Ρυτίδες: 8 συνήθειες ομορφιάς που θα καθυστερήσουν την εμφάνισή τους

Tο 5ο tip, απλά δεν το φαντάζεσαι!
Ρυτίδες: 8 συνήθειες ομορφιάς που θα καθυστερήσουν την εμφάνισή τους



Υιοθέτησε κι εσύ μερικές απλές καθημερινές συνήθειες ομορφιάς που θα καθυστερήσουν σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό σου. Μια δοκιμή λίγων ημέρων θα σε πείσουν και θα σε ανταμείψουν όσο δεν φαντάζεσαι. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τη δική σου προσπάθεια για ένα πιο φωτεινό, νεανικό και όμορφο πρόσωπο; 

Βήμα 1: οι γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια αποτελούν τα πρώτα ορατά σημάδια γήρανσης. Καθυστέρησέ λοιπόν, την εμφάνισή τους φορώντας γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και γυαλιά οράσεως όταν βρίσκεσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου. 

Βήμα 2: Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προδίδει την ηλικία μιας γυναίκας είναι τα δόντια της. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγεις τα ροφήματα και τα αναψυκτικά που αφήνουν το στίγμα τους επάνω στο λευκό σου χαμόγελο. Περιόρισε όσο το δυνατόν περισσότερο την καφέ, το τσάι και τα ζαχαρούχα αναψυκτικά για να διατηρήσεις το νεανικό σου χαμόγελο σε φόρμα. 

Βήμα 3: Ένας ακόμη λόγος για να παρατήσεις το κάπνισμα είναι σίγουρα και για τις ρυτίδες που δημιουργεί γύρω από τα χείλη σου όταν εισπνέεις και εκπνέεις τον καπνό. 

Βήμα 4: Η ενυδάτωση είναι το νούμερο ένα μυστικό για νεανικό δέρμα. Απόφυγε λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο να βάζεις το πρόσωπό σου απευθείας κάτω από το ντους όταν τρέχει πολύ ζεστό νερό. Όσο απολαυστικό κι αν είναι άλλο τόσο ξηραίνει την επιδερμίδα στην περιοχή αυτή. Γι'αυτό προσπάθησε είτε να χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του νερού ή να πετάς με τα χέρια σου νερό στο πρόσωπό. 

Βήμα 5: Κράτα το κινητό σου στο ύψος των ματιών. Πίστεψέ με δεν θέλεις να δεις κι εσύ το ονομαζόμενο tech-neck μπροστά στον καθρέφτη σου - είμαι παθούσα και κάνω σκληρή προσπάθεια για να μειώσω το βάθος των ρυτίδων που έχει δημιουργηθεί. Όσο πιο πολύ σκύβεις πάνω από το κινητό τόσο πιο πολλές και βαθιές ρυτίδες θα εμφανίσεις στο λαιμό και στο περίγραμμα του προσώπου σου. Έτσι, λοιπόν όταν χαζεύεις το Instagram με τις ώρες μη ξεχνάς να έχεις το κεφάλι σου ψηλά και να μη σκύβεις. 

Βήμα 6: Η διατροφή και η γυμναστική είναι οι λέξεις κλειδιά για να διατηρήσεις τη νεανική όψη του προσώπου σου. Ένας τρίτος παράγοντας είναι και η απομάκρυνσή σου από οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη καθώς η κατανάλωσή της διαλύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να μην αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. 

Βήμα 7: Να κοιμάσαι ανάσκελα. Οποιαδήποτε επαφή με το μαξιλάρι ή κακή στάση σώματος με το κεφάλι σκυμμένο και το σώμα κουρνιασμένο θα προκαλέσει ρυτίδες. Γι'αυτό προσοχή ακόμη και στον τρόπο που κοιμάσαι. Μπορεί να ζοριστείς λίγα βράδια αλλά θα το συνηθίσεις πολύ σύντομα. 

Βήμα 8: Να κοιμάσαι σωστά, ανεξάρτητα από τη στάση του σώματος. Ο ύπνος θρέφει όχι μόνο τα μωρά αλλά και το δέρμα σου. Όσο πιο ξεκούραστη ξυπνάς το πρωί τόσο πιο νεανική όψη θα έχει το πρόσωπό σου. Προσπάθησε λοιπόν να πέφτεις νωρίς τον ύπνο και να ξεκουράζεσαι.