Εγκυμοσύνη 2016 : 7 tips που κάθε έγκυος πρέπει να γνωρίζει πριν οδηγήσει

Και είναι όλα, χρήσιμα...
Εγκυμοσύνη 2016 : 7 tips που κάθε έγκυος πρέπει να γνωρίζει πριν οδηγήσει



Το να οδηγείς είναι από μόνο του επικίνδυνο, το να οδηγείς όμως ενώ είσαι έγκυος; Δεν το κάνει ακόμα πιο risky;

Αν διανύεις και εσύ τους πρώτους μήνες εγκυμοσύνης και δεν έχει έχει τύχει να πιάσεις ακόμα τιμόνι (και φοβάσαι!), διάβασε τα 7 tips που πρέπει να γνωρίζεις πριν οδηγήσεις! Κράτα σημείωσεις και μην φοβάσαι τίποτα.

1. Δώσε αρκετή σημασία στους καθρέπτες :

To ξέρω ότι σε ενδιαφέρει πιο πολύ η θέση της φουσκωμένης κοιλίτσας σου, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η σωστή θέση των καθρεπτών σου. Πριν βάλεις μπρος, τσέκαρε αν είναι ok και εξασφάλισε την καλή ορατότητα σου. 

2. Βγάλε οποιοδήποτε ρούχο είναι περιττό :

Για να εξασφαλίσεις ότι η ζώνη ασφαλείας προστατεύει 100% τόσο εσένα όσο και το μωρό στην κοιλιά σου, βγάλε οποιδήποτε μπουφάν ή πανωφόρι φοράς. Γενικα ο όγκος στα ρούχα δεν βοηθά καθόλου στην ασφάλεια σου, να το θυμάσαι!

3. H σωστή τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας :

Bάλε το κάτω μέρος του ιμάντα της ζώνης, κάτω από την κοιλιά σου και όχι πάνω. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση ατυχήματος η κοιλιά σου δεν θα πιεστεί και εσύ θα είσαι προστευμένη.

4. Κάτσε όσο πιο πίσω μπόρεις :

Kάθισε όσο πιο αναπαυτικά μπορείς και βάλε το κάθισμα σου πίσω, μακριά από το τιμόνι. Έτσι θα αποφύγεις τους κινδύνους σε οποιαδήποτε πρόσκρουση.

5. Σχεδίασε την διαδρομή από πριν :

Eπειδή δεν είναι ότι καλύτερο την ώρα που οδηγείς να ψάχνεις το GPS ή τον χάρτη, θυμίσου πριν ξεκινήσεις να βάλεις σε λειτουργία το GPS. Και χρόνο θα κερδισεις και δεν θα δημιουργήσεις προβλήματα κατά την διάρκεια της οδήγησης.

6. Προετοιμάσου για ναυτία :

Aν διανύεις τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και υποφέρεις απο πρωινές ναυτίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσεις μεγαλύτερη ζάλη από πριν. 

7. Προσοχή στους περισπασμούς :

Αν είσαι ήδη μαμά και περιμένεις το 2ο ή και 3ο παιδάκι, πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Γιατι εκτός από τον δρόμου που πρέπει να προσέχεις, θα ρίχνεις συνεχώς ματιές και στο πίσω κάθισμα. 

22 απορίες που ΔΕΝ πρέπει να γκουγκλάρεις αν είσαι έγκυος!