Τι οδηγεί τους άντρες στην απιστία;

Μπες στο μυαλό τους και πρόλαβε καταστάσεις...
Τι οδηγεί τους άντρες στην απιστία;



Ξέρεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών είναι άπιστοι. Για να μην πούμε όλοι... Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν, ότι αυτό που ωθεί τους άντρες να απιστήσουν είναι το σεξ. Κι όμως, δεν ισχύει πάντα! Το 50% των ανδρών που συμμετείχαν σε μια έρευνα ισχυρίστηκαν ότι ο λόγος που απάτησαν τη γυναίκα τους είναι γιατί ένιωθαν απόρριψη από την ίδια. Μόνο το 7% των συμμετοχόντων παραδέχτηκαν ότι η σεξουαλική επιθυμία για μια άλλη γυναίκα τους οδήγησε στην απιστία.

Αν είναι να σου φορέσει το κέρατο, θα στο φορέσει. Υπάρχουν όμως τρόποι να το προλάβεις και να το αποφύγεις. Διάβασε προσεκτικά:

1. Δεν νιώθει πια ποθητός. Νιώθει πως περνάει πια απαρατήρητος στο γυναικείο φύλο και ψάχνει την επιβεβαίωση. Πού θα την βρει αν εσύ δεν του τη δίνεις; Σε κάποια άλλη γυναίκα... Βρες τρόπους να δείχνεις στον άντρα σου ότι είναι όμορφος και ακόμα τον ποθείς σεξουαλικά, όσα χρόνια κι αν μετράει ο γάμος σας. Αυτό δεν πρέπει να το αμελείς, γιατί σύντομα θα ψάξει για άλλη αγκαλιά.

2. Αδιαφορείς για το που είναι και τι κάνει. Αργεί να γυρίσει σπίτι από τη δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι κάτι παίζει και τον κρατάει στο γραφείο παραπάνω. Εσύ πιστεύεις ότι είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του. Δεν του λες τίποτα, δεν ασχολείσαι. Του δίνεις περιθώριο να συνεχίσει. Μάλλον θα έπρεπε να ενδιαφέρεσαι λίγο περισσότερο για το τι κάνει ο άνδρας σου.

3. Έχει πληγωθεί ο εγωισμός του. Μήπως κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά του τελευταία; Μήπως είναι τα οικονομικά του που τον ζορίζουν; Ο εγωισμός του είναι στα πατώματα, μιας και το οικονομικό κομμάτι απασχολεί πολύ τους άντρες. Ψάχνει κάτι να τονώσει τον θιγμένο του εγωισμό. Ή θα αρχίσει το ποτό ή θα γνωρίσει άλλη γυναίκα. Οι περισσότεροι διαλέγουν το δεύτερο. Προσπάθησε να είσαι πιο κοντά του και όσα προβλήματα κι αν έχετε, αφήστε τα έξω από το κρεβάτι σας, όσο γίνεται...

4. Δεν βάζει τον εαυτό του στη θέση σου. Σκέφτεται μόνο εκείνον και πως θα ικανοποιήσει δικές του κρυφές ανάγκες. Όσο δεν του μιλάς για την περίεργη συμπεριφορά του και όσο αφήνεις μια κατάσταση να διαιωνίζεται, στην ουσία τον βολεύεις. Μίλα του! Μπορεί να μην έχει καταλάβει πόσο άσχημα νιώθεις για την τροπή που έχει πάρει η σχέση σας. Αν σε αγαπάει, θα μπει στη θέση σου, θα νιώσει όσα του λες, θα μετανιώσει και θα προσπαθήσει να τα διορθώσει όλα.

5. Δε νιώθει πια ότι σου είναι απαραίτητος. Νιώθει ότι τον αμελείς. Ότι βάζεις τη δουλειά, τον εαυτό σου και τους φίλους σου πάνω από αυτόν. Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς και λίγο μαζί του; Εκτός, αν δεν έχεις πρόβλημα να τον χάσεις.

6. Ζηλεύεις υπερβολικά και συνεχώς τον κατηγορείς ότι σε απατάει και ότι κάτι σου κρύβει. Αν πέφτεις έξω και τον ζαλίζεις άδικα, το πιο πιθανό είναι να το κάνει για να το ευχαριστηθεί κιόλας, ακόμα κι αν δεν του είχε περάσει  καν από το μυαλό. Βρες τον σωστό τρόπο να πλησιάσεις τον άνθρωπό σου, να του πεις τα προβλήματα και τις φοβίες σου και να διορθώσεις τη σχέση σας. Με γκρίνια και υπερβολικές ζήλιες, μάλλον χειρότερα τα κάνεις.