Πως να είναι τα νύχια σου τέλεια χωρίς μανικιούρ

Είναι πιο απλό, απ' όσο νομίζεις
 Πως  να είναι τα νύχια σου τέλεια χωρίς μανικιούρ



Όσο και αν μας αρέσουν τα νύχια μας να είναι βαμμένα με τα πιο αγαπημένα, έντονα ή παστέλ χρώματα, έρχεται εκείνη η στιγμή που θέλουμε τα νύχια μας να είναι απλά και χωρίς μανό. Φυσικά προϋπόθεση γι' αυτό είναι να περιποιημένα, να φαίνονται και να είναι πραγματικά υγιή. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός του μανικιούρ, που μπορούν να κάνουν τέλεια τα νύχια σου;  Διάβασε παρακάτω τα tips και διάλεξε τα αγαπημένα σου και δοκίμασε τα:

1. Bάλε στην διατροφή σου περισσότερα αυγά:

Αν βάλεις περισσότερα αυγά, μοσχάρι, ψάρι αλλά και κοτόπουλο στην διατροφή σου θα δεις τα νύχια σου να αλλάζουν προς το καλύτερο (σταδιακά). Η πρωτείνη που θα λαμβάνεις καθημερινά, θα δυναμώσουν τα νύχια σου και θα τα κάνει πιο σκληρά.

2. Καθάρισε τα από τους λεκέδες:

Ανακάτεψε μια κουταλιά μαγειρική σόδα με χυμό μισού λεμονιού και δημιούργησε μια πάστα. Στην συνέχεια τοποθέτησε την στα νύχια σου και με μια οδοντόβουρτσα κάνε ελαφρύ μασαζ. Άφησε το μείγμα για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα καθαρίσουν οι λεκέδες στα νύχια σου.

3. Κράτησε τα νύχια σου κοντά και στρογγυλά:

Όπως είναι λογικό τα πολύ μακριά νύχια, είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά και τέλεια. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο τα νερά που ρίχνουμε στα χέρια μας, τα φθείρουν μέρα με τη μέρα. Έτσι τα κοντά και στρογγυλά νύχια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι για πολλές μέρες ομοιόμορφα και σχεδόν τέλεια.

4. Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία:

Aφού θα κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι σου, κάντο σωστά. Προμηθεύσου από τα καταστήματα ομορφιάς τα σωστά εργαλεία για τα νύχια σου, που θα τα φροντίσουν με τον σωστό τρόπο. Λίμες, ψαλιδάκια αλλά και μανό που τα προστεύει, πρέπει να μπουν άμεσα στη λίστα με τςις αγορές σου.

5. Προσοχή πόσο νερό χρησιμοποιείς:

Tις περισσότερες φορές το νερό κάνει καλό, ειδικότερα αν θέλεις ενυδάτωση σε κάποια περιοχή. 'Ομως το νερό στα χέρια και συγκεκριμένα στα νύχια, θα τα κάνει ξηρά. Όσο είναι δυνατόν, κράτησε τα εκτός νερού και αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά από πριν.

 

6. Mούλιασε τα νύχια σου στο λάδι:

Σε ένα μικρο μπόλ με ελαιόλαδο βούτηξε τα δάχτυλά σου, φροντίζοντας να καλύψεις την περιοχή των νυχιών. Άφησε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά περίπου και στην συνέχεια κάνε μασάζ πριν τα ξεπλύνεις. Στο τέλος βάλε και μια ενυδατική χεριών και δες τα χέρια σου αλλά και να νύχια σου με άλλο μάτι. Τόσο απαλά και ενυδατωμένα!

Πως να κοιμηθείς το βράδυ και να ξυπνήσεις με τέλεια επιδερμίδα (γίνεται;).