάτι που δύσκολα κερδίζεται και αντιστρόφως εύκολα χάνεται. Ναι, θα σας τα πω…

Αν δεν υπάρχει μια εμπιστοσύνη σε μια σχέση, ότι και αν γίνει ΔΕΝ έχει κανένα μέλλον. Και το Τζόκερ να κερδίσει ένα ζευγάρι, χωρίς εμπιστοσύνη δεν πάει πουθενά. Μόνο διακοπές επειδή θα έχει ευρώπουλα. Εμείς οι άντρες δίνουμε πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη μας. Ακόμη και στην γυναίκα που είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι. Ναι, είμαστε πολύ απρόσιτοι συναισθηματικά αλλά έχουμε τους λόγους μας. Αλλά επειδή είμαι σε καλό mood (παρά την γνωμάτευση του πνευμονολόγου) θα σας πω, πως θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας.

-Να έχετε πραγματική ειλικρίνεια με εμάς

Τόσο που μπορεί να μας πιάσει αποπληξία. Η ειλικρίνεια είναι αυτή που ανοίγει πόρτες στην καρδιά ενός άντρα. Μια γυναίκα που θα πει «Νιώθω αυτό, θέλω από εσένα αυτό, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου στα καλά και στα άσχημα», είναι μια γυναίκα ερωτεύσιμη. Σε έναν τέτοιο άνθρωπο μπορείς να στηρίξεις όσα νιώθεις.

-Όταν λέτε αυτό να εννοείται αυτό

Τα «ναι μεν, αλλά…» είναι ωραία. Τα πολύ «ναι μεν, αλλά…» είναι κουραστικό. Ποιος θα εμπιστευτεί μια κοπέλα που θα πει αυτό, σε 10 λεπτά κάτι άλλο και στο τέλος θα καταλήξει σε ένα τρίτο που κανείς δεν ξέρει από πού προέκυψε; Όχι εμπιστοσύνη, ούτε βόλτα τον σκύλο δεν κερδίζει!

-Να μας κοιτάζετε στα μάτια

Η γιαγιά μου πάντα έλεγε «άνθρωπος που σε κοιτάζει στα μάτια, είναι σωστός». Ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι, έπαιζα playstation. Αλλά μέσα από τα μάτια του άλλου μαθαίνεις τι πραγματικά σκέφτεται. Βλέπεις την ψυχή του (sic). Όταν μας μιλάτε γυναίκες να μας κοιτάζετε στα μάτια. Από το «Σ’αγαπώ» έως το «Δεν σε γουστάρω, μου τελείωσε». Στα μάτια! ΟΚ, εμείς κοιτάζουμε πιο χαμηλά…

-Να μας λέτε τις σκέψεις σας

Το τι σκεφτόμαστε (άντρες και γυναίκες) συνήθως είναι τρομακτικό. Ελάχιστοι έχουμε το θάρρος να πούμε όσα σκεφτόμαστε στον άλλον. Ναι, δεν είναι έτοιμος ο άλλος να ακούσει τι υπάρχει στην γωνία του μυαλού μας, ούτε προφανώς υποχρεωμένος να τα ασπαστεί. Όταν εσείς γυναίκες μας εξομολογείστε τι φοβάστε, τι νιώθετε, τι σκέφτεστε, αυτόματα εμείς ανοιγόμαστε. Μπορούμε να πούμε όσα νιώθουμε. Σε αυτόν τον άνθρωπο εμείς μπορούμε να δώσουμε εμπιστοσύνη και αγάπη.

-Δείξτε κατανόηση στις πληγές μας

Καλώς ή κακώς ΟΛΟΙ κουβαλάμε μαζί μας ένα φορτίο. Άσχημους χωρισμούς, προδοσίες, ψέματα, κακές εμπειρίες γενικότερα. Η γυναίκα που θα κάνει έναν άντρα να ξεχάσει αυτό το παρελθόν και το φορτίο πίσω του, είναι εκείνη που κέρδισε κάθε μάχη. Σε όλα τα πεδία.

-Να μας παίρνετε μια σφιχτή αγκαλιά

Όπως και αν έχει, εμείς οι άντρες είμαστε παιδιά που απλά αλλάζει το σώμα τους. Κάθε παιδί έχει ανάγκη μια μεγάλη αγκαλιά. Σφιχτή, να νιώσει ασφάλεια. Το ίδιο λοιπόν χρειαζόμαστε και εμείς. Μια αγκαλιά να μας σφίξει. Όχι, δεν θα την ζητήσουμε. Αλλά το αίσθημα ασφάλειας πηγαίνει με εκείνο της εμπιστοσύνης. Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό που μπορεί να αλλάξει όσα νιώθουμε για εσάς. Αλλάζει το status από «μια απλή γκόμενα» στο «αυτή είναι η κοπέλα μου».

Μην κοιτάζετε λοιπόν το πόσο όμορφες είστε γυναίκες. Όσο όμορφες και αν είστε αν δεν σας εμπιστευτούμε δεν θα σας ερωτευτούμε.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Η εμπιστοσύνη είναι σαν τον καθρέφτη. Αν ραγίσει το σημάδι θα μείνει εκεί μέχρι να γίνει θρύψαλα. Αλλά μέχρι να γίνει το σημάδι το βλέπεις. Μην «πουλάτε» τους ανθρώπους που σας δείχνουν εμπιστοσύνη. Για να σας την χαρίζουν, την εννοούν.

Άντρες-γυναίκες… 

Διάβασε ΕΔΩ γιατί το friends with benefits είναι καταδικασμένο να αποτύχει...