10 tips μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει

Ένας πολύτιμος οδηγός για τέλεια looks
10 tips μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει



Από τις φαν του πιο μίνιμαλ look μέχρι τις λάτρεις του έντονου, δραματικού μακιγιάζ, κάθε μία από μας έχει τον τρόπο της να φοράει τα προϊόντα μακιγιάζ που έχει στο νεσεσέρ της. Όλα, όμως, έχουν τα μικρά μυστικά τους, που από τη στιγμή που θα τα μάθεις θα σου λύσουν τα χέρια- και σίγουρα θα απογειώσουν το αποτέλεσμα. 

Η Kimberly Soane, director of artistry της Bobbi Brown, δίνει πολύτιμες συμβουλές για να χρησιμοποιείς σωστά  τα αγαπημένα σου προϊόντα: 

1. Ποτέ μην απλώνεις το concealer  πάνω στις βλεφαρίδες σου σαν "βάση" γιατί θα πετύχεις το αντίθετο: θα κάνει το μακιγιάζ των ματιών σου να αλλοιωθεί γρήγορα. Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν απλώνεις το makeup γύρω από τα μάτια σου- δεν είναι σχεδιασμένο για αυτό το λόγο. 

2. Αν θέλεις φυσικό, διάφανο αποτέλεσμα στη βάση σου, άπλωσέ τη με τα δάχτυλα. Διαφορετικά, χρησιμοποίησε ένα πινέλο για makeup με το οποίο θα χτίσεις τον βαθμό κάλυψης. 

3. Άπλωσε την πούδρα σου πρώτα στις ζώνες που γυαλίζουν, δηλαδή στη ζώνη Τ και συνέχισε με μια αέρινη στρώση στο υπόλοιπο πρόσωπο. 

4. Αν φοράς bronzer, μην ξεχνάς (αφού το απλώσεις στο πρόσωπο) να περάσεις με το πινέλο σου το λαιμό και το ντεκολτέ για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

5. Όταν έρθει η σειρά του blush, χαμογέλασε μπροστά στον καθρέφτη σου. Άπλωσέ το με το πινέλο ακριβώς πάνω στα μήλα σου και κάνε blending με κινήσεις προς τα έξω στην αρχή και μετά από τα μήλα και προς τα κάτω. 

6. Μην ξεχνάς να τονίζεις τα φρύδια σου. Δώσε ελεγχόμενη ένταση με το μολύβι ή τη σκιά ψηλά στο τόξο των φρυδιών, για να δώσεις ένα εφέ λίφτινγκ. 

7. Όταν απλώνεις το κραγιόν σου, δύο σημεία θα πρέπει να προσέξεις: να μην "μαζεύεται" το κραγιόν στο κέντρο του άνω χείλους και να φτάνει το χρώμα μέχρι τις γωνίες των χειλιών σου. 

8. Καλό είναι να ξεκινάς το μακιγιάζ των ματιών σου με μία nude ματ σκιά, στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου, που θα λειτουργήσει σαν βάση. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να κάνεις τέλειο blending μετά, με τις σκούρες σκιές. 

9. Πώς θα απλώσεις σωστά το μολύβι ματιών: πλησίασε στον καθρέφτη σου και σήκωσε ελαφρά το πηγούνι προς τα πάνω. Ξεκίνησε από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι την εξωτερική, πάντα κοιτώντας προς τα κάτω. 

10. Άπλωσε τη μάσκαρα με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ, από τη βάση των βλεφαρίδων προς τα έξω. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα απλώνεται ομοιόμορφα και οι βλεφαρίδες δεν κολλάνε μεταξύ τους. 

Δες εδώ τα 6 προϊόντα μακιγιάζ που χρειάζεσαι για τέλειο look σε 6 λεπτά!