Beauty ανακάλυψη: Επιστροφή στον ρομαντισμό με την σειρά Gelsomino Indiano της L Erbolario

Με βάση το γιασεμί, θα ανακαλύψεις παραμυθένια και vintage μονοπάτια...
Beauty ανακάλυψη: Επιστροφή στον ρομαντισμό με την σειρά Gelsomino Indiano της L Erbolario



Σαν κλασικά κορίτσια που αγαπάμε τα παραμύθια και τις γλυκές ιστορίες, σήμερα θα σε ανταμείψουμε μιας και θα διαβάσεις ένα ακόμα παραμύθι, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Το μόνο που μπορούμε να σου πούμε είναι ότι περιέχει μοναδικές μυρωδιές, χρώματα, κακούς, καλούς και φυσικά ένα happy end. Και αυτό το καλό τέλος δημιούργησε κάτι ξεχωριστό. Διάβασε όλο το άρθρο, για να το ανακαλύψεις και γιατί όχι να το κάνεις δικό σου!

Γιασεμί: ένα αληθινό αστέρι

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Kitza, η μητέρα όλων των άστρων. Μία μέρα, ενώ εκείνη έραβε τα καινούργια τους ολόχρυσα ρούχα, μία ομάδα αστεράκια, λίγο πιο κακομαθημένα από τ’ άλλα, άρχισαν να φωνάζουν ότι τα ρούχα τους δεν ήταν τόσο λαμπερά όσο θα ’πρεπε. Η Kitza προσπάθησε να τα καθησυχάσει, αλλά αυτά συνέχισαν να φωνάζουν και οι φωνές έφτασαν στ’ αυτιά του Micar, του βασιλιά των ουρανών, ο οποίος εξοργισμένος από την ασήμαντη αφορμή, τα έδιωξε από τον ουρανό και τα πέταξε στη Γη. Η Kitza ήταν απελπισμένη, γιατί φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα ποδοπατούσαν τις όμορφες κόρες της. Τη λυπήθηκε όμως η Bestro, η κυρά της Φύσης και των Κήπων και τις μεταμόρφωσε σε μυρωδάτα αστέρια, τα Γιασεμιά. Αυτό το ινδικό παραμύθι είναι το μυστικό της ομορφιάς του Γιασεμιού. Τα λουλούδια του είναι στην πραγματικότητα μικρά ευωδιαστά αστεράκια, με γοητεία σχεδόν μαγική.

Η ιστορία πίσω από το γιασεμί:

Και, μιλώντας για γοητεία... ο μύθος λέει ότι ένας από τους πρώτους στην Ιταλία που είχε μαγευτεί από το όμορφο Γιασεμί ήταν ο Κόζιμος των Μεδίκων, ο οποίος, θέλοντας να είναι ο μόνος που διαθέτει αυτό το όμορφο φυτό, απαγόρευσε σε όλους τους κηπουρούς του να πάρουν μαζί τους έστω και ένα κομμένο κλαδί. Ωστόσο, ένας από αυτούς κατάφερε να κλέψει ένα κλαδί και να το χαρίσει στην αγαπημένη του. Από αυτό λοιπόν το κλαδί γεννήθηκαν όλα τα Γιασεμιά που υπάρχουν σήμερα στην Ιταλία. Στην πραγματικότητα, η διάδοση αυτού του πανέμορφου λουλουδιού χρονολογείται από πολύ πιο πριν. Jasminum είναι η επιστημονική ονομασία του και προέρχεται από την αραβική λέξη Ysmin ή Yzmin, «Λευκό Λουλούδι». Ήταν γνωστό από την αρχαιότητα στην Ανατολή και στην συνέχεια έφτασε στους Ρωμαίους, οι οποίοι λάτρευαν μυρωδιά του, το μεθυστικό άρωμα του που, σύμφωνα με το μύθο, έφτανε μέχρι τον Παράδεισο.

Τι συμβολίζει το αγαπημένο λουλούδι:

Ανθεκτικό και σκληρό φυτό, με πάλλευκα, σαρκώδη και σαγηνευτικά πέταλα. Ίσως γι’ αυτό στη γλώσσα των λουλουδιών, το Γιασεμί να είναι το σύμβολο της ένωσης και χρησιμοποιείται συχνά σε γάμους, για να στολίσει τα μαλλιά της νύφης, τόσο στην Ιταλία όσο και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ινδία, η Ινδονησία και το Πακιστάν. Αγνότητα, απλότητα και ειλικρίνεια, αλλά και γοητεία και σαγήνη: κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην απίστευτη έλξη του Γιασεμιού!

Εμπνεόμενα ακριβώς από τη μαγεία του Γιασεμιού, τα Εργαστήρια των Φυτικών Καλλυντικών L’ Erbolario δημιούργησαν τη σειρά Gelsomino Ιndiano, πολύτιμη όπως τα πέταλα που διαχέουν το λευκό άρωμά τους. Άρωμα, Αφρόλουτρο, Αρωματική Κρέμα Σώματος, Αρωματική Πούδρα για το σώμα, Αρωματικό Σαπούνι, Άρωμα για Αρωματικά Ξύλα. Μία σειρά προϊόντων για να γίνεις λαμπερή σαν αστέρι και να ανακαλύψεις ξανά τον αισθησιασμό, τη θηλυκότητα, τη σαγήνη και τη… μαγεία. Σαν το μοναδικό και αναντικατάστατο Ινδικό Γιασεμί.

Και αν έχεις αγωνία να μάθεις από τι αποτελείται η σειρά Gelsomino Indiano, διάβασε προσεχτικά παρακάτω τα 6 προϊόντα που θα αγαπήσεις με την πρώτη ματιά (και μυρωδιά).

Άρωμα:

 Νότες από Ylang Ylang, Ινδικό Γιασεμί, Fava Tonka & Vaniglia

Όταν το καθάριο, σαγηνευτικό  άρωμα του Ινδικού Γιασεμιού αγγίξει το δέρμα, ένα υπέροχο αίσθημα χαλάρωσης θα μεθύσει τις αισθήσεις σας. Θα ταξιδέψετε στα φτερά αυτού του αρώματος που, ζεστό και φιλόξενο, θα αναδείξει με χάρη και αποφασιστικότητα όλη τη θηλυκότητά σας.

Αφρόλουτρο:

 Σύμφωνα με τη γλώσσα των λουλουδιών, το Ινδικό Γιασεμί είναι ένα σύμβολο ένωσης. Και είναι ακριβώς από την ένωση των πολύτιμων συστατικών του που γεννήθηκε αυτό το πολύτιμο αφρόλουτρο. Malva (αγριομολόχα) και Σα- ρακινικό σιτάρι, με τις ενυδατικές και προστατευτικές αρετές τους, δημιούργησαν αυτό το υπέροχο αφρόλουτρο: πάλλευκο και αγνό, αλλάταυ- τόχρονα αισθησιακό και προκλητικό, ακριβώς όπως και το Γιασεμί.

Αρωματική κρέμα Σώματος:

 Το αφοπλιστικό  άρωμα Ινδι- κού Γιασεμιού, αισθησιακό και εξωτικό, τυλίγει την επι- δερμίδα με αυτή την πλούσια βουτυρένια κρέμα. Είναι ακριβώς το Βούτυρο από Σαλ, Κακάο και Κokum, που χαρίζει ενυδάτωση και σφριγηλότητα στο δέρμα,ενώ το Καρυδέλαιο, το Ηλιέλαιο και το Καρδαμέλαιο το θρέφουν με το βελούδινο χάδι τους. Όπως τα πέταλα του Γιασεμιού απελευθερώνουν τη νύχτα το μαγικό τους άρω- μα, έτσι και αυτή η αισθησιακή Κρέμα αφήνει όλες τις αρε- τές της κάνοντας το δέρμα σας μεταξένιο, ενυδατωμένο, αρωματικό. Με μία λέξη, υπέροχο.

Αρωματική Πούδρα για το Σώμα:

 Ένα σύννεφο λεπτών και αι- σθησιακών αρωμάτων χορεύουν σε αυτή την Αρωματική Πούδρα, που δημιουργήθηκε για να μαγέψει εσάς και τους άλλους. Με την ισχυρή απορροφητική της ικανότητα, μαλακώνει το δέρμα του σώματος, αλλά το αφήνει ελεύθερο να αναπνέει. Μία παλιά συνήθεια, μίααρω- ματική αναζήτηση στη χαμένη θηλυκότητα.

Αρωματικό σαπούνι:

 Αυτό το σαπούνι με το μαγευτικό άρωμά του θα χαλαρώσει  τις αισθήσεις σας και θα ενυδατώσει ακόμα και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα χάρη στο Καρδαμέλαιο, το Ηλιέλαιο και το Καρυδέλαιο, καθώς και το Βούτυρο από Κακάο, Κokum και Σαλ, που χαρίζουν απαλότητα και τόνο στο δέρμα.

Άρωμα για Αρωματικά Ξύλα:

Αγνότητα, αθωότητα και αποπλάνηση: πόσες αισθήσεις σ’ αυτό το απαλό, ελαφρώς πι- κάντικο άρωμα του Ινδικού Γιασεμιού! Απλά βυθίστε τα μπαστουνάκια από μπαμπού στο αρωματισμένο διάλυμα και το πολύτιμο άρωμα θα απλωθεί όμορφα στο χώρο σας.

Our opinion:

Ωραίο είναι που και που να γινόμαστε πιο ρομαντικές και να επιλέγουμε καλλυντικά με vintage λεπτομέρειες. Ειδικότερα, οι συσκευασίες μας εντυπωσίασαν τόσο πολύ που μας θύμησαν την παιδική μας ηλικία. Τότε που παίζαμε με καλλυντικά-παιχνίδια και οι συσκευασίες τους ήταν κοριτσίστικες, στα χρώματα του μωβ και του ροζ και τα πέρναμε παντού (μα παντού) μαζί μας. Η σειρά Gelsomino Indiano μας μεταφέρει στο τότε - πάντα με σύγχρονη ματιά και το σημαντικότερο; με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στα ζώα (κάτι που δύσκολα βρίσκεις στον χώρο της ομορφιάς).

extra bonus: Λόγω της όμορφης συσκευασίας αλλά και της μοναδικής μυρωδιάς ολόκληρης της σειράς, αποτελεί τέλεια ιδέα για δώρο Χριστουγέννων στην μαμά σου, στην κολλητή σου και σε όποιο άλλο αγαπημένο πρόσωπο έχεις. Ευχαριστούμε L'Erbolario!

Όλα τα προϊόντα L'Erbolario, θα τα βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία όλης της Ελλάδας.

- Για περισσότερα νέα, μυρωδιές αλλά και άλλες σειρές που θέλεις να ανακαλύψεις μπες στην σελίδα της L'Erbolario στο facebook εδώ και μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ομορφιά!