6 tips για τα πιο γερά νύχια!

Γιατί τα νύχια μας πρέπει να τα περιποιούμαστε και να τα προσέχουμε…
6 tips για τα πιο γερά νύχια!



Κεφάλαιο νύχια! Oι περισσότερες από εμάς - σε διάφορες περιόδους της ζωής μας - τα νύχια μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Σπάνε, ξεφλουδίζουν και πολλές φορές μας πονάνε. Για να αποτρέψεις να γίνει ξανά αυτό, διάβασε προσεχτικά παρακάτω 6 τρόπους που θα κάνουν τα νύχια σου λαμπερά και υγιή!

 Ενυδάτωση: Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ενυδάτωση. Τα νύχια, όπως και το δέρμα μας χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση, μιας τις χειμερινές περιόδους τείνουν να είναι πιο σκληρά και αφυδατωμένα. Μην ξεχνάς  να απλώνεις καθημερινά ενυδατική κρέμα σε δάχτυλα αλλά και νύχια. Νερό το θαυματουργό: Ο οργανισμός χρειάζεται ενυδάτωση. Η απουσία της, οδηγεί τα νύχια να γίνονται πιο αδύναμα και εύθραυστα. Η λύση; Νερό! Να πίνεις  τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα.

Λαδάκι: Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς λαδάκι όταν κάνεις μανικιούρ. Άπλωσε μικρή ποσότητα στα νύχια αλλά και στα πετσάκια σου και θα δείς πόσο πιο γρήγορα θα δυναμώσουν τα νύχια σου.

Κάνε ένα διάλειμμα από το συχνό βάψιμο των νυχιών σου. Μερικά βερνίκια νυχιών περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να διαβρώσουν τα νύχια σου. Εφαρμόζοντας βερνίκι πάρα πολύ συχνά μπορεί επίσης να προκαλέσει αποχρωματισμό των νυχιών σου, αφήνοντας πίσω τους μια ενοχλητική κίτρινη χροιά στα νύχια σας. Άφησε τα να αναπνεύσουν για λίγο.

Φάε πρωτεΐνη. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, η λύση βρίσκεται στη διατροφή σου. Τρώγοντας πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές, τα νύχια σου θα λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. Επειδή τα νύχια αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, είναι σημαντικό να καταναλώνεις πρωτεΐνες, ώστε να τα βοηθάς να μεγαλώνουν.  

Φόρεσε γάντια. Μην ξεχνάς να φοράτε γάντια όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού ή όταν πλένεις τα πιάτα.

 Να λιμάρεις τα νύχια σου πάντα προς μία κατεύθυνση. Η εμπρός-πίσω κίνηση, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο, ξεφλούδισμα ή και περαιτέρω ζημιά στα νύχια . Μη λιμάρεις τα νύχια σου με το που βγαίνετε από το ντουζ, αφού όταν είναι υγρά τείνουν να σπάνε πιο εύκολα.

Τι λες; Το' χεις;

Tags: