Ήξερες ότι οι οργασμοί είναι must στην εγκυμοσύνη;

Μήπως ήρθε η ώρα να βιώσεις τη συγκίνηση των πολλαπλών οργασμών;
Ήξερες ότι οι οργασμοί είναι must στην εγκυμοσύνη;



Εδώ στο followme διαβάσαμε καλά νέα. Τόσο καλά που σκέφτομαι να μείνω έγκυος. Γιατί η συγγραφέας του best-seller και ειδική σε θέματα σεξ Lou Paget λέει ότι ο οργασμός είναι must κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι’ αυτό.   

Λόγος #1: Ο οργασμός σου ενδεχομένως να είναι μεγαλειώδης, και προφανώς δεν θέλεις να χάσεις μία τέτοια εμπειρία. Κάποιες γυναίκες μάλιστα την πρώτη φορά έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή στα γεννητικά όργανα και την πυελική χώρα συγκεντρώνεται αίμα. Το αίμα και το οξυγόνο «κινητοποιούν» τους οργασμούς, κάνοντας πιο έντονη τη διέγερση.

Λόγος #2: Έχεις διάθεση για σεξ. Σύμφωνα με μία έρευνα στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine, το 40% των γυναικών ανέφεραν ότι ήθελαν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους συγκριτικά με πριν. Και αυτό οφείλεται στο «μεθυστικό» κοκτέιλ ορμονών, της προγεστερόνης, των οιστρογόνων ακόμα και της τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Ορμόνες που σου λένε να πεις «ναι» στο σεξ: Τα στήθη σου μεγαλώνουν, οι θηλές σου γίνονται πιο ευαίσθητες,  υπάρχει μεγαλύτερη ενεργοποίηση της ροής του αίματος στην πυελική χώρα και ενδεχομένως φυσική λίπανση. Οι πρωτόγνωρες καμπύλες σου επίσης σε κάνουν να νιώθεις σέξι και προφανώς δεν ανησυχείς για την αντισύλληψη.

Λόγος #3: Είναι αγχολυτικός. Μέσω του οργασμού απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη, οι ενδορφίνες και η ωτοκίνη, οι οποίες λειτουργούν ως αγγειοδιασταλτικά, επιτρέποντας την καλύτερη κυκλοφορία, προλαμβάνοντας τις θρομβώσεις και μειώνοντας μέχρι και το ρίσκο ενός εμφράγματος. Αποτέλεσμα βέβαια των παραπάνω είναι να νιώθεις πολύ πιο χαλαρή και να κοιμάσαι καλύτερα.

Λόγος #4:  Κρατάει τη σχέση σου ζωντανή. Δίνει μία αίσθηση ομαλότητας σε μία κατά τ’ άλλα πολυτάραχη φάση της ζωής σας, αλλά κυριολεκτικά η «χημεία» λέει ότι σας φέρνει κοντά χάρη στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης του έρωτα. Οι έρευνες αναφέρουν ότι η οξυτοκίνη ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς και μας κάνει πιο συμπονετικούς, υποστηρικτικούς και έμπιστους, χαρακτηριστικά που αποτελούν τα θεμέλια μιας δυνατής σχέσης.

Πηγή: http://www.parents.com/