3 έξυπνα tips για λαμπερά μαλλιά!

Σίγουρα δεν τα είχες σκεφτεί, και δεν τα είχες σε μεγάλη εκτίμηση…
3 έξυπνα tips για λαμπερά μαλλιά!



Πολλές φορές, αναρωτιόμαστε γιατί, αφού χρησιμοποιούμε όλα τα σωστά προϊόντα για μεταξένια μαλλιά, πως ακόμα τα μαλλιά μας είναι θαμπά και ξηρά. Η αλήθεια είναι πως όσο μπορούμε, περιποιούμαστε μόνες τα μαλλιά μας, χρησιμοποιώντας μάσκες θρέψης και ενυδάτωσης, αλλά και λαδάκια για λάμψη. Κάποιες φορές όμως, ιδικά όταν ταλαιπωρούμε αρκετά τα μαλλιά μας με βαφές και πιστολάκια, δεν φτάνουν μόνο αυτά. Θα πρέπει να κάνεις και το κάτι παραπάνω, σε συνδυασμό με αυτά που κάνεις ήδη, για να αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα… Για αυτό λοιπόν υπάρχουν 3 tips, που θα σε βοηθήσουν να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

  • Κρύο νερό στο ξέβγασμα.

Το ζεστό νερό που χρησιμοποιείς για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου αφαιρεί την υγρασία τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι κάθε φορά να τα ξεπλένεις με κρύο νερό κι έτσι ένα μέρος της υγρασίας των μαλλιών σου θα διατηρηθεί και θα τους δώσει απαλή και μεταξένια αίσθηση.

  • Η σωστή διατροφή.

Τα ψάρια, τα πράσινα λαχανικά, το γάλα και τα καρύδια είναι από τις σημαντικές τροφές που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου. Νερό από 2 έως 3 λίτρα την ημέρα και μη ξεχνάς ότι η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσει το σώμα σου από μέσα προς τα έξω. Έτσι θα βελτιωθεί η υφή των μαλλιών σου, θα μειώσεις τις πιθανότητες για ξηρά μαλλιά, πιτυρίδα, πτώση και θα ενισχύσεις την ανάπτυξη τους.

  • Χτένισε καλά τα μαλλιά σου.

Μην ξεχνάς να χτενίζεσαι κι όταν να το κάνεις να το κάνεις σωστά! Δυο φορές την ημέρα χτενίσου με στεγνά μαλλιά και πίεζε λίγο παραπάνω τη χτένα στο κεφάλι σου. Δεν είναι ανάγκη να πονέσεις αλλά έτσι θα βοηθήσεις να εξαπλωθούν ουσίες που υπάρχουν στις ρίζες των μαλλιών σου και θα αποφύγεις τα ξηρά μαλλιά!