Γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά

Εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες...
Γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά



Δεν είναι τυχαίο που οι παιδικές χαρές είναι πάντα γεμάτες ούτε που η κάθε γειτονιά έχει πάνω από 2 παιδικές χαρές. Πριν γίνω μαμά περνούσα από τις παιδικές χαρές, έβλεπα γονείς και παιδάκια και σκεφτόμουν γιατί επιλέγουν συνέχεια αυτόν τον τρόπο διασκέδασης, δεν υπάρχουν άλλα μέρη και άλλες δραστηριότητες; Όλα αυτά τα ερωτήματα βρήκαν τις απαντήσεις τους όταν έγινα και εγώ μαμά και φυσικά πήγα και τον γιο μου στην παιδική χαρά.

Τότε κατάλαβα (στην πράξη) τι προσφέρει και ποιες δεξιότητες ενισχύει :

- Tις κοινωνικές δεξιότητες :

Όταν τα παιδάκια παίζουν με άλλα παιδάκια, μαθαίνουν να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να συνεργάζονται και συμπάσχουν μεταξύ τους.

- Την φαντασία και την δημιουργικότητα :

Όταν τα παιδιά παίζουν σε εξωτερικό χώρο και όχι μέσα σε ένα δωμάτιο, ττα παροτρύνει να γίνουν ακόμαπιο δημιουργικά όσον αφορά τα παιχνίδια που θα σκεφτούν να παίξουν.

- Την σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων :

Όταν ρισκάρουν και εκτιμούν τον κίνδυνο, έρχονται στην θέση να επιλύουν προβλήματα και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις που συναντούν.

- Την αίσθηση του εαυτού τους : 

Όταν παίζουν με τα άλλα παιδιά βελτιώνουν τις ικανότητες τους και εμπιστεύονται τις δικές τους τόσο σωματικές όσο και κοινωνικές τους ικανότητες.

- Την αίσθηση της σύνδεσης : 

Με τον χώρο, με τους συνομιλήκους τους, με την γειτονιά και φυσικά με το περιβάλλον.

- Τις δεξιότητες να φροντίζουν τον ευατό τους :

Μέσω της διαχείρησης των φυσικών και κοινωνικών προκλήσεων που συναντούν, τους βοηθά να μάθουν πως να διατηρήσουν τον ευατό τους ασφαλή.

 

Δες εδώ, πως να διασκεδάσεις με το παιδί σου χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία!