Θέλεις να είσαι cool στις σχέσεις σου; Δες πως θα το καταφέρεις!

Κανείς δεν θέλει μια drama queen!
Θέλεις να είσαι cool στις σχέσεις σου; Δες πως θα το καταφέρεις!



Ποτέ η αρχή της σχέσης δεν μοιάζει με τη συνέχεια. Κι αυτό γιατί όσο περνάει ο καιρός, όσο μαθαίνετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, όσο πιο οικεία νιώθετε μεταξύ σας, αλλάζετε και δεν είστε πια οι άνθρωποι που είσαστε στην αρχή. Πλέον νιώθεις άνετα να πεις στο αγόρι σου ό,τι σκέφτεσαι και νιώθεις. Κι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Γιατί πλέον δεν φιλτράρεις τα συναισθήματα σου και πολλές φορές λες λόγια που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα να γίνεσαι άδικη, ενίοτε καταπιεστική και γκρινιάρα. Που είναι αυτό το cool κορίτσι που ήσουν στην αρχή; Κάπου χάθηκε μαζί με την ανεμελιά που είχες στην αρχή της σχέσης σας. Καιρός να το φέρεις στην επιφάνεια.

Καμιά φορά οι υποχρεώσεις, ακόμα και οι νέοι στόχοι που εμφανίζονται με τον καιρό σε μια σχέση, όπως η επιθυμία για συγκατοίκηση, ή για γάμο, ή ακόμα και η δημιουργία οικογένειας, σου δημιουργούν έναν άλλο εαυτό και σε κάνουν να ξεχνάς ότι άλλα ήταν αυτά που αγάπησε σε σένα ο άνθρωπός σου. Αυτός ο άνθρωπος του έχει λείψει και αυτόν πρέπει να φέρεις πίσω, πριν αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα στη σχέση σου.

Τι πρέπει να κάνεις:

Αρχικά, θυμήσου πως ήσουν στην αρχή της σχέσης σας. Τότε που δεν σε ενοχλούσαν όλα. Τότε, που ήσουν πιο χαρούμενη και που δεν του γκρίνιαζες με την παραμικρή αφορμή. Προσπάθησε να ξαναζωντανέψεις αυτό το κορίτσι μέσα σου, ειδικά τις στιγμές που θελεις να γκρινιάξεις ή να ξεκινήσεις πάλι κάποιον τσακωμό. Για παράδειγμα, αν ξεχάσει να αγοράσει γάλα για το σπίτι, πριν αρχίσεις το κήρυγμα τύπου: «Εγώ πρέπει να σκέφτομαι χίλια δύο πράγματα και κάνω τόσα κάθε μέρα κι ένα πράγμα σου ζήτησα και το ξέχασες, κλπ, κλπ», κράτα την ψυχραιμία σου, πάρε δύο- τρεις ανάσες και προσπάθησε να επικαλεστείς τον cool κι ευχάριστο εαυτό που έχεις βάλει στο μπαούλο. Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου και στην τελική, τι θα κερδίσεις με έναν ακόμη τσακωμό; Αφού ξέρεις, ότι δεν το έκανε επίτηδες!

Αν αντιδράσεις ψύχραιμα δεν θα τσακωθείτε, δεν θα χάσεις το δίκιο σου, δεν θα περάσετε την υπόλοιπη ημέρα σας μουτρωμένοι. Αντίθετα, θα δεις ότι η σχέση σου θα αρχίσει πάλι να αλλάζει κάθε φορά που δεν θα αντιδράς παρορμητικά, προς το καλύτερο φυσικά. Θα νιώσεις τρομερή ικανοποίηση που θα αρχίσεις και πάλι να βρίσκεις τον εαυτό σου, που θα γίνεις αμέσως πιο χαρούμενη, τόσο με τον ίδιο σου τον εαυτό όσο και με τη σχέση σου. Επίσης, θα διώξεις αυτό το γκρι σύννεφο ζήλειας που έχει σκεπάσει τελευταία τη σχέση σας και ο άνθρωπός σου θα αρχίσει να σε θέλει ξανά περισσότερο και να του είσαι πιο ευχάριστη, όπως στην αρχή. Θέλει λίγο υπομονή, προσπάθεια και χρόνο, αλλά θα το καταφέρεις. Αρκεί να το θες!

Δεν έχει σημασία σε πιο στάδιο βρίσκεται η σχέση σου. Ακόμα κι αν είστε μαζί μόνο ένα χρόνο, ακόμα κι αν συγκατοικείται, αν είστε παντρεμένοι ή έχετε ήδη παιδιά, πάντα υπάρχει τρόπος να διορθώσεις τη σχέση σου με τον άνθρωπό σου και πάντα μπορείς να τη βελτιώσεις. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Και είναι απλός. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου. Ο παλιός, καλός εαυτός σου. Εκείνον που αγάπησε κι ερωτεύτηκε.