Κακομαθημένο παιδί: Είναι και το δικό σου;

Δες τα σημάδια και άλλαξε στάση.
Κακομαθημένο παιδί: Είναι και το δικό σου;



Δεν του χαλάς χατίρι. Κλαίει; Από πίσω εσύ. Αγκαλιά; Τρέχοντας. Φωνάζει; Το κοιτάς με παράπονο. Καταλαβαίνεις όμως, ότι κατά βάθος το παιδί σου, είναι από αυτά που μόλις θα φύγετε από την παιδική χαρά, οι άλλες μαμάδες θα πουν «Πωπω τι κακομαθημένο!». Τα παρακάτω σημάδια θα στο επιβεβαιώσουν.

Έχει μονίμως νεύρα
Ειδικά όταν δεν του γίνονται τα χατίρια, «σκυλιάζει». Πετάει τα παιχνίδια του, κλαίει, δεν σου μιλάει. Μην τρέξεις πάλι από πίσω. Άσε την πριγκιπισσούλα σου να ξεσπάσει και μετά εξήγησέ της ότι αυτή που αποφασίζει στο σπίτι είσαι εσύ. Καλώς ή κακώς.

Δεν ικανοποιείται ποτέ
Αν του πάρεις ένα παιχνίδι, δεν είναι αρκετό. Αν κάτσετε δύο ώρες στο πάρκο δεν είναι αρκετό. Αν του δώσεις μία σοκολάτα δεν είναι αρκετή. Μήπως να αρχίσεις να βάζεις όρια;

Δεν σε βοηθάει
Θα του πεις να φέρει το πιάτο του και θα σηκωθεί να πάει στην τηλεόραση, να μαζέψει τα παιχνίδια του και γυρνάει κεφάλι για να ασχοληθεί με το tablet. Αυτή τη στάση μεγαλώνοντας, θα τη βρεις μπροστά σου. Κάνε την προσπάθειά σου να την αλλάξεις τώρα που (ίσως) είναι ακόμα νωρίς.

Δεν μοιράζεται
Ούτε παιχνίδια, ούτε λιχουδιές, ούτε καν τη θέση στο παγκάκι. Σίγουρα δεν θες να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο τόσο εγωκεντρικό.

Σε αγνοεί
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βρες τρόπους να το σταματήσεις. Πρέπει να καταλάβει ότι αρχηγός του σπιτιού είσαι εσύ κι ότι πρέπει να σέβεται και να ακολουθεί τις αποφάσεις σου.

Διάβασε επίσης τι πρέπει να κάνει όταν το παιδί σου βγαίνει εκτός ελέγχου.