Back to school: Πώς να γίνεις το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο;

Έτσι θα είσαι το επίκεντρο την προσοχής όλων (με την καλή έννοια)...
Back to school: Πώς να γίνεις το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο;



Επιστροφή στο σχολείο λοιπόν και φέτος έχεις βάλει στόχο να τους εντυπωσιάσεις όλους. Θέλεις να κερδίσεις τους συμφοιτητές σου, αλλά και τους καθηγητές σου και να γίνεις το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο, που όλοι θα θαυμάζουν, στο οποίο όλοι θέλουν να μοιάσουν και που όλοι θα θέλουν για φίλη τους. Για να γίνεις το αγαπημένο παιδί των καθηγητών, το πρότυπο για τους υπόλοιπους συμμαθητές σου, αλλά και η ψυχή της παρέας, χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια από μέρους σου. Αν όμως ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, θα τα καταφέρεις.

Πώς να κερδίσεις τη συμπάθεια των καθηγητών σου:

#1 Να σέβεσαι τη δουλειά τους και να είσαι προσεκτική στο μάθημα. Μην κάνεις φασαρία στην τάξη και μη μιλάς συνεχώς με τη διπλανή σου. Επωφελήσου από όσα έχουν να σου διδάξουν. Θα δεις ότι έχεις να μάθεις πολλά πράγματα από τους καθηγητές σου, τα οποία θα θυμάσαι για πάντα στη ζωή σου. Άσε που αν είσαι προσεκτική στο μάθημα, το διάβασμα στο σπίτι θα είναι παιχνιδάκι.

#2 Να συμμετέχεις στο μάθημα και να σηκώνεις το χέρι σου. Να κάνεις ερωτήσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνεις και να εκφράζεις τις απορίες σου. Η ενεργή συμμετοχή δείχνει ενδιαφέρον και με αυτόν  τον τρόπο θα κερδίσεις σίγουρα τη συμπάθεια των καθηγητών σου, αλλά και έναν καλό βαθμό στο τρίμηνο.

#3 Να ντύνεσαι ωραία στο σχολείο και να αποφεύγεις το υπερβολικό βάψιμο. Στην ηλικία αυτή άλλωστε, δεν το χρειάζεσαι. Όσο πιο φρέσκια και φυσική είσαι, τόσο πιο όμορφη δείχνεις. Επίσης, οι κοντές φούστες και τα crop tops δεν είναι για το σχολείο!

#4 Να κάνεις καλά γράμματα και να έχεις περιποιημένα τετράδια. Αυτό κάνει πολύ καλή εντύπωση στους καθηγητές, όταν παίρνουν το τετράδιό σου για να διορθώσουν την εργασία σου.

#5 Να είσαι πάντα καλά προετοιμασμένη για το μάθημά τους. Είναι καλό και για εσένα να μη σε πιάσουν ποτέ αδιάβαστη. Αφενός γιατί θα νιώσεις άσχημα μπροστά σε όλη την τάξη αλλά και στον καθηγητή σου που φάνηκες ανεύθυνη και απροετοίμαστη, αλλά και γιατί αν διαβάζεις στο σπίτι σου κάθε μέρα τα μαθήματά σου, θα σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα, αφού δεν θα έχεις κενά. Επίσης, δε θα χρειαστεί να αφιερώσεις αμέτρητο χρόνο μελέτης στις εξετάσεις του τριμήνου, γιατί ήδη θα έχεις βασικές γνώσεις και με μια καλή επανάληψη θα είσαι πολύ καλά προετοιμασμένη.

Υιοθετώντας μια τέτοια στάση μέσα στην τάξη, εκτός από την καλή εντύπωση που θα κάνεις στους δασκάλους σου, θα κάνεις και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να σε θαυμάζουν και να θέλουν να σου μοιάσουν. Εκτός όμως από το πώς φέρεσαι την ώρα του μαθήματος, δες πώς αλλιώς να κερδίσεις τη συμπάθεια των συμμαθητών σου:

#6 Να είσαι ευγενική και πρόσχαρη με όλους, όχι μόνο με τους κολλητούς και τις κολλητές σου. Να μιλάς στον καθένα, μέχρι και στο κορίτσι αυτό που κάθεται μόνο του στα διαλείμματα μέσα στην τάξη, που όλοι κοροϊδεύουν και κανείς δεν κάνει παρέα. Δε θα ήθελες να ήσουν στη θέση της. Μην κάνεις ό,τι δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Γενικά να υπερασπίζεσαι τους αδύναμους και να τους στηρίζεις. Κι αν εντοπίσεις ποτέ κάποια περίεργη συμπεριφορά προς κάποιο παιδί, να ενημερώσεις αμέσως τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου. Ολοι ξέρουμε την ιστορία με τον Βαγγέλη, στη Γαλακτοκομική Σχολή Αθηνών, που ήταν θύμα bullying από συμφοιτητές του. Ζήτα από τους γονείς και τους καθηγητές σου να σας μιλήσουν για το bullying και μάθε να αναγνωρίζεις, να προλαβαίνεις και να μην κλείνεις τα μάτια, ούτε να δέχεσαι τέτοιες βίαιες συμπεριφορές. 

#7 Να κρατάς μυστικά και να μην κουτσομπολεύεις. Αν μια φίλη σου, σου εκμυστηρευτεί κάτι προσωπικό της, ή ακόμα κι αν σου πει κάτι κακό για κάποιον από την τάξη, μην την καρφώσεις! Γιατί με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσεις έχθρες και κανένας δεν θα σε ξαναεμπιστευτεί πια. Να βλέπεις, να ακους, αλλά να προσέχεις τι λες.

#8 Όπου μπορείς να βοηθάς, να βοηθάς. Να μην είσαι σαν εκείνους που αρνούνται να βοηθήσουν στα τεστ τον διπλανό τους, όταν φυσικά μπορούν.

#9 Να οργανώνεις εξόδους με τους συμμαθητές σου, ή να τους καλείς σπίτι σου που και που. Τουλάχιστον εκείνους που είστε πιο κοντά, γιατί, πού να χωρέσει μια ολόκληρη τάξη στο σπίτι!

#10 Μην τα φτιάξεις ποτέ με το αγόρι που είναι ερωτευμένη η φίλη σου. Δε θα ήθελες ποτέ να σου συμβεί κάτι τέτοιο κι εσένα. Η φιλία είναι πάνω από όλα και πρέπει να τη σέβεσαι.

#11 Να συμμετέχεις στις εκδηλώσεις του σχολείου, τόσο τις αθλητικές όσο και στις παραστάσεις ή τη χορωδία. Όσο περισσότερα πράγματα κάνεις, τόσο περισσότερο θα σε θαυμάζουν τα άλλα παιδιά και όλοι θα σε θέλουν στην παρέα τους.

Κουράστηκες να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακόμη κοπέλα και θες να σε βλέπουν σαν γυναίκα; Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις!