Κορίτσια, alert! Οι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν ημερομηνία λήξης!

Ευτυχώς ή δυστυχώς...
Κορίτσια, alert! Οι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν ημερομηνία λήξης!



Τι είναι το καλοκαίρι; Είναι η αλμύρα στα μαλλιά σου, η άμμος που κολλάει στα πόδια σου, οι δροσερές βουτιές σε καταγάλανα νερά, οι απογευματινές βόλτες σε νησιώτικα σοκάκια. Τα απογευματινά κοκτέιλ στο beach bar, την ώρα που ο καλοκαιρινός ουρανός ποτίζεται από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Καλοκαίρι είναι το γλυκό αεράκι που σε δροσίζει κάτι βράδια του Αυγούστου, την ώρα που εσύ φλερτάρεις με τον καλοκαιρινό έρωτα. Εκείνον τον έρωτα που μόλις έκανε πιο ενδιαφέρουσες τις διακοπές σου.

Οι καλοκαιρινοί έρωτες... Μόλις έφερες στο μυαλό σου κάποιον και χαμογελάς. Γιατί παρόλο που οι έρωτες του καλοκαιριού συνήθως έρχονται και φεύγουν, όπως η πανσέληνος του Αυγούστου,πάντα σου αφήνουν μια γλυκιά θύμηση, μια όμορφη νοσταλγία, ένα άρωμα καλοκαιριού, μια αίσθηση ελευθερίας. Οι έρωτες του καλοκαιριού δεν έχουν πρέπει και μη, δεν συμβιβάζονται με κανόνες, δεν έχουν λογική. Είναι άγριοι, έντονοι και ξαφνικοί. Κεραυνοβόλοι. Ποιος ξέρει γιατί. Ίσως γιατί δεν ξέρεις αν θα κρατήσουν. Ίσως γιατί δε γνωρίζεις για πόσο. Ίσως γιατί το καλοκαίρι όλα επιτρέπονται. Χωρίς ντροπή. Χωρίς αναστολές. Με πάθος που αγγίζει τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας.

Ό,τι καινούριο είναι έντονο. Και ό,τι ξένο, ενδιαφέρον. Γι’ αυτό, το καλοκαίρι φρόντισε να ερωτευτείς. Αν είσαι single. Να φλερτάρεις. Να κάνεις τα βράδια σου καυτά κι ερωτικά.  Να χορέψεις ξέφρενα, να πιεις και να κάνεις έρωτα, παντού. Αλλά να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το αγόρι εκείνο, το αγόρι του καλοκαιριού, μπορεί να εξαφανιστεί με τα πρώτα, μελαγχολικά φεγγάρια του Σεπτέμβρη. Πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου, όποια διάθεση κι αν έχεις απέναντι στο πρόσωπο του καλοκαιρινού σου έρωτα, ό,τι κι αν σκέφτεσαι για το «αύριο». Αν σκέφτεσαι.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι στους καλοκαιρινούς έρωτες δεν υπάρχει αύριο. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Ή και να υπάρξει, δεν πρέπει να το σκέφτεσαι. Οι αγάπες του καλοκαιριού ανήκουν στο παρόν. Στο τώρα. Αν τις τοποθετήσεις στο μέλλον, θα χαλάσεις τη μαγεία τους. Το μυστήριο που τις τυλίγει. Ερωτεύσου για το τώρα. Μπορείς; Για το βράδυ που θα πάτε οι δυο σας σε μια παραλιά και θα ανταλλάξετε φιλιά κάτω από τον ξάστερο ουρανό. Για την ένταση που έχουν τα κορμιά σας όταν ενώνονται για πρώτη φορά. Για την αλμυρή γεύση του φιλιού σας.

Άσε το μυαλό σου ελέυθερο. Δεν είναι εποχή για σκοτούρες. Ούτε για άγχη. Είναι καλοκαίρι. Έχεις τους φίλους σου, τις φίλες σου και αυτό αρκεί για να γίνει υπέροχο. Και να σου πω κάτι; Μύρισε λίγο την ατμόσφαιρα. Εκτός από αντιηλιακό, αλμύρα και δροσερές μυρωδιές, δε νιώθεις στα πνευμόνια  σου τον έρωτα; Εκείνον που σε περιμένει εκεί έξω. Εκείνον με το ωραίο χαμόγελο και τη σταρένια επιδερμίδα. Εκείνον που μπορεί να έρθει και να φύγει, αλλά στη  τελική, τι πειράζει; Το θέμα είναι όσο μείνει να είναι καλό. Και έντονο.

Έτσι κι αλλιώς, μια μελαγχολία τη νιώθεις μόλις τελειώσουν οι διακοπές σου. Μια μελαγχολία γλυκιά. Οι ιστορίες του καλοκαιριού όμως, αυτές που συζητάς με τις κολλητές σου στο μπαλκόνι ένα βράδυ του Σεπτέμβρη με ποτό , είναι αυτές που σας κάνουν να γελάτε. Να αναπολείτε. Και να ανυπομονείτε. Για το επόμενο...