Δεν ξέρεις τι να κάνεις απόψε; Κάνε σεξ!

Σταμάτα τις δικαιολογίες ότι έχεις πονοκέφαλο...
Δεν ξέρεις τι να κάνεις απόψε; Κάνε σεξ!



Όσο πιο ερωτευμένες είμαστε με τον σύντροφό μας,τόσο περισσότερο σεξ κάνουμε. Υπάρχουν μέρες όμως που αποφεύγεις να κάνεις σεξ, όπως ο διάολος το λιβάνι, είτε γιατί νιώθεις κουρασμένη, είτε γιατί απλά βαριέσαι. Η επιστήμη όμως λέει, ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία και τα οφέλη του είναι μεγάλα σε διάφορους τομείς. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

  • Καις θερμίδες:

Το σεξ είναι ένα είδος γυμναστικής. Όσο πιο δραστήρια είσαι στο σεξ , τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Και όχι μόνο αυτό! Δυναμώνεις τους μυς σου, αυξάνεις τους σφυγμούς σου και γενικότερα ενεργοποιείς όλο το σώμα σου. Μήπως να το προτιμήσεις ακόμα κι από το γυμναστήριο;

  • Κοιμάσαι καλύτερα:

Μετά το σεξ κι αφού έχεις έρθει σε οργασμό,  το σώμα σου ελευθερώνει την προλακτίνη, μια ορμόνη που χαλαρώνει το κορμί σου και σε προετοιμάζει κατάλληλα για έναν υπέροχο ύπνο, ακόμα κι αν προηγουμένως δεν ένιωθες καθόλου κουρασμένη.

  • Λίγο σεξ την ημέρα, το άγχος κάνει πέρα:

Το σεξ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος , με αποτέλεσμα να μειώνει τα επίπεδα άγχους και πίεσης στον οργανισμό. 

  • Πιο δυνατή καρδιά:

Σύμφωνα με έρευνα, όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα για πάνω από 20 χρόνια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κάποια νόσο της καρδιάς, σε αντίθεση με όσους κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα. Κι αυτό γιατί το σεξ ρυθμίζει ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα, που επηρεάζουν όλα τα συστήματα του σώματός σου, μεταξύ των οποίων και την καρδιά.

  • Το σεξ νικάει τον καρκίνο:

Όσο περισσότερο σεξ, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του στήθους. Αυτό ισχύει και για τους άνδρες, παρόλο που σε εκείνους δεν είναι τόσο σύνηθες.

  • Βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Αυτομάτως δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό σου κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να κρυολογήσεις.

  • Ανακουφίζει τον πόνο:

Και να σκεφτείς ότι χρησιμοποιείς τον πονοκέφαλο σαν πρόσχημα για να αποφύγεις το σεξ! Σταμάτα λοιπόν να επικαλείσαι ημικρανίες και πονοκεφάλους, γιατί κάνωντας σεξ, θα ανακουφιστεί ο πόνος. Οι ενδορφίνες που παράγονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, μαζι με την αυξανόμενη πίεση του αίματος, «χτυπάνε» κατευθείαν στο κέντρο του πόνου και τον παίρνουν μακριά.

  • Θα ζήσεις περισσότερο:

Όσο πιο σεξουαλικά ενεργή είναι η ζωή σου, τόσο περισσότερο θα ζήσεις. Ή μήπως όσο περισσότερο ζεις, τόσο περισσότερο σεξ κάνεις; Ποιο από τα δύο σου ακούγεται πιο δελεαστικό; Και στις δύο περιπτώσεις, ένα είναι το πόριμα: Κάνε σεξ, κάνει καλό!

  • Το σεξ δυναμώνει τη σχέση:

Η οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, παράγεται κατά τη σωματική επαφή και είναι υπεύθυνη για τα ρομαντικά συναισθήματα. Κάθε φορά που αγκαλιάζεις, ή φιλάς τον σύντροφό σου, είναι αυτό το όμορφο συναίσθημα που νιώθεις να σε πλημμυρίζει. Μήπως να πάτε στο κρεβάτι; Α! Και κάτι άλλο! Μείνετε αγκαλιά μετά την ερωτική πράξη, φιληθείτε, μιλήστε, γελάστε. Όλα αυτά είναι μικρές  λεπτομέριες που δυναμώνουν τη σχέση.

  • Προσφέρει διαύγεια και χαρά:

Αν θες να έχεις μια χαρούμενη σχέση με τον σύντροφό σου, αυξήστε τις τρυφερές σας στιγμές. Επίσης, το σεξ σε κάνει πιο έξυπνη, καθώς θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη μνήμη και μεγαλύτερη διαύγεια.

 

Έχεις πια πολλούς λόγους για να κάνεις πιο συχνά σεξ. Κανε την αρχή και μην ανησυχείς για τη συνέχεια. Γιατί το σεξ, φέρνει σεξ. Άπαξ και αρχίσεις, δε θα σταματήσεις.