Το σεξ είναι υγεία! Αυτά είναι τα οφέλη του στον οργανισμό σου!

Τα ήξερες;
Το σεξ είναι υγεία! Αυτά είναι τα οφέλη του στον οργανισμό σου!



Ας ξεκινήσουμε από το προφανές: Το σεξ είναι απόλαυση! Και πρέπει να είναι απολαυστικό, αλλιώς άλλαξε παρτενέρ! Όταν όμως κατά τη διάρκεις της ερωτικής πράξης δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος, τότε ναι, το σεξ είναι και υγεία! Δεν αντικαθιστά προφανώς την καθημερινή προπόνησή σου στο γυμναστήριο, αλλά σίγουρα ενεργοποιεί και γυμνάζει το σώμα σου, από την κορυφή ως τα νύχια! Κι αν θες να μάθεις περισσότερα, αυτά είναι τα πιο σημαντικά οφέλη του σεξ στην υγεία σου:

1. Σου αλλάζει τη διάθεση μονομιάς και σε ξεσηκώνει. Ξυπνάει κι ενεργοποιεί τον οργανισμό σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν πολύ σεξ είναι και πιο χαρούμενοι και κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να περάσει κατάθλιψη, κάτι που στις ημέρες μας είναι πολύ διαδεδομένο. Θέλεις να μάθεις που οφείλεται αυτό; Στο σπέρμα! Όταν το σπέρμα έρθει σε επαφή με τον γυναικείο οργανισμό, προκαλείται ένα «τίναγμα» που ξαφνιάζει το σώμα και ενεργοποιεί αυτόματα την καλή διάθεση. Επίσης, η οξυτοκίνη, οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η προλακτίνη που παράγονται στο αιδοίο, δίνουν στο σπέρμα τις χημικές ουσίες που χρειάζεται για να μετατραπει μονομιάς κάθε δυσάρεστη διάθεση σε ευτυχία.

2. Παίρνει μακριά το στρες, γιατί μειώνει την πίεση του αίματος και σε χαλαρώνει. Το αίμα σου οξυγονώνεται και αυτό επηρεάζει και τον εγκέφαλο, διώχνοντας κάθε αρνητική σκέψη, ενώ απελευθερώνονται ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση και τη δημιουργούν. Ακόμα και μετά την ερωτική πράξη νιώθεις χαλαρή και ήρεμη.

3. Ανακουφίζει τον πόνο, είτε τον πονοκέφαλο, είτε τον πόνο στο γόνατο ή τη μέση. Μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά και γυρνώντας σπίτι κατάκοπη, ίσως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να κάνεις σεξ. Κι όμως! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις! Η οξυτοκίνη που παράγει ο οργανισμός λίγο πριν έρθεις σε οργασμό και οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται την ώρα που τελειώνεις, ενεργοποιούν τα νεύρα του εγκεφάλου. Σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά με τη μορφίνη, η παρουσία ενός συγκεκριμένου μηχανισμού στο αιδοίο, μειώνει τον πόνο, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ανοχή σου σε αυτόν. Χωρίς αυτόν τον μηχανισμό, ο πόνος της γέννας θα ήταν ανυπόφορος.

4. Μειώνει τον πόνο στην περίοδο. Σε καμία δεν αρέσει η 28η ημέρα του κύκλου, γιατί μαζί με την περίοδο έρχεται και ο πόνος στη μέση, στην κοιλιά και οι κράμπες.Ήξερες όμως ότι όσο πιο συχνά έρχεσαι σε οργασμό, τόσο μειώνεις την πιθανότητα να εμφανιστούν έντονα τα συμπτώματα της περιόδου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η περίοδος θα κρατήσει λιγότερο. Που οφείλεται αυτό; Στους σπασμούς που κάνει η μήτρα την ώρα που έρχεσαι σε οργασμό. Αυτό θα βοηθήσει στην περίοδο, μειώνοντας τον πόνο και κάνοντας τις δύσκολες αυτές ημέρες του κύκλου να περάσουν γρηγορότερα.

5. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε κρατάει μακριά από ιώσεις και κρυολογήματα. Άλλος ένας  λόγος για να κάνεις πολύ σεξ!

6. Το σεξ σε κάνει εξυπνότερη! Χωρίς πλάκα! Τα οφέλη που έχει στο σώμα και την ψυχολογία τα είδαμε. Αυτό που δεν είπαμε είναι ότι το σεξ σε κάνει πιο παραγωγική και σε βοηθάει να εργαστείς με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Κι όμως!

7. Τέλος, κάνει το δέρμα σου πιο νεανικό και λαμπερό! Αυξάνοντας το οξυγόνο, αλλά και την ροή του αίματος και απελευθερώνοντας όλες αυτές τις καλές ορμόνες που είδαμε πιο πάνω, προστατεύει το δέρμα σου και το διατηρεί νεανικό και φρέσκο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν πολύ σεξ δείχνουν νεότερες και πιο όμορφες.