5 τρόποι να τονίσεις την αυτοπεποίθηση του γιου σου

Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους...
5 τρόποι να τονίσεις την αυτοπεποίθηση του γιου σου



Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης ενός παιδιού, τότε τα αγόρια και τα κορίτσια δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ναι, μπορεί και στα δύο φύλα να υπάρχει ένα θέμα χαμηλής αυτοπεποίθησης που τις περισσότερες φορές λύνεται με την μέθοδο των επαίνων. Όσον αφορά όμως τα αγόρια που όταν είναι σε μικρή ηλικία δεν έχουν άμεση επαφή με τα συναισθήματα τους, εμείς οι μαμάδες από την μεριά μας οφείλουμε τόσο να τα βοηθήσουμε όσο και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση τους.

Διαβάστε 5 τρόπους που θα κάνουν τον γιο σας σε ένα σίγουρο νεαρό άνδρα :

- Βοηθήστε να φτιάξει το συναισθηματικό του λεξιλόγιο :

Σε αντίθεση με τα κορίτσια, τα αγόρια δεν έχουν τόση άνεση για να μιλούν για τα συναισθήματα τους. Έτσι με αυτό το τρόπο τα κρατούν όλα μέσα τους και δεν μαθαίνουν με ποιο τρόπο να ξεπεράσουν την κάθε δυσκολία που συναντούν. Όταν θα μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματα του, τότε θα μπορέσει να δουλέψει και με τον ευατό του κάθε τυχόν προβλήματα που θα τον απασχολούν.

- Τονίστε πως η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν :

Επειδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περνούν το πρότυπο του τέλειου σώματος , καλό θα ήταν να θυμίσετε στο παιδί σας πως αυτά που έχουν πραγματική σημασία είναι η νοημοσύνη, η καλή θέληση και η συμπόνια. Αυτά είναι που μένουν και όχι οι κοιλιακοί.

- Κάντε μαζί πράγματα που του αρέσουν :

Με το να συμμετέχετε στα χόμπι του γιου σας, θα δείξετε ότι νοιάζεστε γι' αυτόν και θα του τονίσετε ότι με αυτό που ασχολείται, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι θα νιώσει σημαντικός κα η αυτοπεποίθηση του θα φτάσει στα ύψη.

- Αναθέστε του κάποια δουλειά :

Κι όχι δεν είναι μόνο για να του δώσετε extra χαρτζιλίκι. Όταν σε ένα παιδί, δίνεις περισσότερες ευθύνες ακόμα και το πιο μικρό (πχ να βγάλει τα σκουπίδια) , δείχνει ότι του έχετε εμπιστοσύνη και μπροείτε να βασιστείτε πάνω του.

- Ενθαρρύνετε την μοναδικότητα του :

Θυμίστε του ότι είναι μοναδικός. Δεν χρειάζεται να κάνει ακριβώς ότι κάνουν οι φίλοι του. Οφείλει να είναι ευαριστημένος με τον ευατό του, χωρίς να μπαίνει σε άσκοπες συγκρίσεις.

Διάβασε εδώ τα 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου πριν τελειώσει το καλοκαίρι.