Μαμά - παιδί : Ο γιος μου θέλει να ντύνεται όλη μέρα spiderman (τι να κάνω;)

Μήπως είναι μια απλή φάση, που απλά θα περάσει ή όχι;
Μαμά - παιδί : Ο γιος μου θέλει να ντύνεται όλη μέρα spiderman (τι να κάνω;)



Αν είσαι και εσύ μαμά ενός μικρού αγοριού, τότε θα με καταλάβεις! Ο γιος μου τον τελευταίο καιρό θέλει να ντύνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, με την στολή του αγαπημένου του ήρωα, τον Spiderman.  

 Ο Θάνος ήδη από πολύ μικρός (πρέπει να ήταν λιγότερο από ενός έτους), θες τα έντονα χρώματα του μπλε και του κόκκινου, αγάπησε τον Spiderman από την πρώτη ματιά. Για να φανταστείς, ενώ ακόμα δεν μιλούσε καλά, τον συγκεκριμένο ήρωα τον έλεγε ''Ντιν'' και έτσι καταλαβαίναμε ότι θέλει π.χ τη μπάλα ή κάποιο παιχνίδι του Spiderman.Kαι έρχεται ο προηγούμενος Σεπτέμβρης, όπου ενώ κάνουμε βόλτα σε ένα κατάστημα ρούχων, ο Θάνος βλέπει την στολή του Spiderman και αυτό ήταν. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην την αγοράσουμε, με αποτέλεσμα o Θάνος να είναι με ένα τεράστιο χαμόγελο και πιο ευτυχισμένος απο ποτέ. 

Τι γίνεται όμως όταν η αγάπη γίνεται mini εμμονή; 

- Όπως όλα τα παιδιά περνούν κάποιες φάσεις και κολλάνε με συγκεκριμένα παιχνίδια ή καταστάσεις, έτσι και αυτό πιστεύω είναι μια φάση, που απλά θα περάσει. 

- Σίγουρα δεν θέλει πίεση. 'Οταν θέλει ο ίδιος θα την βαρεθεί και μάλλον θα βρει γρήγορα την επόμενη εμμονή του.

- Μπορεί να ντύνεται Spiderman αλλά δεν πρέπει όταν την φορά να βαράει τα άλλα παιδάκια ή εμάς και να αλλάζει χαρακτήρα. Με συζήτηση, όλα γίνονται.

- Είναι σχεδόν 3 χρονών, πόσο ακόμα να ντύνεται Spiderman (λες να φτάσει 15 χρονών και να ντύνεται ακόμα έτσι στο σχολείο;);

- Τελικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να ντύνεται Spiderman. Σίγουρα υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα! Άλλωστε και εμείς δεν ντυνόμασταν πριγκίπισσες ή ότι άλλο θέλαμε και ας μην ήταν απόκριες;

Πρώτος χρόνος στον παιδικό σταθμό. Οι σκέψεις και οι αλήθειες μια μαμάς!